• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • Oktober 2012

  BORTE BRA, HJEMME BEST

  Nå har jeg vært i Norge siden søndag morgen, altså fire dager. Har bare en ting å si; det er HERLIG! Alt er så likt som det var før jeg dro, men allikevel annerledes. Jeg er annerledes. Jeg setter mer pris på alt rundt meg, og nyter bare livet. Hadde det supert i USA, men ett år var egentlig akkurat passe tid. Ikke for lenge, ikke for kort. Nå tar det to minutter å gå til noen av vennene mine, busstoppet er rett utenfor huset, jeg kan øvelseskjøre, jeg sover med dyne, det er ikke helt mørkt før etter midnatt, veiene har svinger og ikke bare rett frem, jeg kan gå rundt alene uten at noen til enhver tid må vite hvor jeg er, jeg kan kjøpe softis, jeg trenger ikke bruke adapter... Kunne fortsatt lenge.

  Flyreisen var lang, men gikk helt problemfritt, med unntak av flykø på rullebanen i New York, så vi satt på flyet i en time før vi kunne lette. I Philadelphia møtte jeg en norsk utvekslingsstudent som også skulle hjem, så vi reiste sammen til Newark og ventet sammen der. Mye gøyere enn å kjede seg alene! På flyet til Oslo møtte vi to til, og vi satt sammen alle fire. Kjempegreit! Mot slutten av flyturen var vi ganske slitne, men utrolig spente. Vi skulle alle møte familie og venner for første gang på altfor lenge. Da jeg gikk ut til ankomstområdet var jeg så spent at jeg turte nesten ikke gå rundt hjørnet, haha. Jeg trodde bare Pappa skulle hente meg, men der sto i tillegg søsteren min og Elisabeth, stemora mi. Utrolig koselig overraskelse. Ble så overveldet at jeg begynte å grine haha.

  De siste dagene har bare gått i ett. Har hatt en del å gjøre, og det er så mange å se! Men det er bare utrolig koselig :)

  Jaja, ikke så mye mer å si. Alt står kjempebra til, og jeg har det veldig bra :) Deilig å være hjemme!

  THE END

  Sitter på hotellrommet nå, og klokken er snart midnatt. Om tre og en halv time skal jeg opp, slik at jeg har god tid før jeg drar til flyplassen klokken fem. Der venter innsjekking av bagasje før flyet mitt går kvart på syv. To og en halv time senere lander jeg i Philadelphia, PA, hvor jeg venter i omtrent tre timer før den en time lange ruten til Newark, NY. Der venter jeg i fem timer før jeg endelig setter meg på flyet til Oslo med avreise klokken 19. 7-8 timer senere (8.20 norsk tid søndag) lander jeg i Norge, hvor jeg blir plukket opp av Pappa. Så kjører vi hjem til han der stemora mi lager deilige kjøttkaker med poteter, gulrøtter og kålstuing + gelé til dessert. Mandag morgen kjører vi til Kristiansand og er helt hjemme, nesten tre dager etter at jeg forlot Elk River. Full timeplan sa du? Ja, litt.

  Å forlate mitt amerikanske hjem var veldig rart. I hele dag har jeg følt meg ganske tom, helt uten følelser. Er ikke trist eller glad eller noenting. Kanskje det er fordi jeg har vært så fokusert på å pakke alt ferdig. De siste nettene har jeg vært oppe sent for å vaske tøy, stryke det så det tar mindre plass og pakke det ned. Planen om å gjøre jetlagen litt mildere gikk ikke helt som den skulle. I går la jeg meg halv fire på morgenen, og sto opp syv timer senere. Jaja, det får vel gå. Hele uka har jeg sagt hade til folk jeg er glad i, og det er bare utrolig rart. Noen av dem ser jeg sikkert aldri igjen.

  Har ikke gått opp for meg i det hele tatt at utvekslingsåret mitt er over. Da jeg kom hit virket det som om det kom til å vare for alltid. Jeg husker dagen jeg kom til vertsfamilien og skulle pakke ut, og var så overveldet og trøtt at jeg begynte å grine da jeg tenkte på hvor lenge det var til jeg skulle pakke alt ned igjen. Nå vet jeg ikke helt om jeg reiser hjem eller forlater hjemmet mitt. Har fått så utrolig mye ut av dette året; en amerikansk familie og et amerikansk hjem som alltid er åpent, gode venner og et helt nytt nettverk, forståelse av en helt annen kultur, en som jeg føler meg som en del av, og lært et språk helt flytende. Jeg har lært meg å tilpasse meg til både mennesker rundt meg og andre systemer enn det jeg er vandt til (skolesystem hint hint), og levd et helt annet liv enn det jeg er vandt til hjemme.

  Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å gjøre noe som dette. Det er så mange å takke; Mamma og Pappa, de to søstrene mine, annen familie, gode venner både i Norge og USA, vertsfamilien min, områderepresentanten min, Explorius og ASSE, lærerne mine her i USA... Listen er så mye lengre. Vil også si at jeg setter veldig stor pris på støtten jeg har fått her på bloggen. Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive, og her har jeg muligheten til å få ut det jeg tenker på samtidig som dere kan lese om hvordan det er å leve et amerikansk liv. Har hatt en stor, jevn strøm med lesere gjennom hele året, og jeg setter pris på hver og en av dere :) Dere legger kanskje ikke igjen en kommentar så ofte, men det gjør ikke noe. Det som betyr noe for meg er at folk er interesserte og villige til å lese og følge med. Mange av dere har kommet med oppmuntrende kommentarer i litt tunge tider, og det har hjulpet mye! Setter også veldig pris på tilbakemeldinger på foto-delen av bloggen, det syns jeg er veldig gøy!

  Har egentlig ikke tenkt så mye på om jeg kommer til å fortsette å blogge etter at jeg kommer hjem. Regner med jeg kommer til å skrive om hvordan det er å være hjemme igjen, hva som er annerledes og slikt. Blir jo litt sånn revers-kultursjokk tenker jeg. Hvis jeg fortsetter blir det vel mest for fotoen sin skyld, siden jeg fortsetter på media til høsten.

  Da sier jeg for siste gang god morgen Norge og god natt USA. Og til mine amerikanske stalker-venner; It's not a goodbye, it's a see you later!

  PEACE OUT, AND GOD BLESS AMERICA!

  (Mission completed)  GRADUATION

  Fredag forrige uke var det graduation seremoni på skolen vår. Er helt utrolig glad for at jeg var senior i år og fikk være med på det, for tror aldri jeg har følt meg så amerikansk.

  Litt etter klokken 6 på ettermiddagen stilte alle seniorene opp i to rekker med cap & gown på. Så måtte vi vente utenfor gymsalen til omtrent 7 da dørene ble åpnet og vi gikk inn i rader mens lyden av blitzregn hørtes overalt. Da alle hadde satt seg ned på sin plass, og familie og venner hadde roet seg på tribunene, marsjerte politiet inn med et amerikansk flagg. Var så stille i salen at jeg er sikker på at man kunne ha hørt ei nål falle på gulvet. Deretter var det nasjonalsang og litt sånne rutiner som hedring av veteraner og spilling av skolesangen av korpset. Etter det igjen var det ca fem taler; en av de fire rektorene, klassepresidenten, den med høyest snitt, en av seniorlærerne som klassen vår hadde stemt frem og skoledisktriktslederen. Da de var ferdige var det endelig tid for å dele ut diplomaene. Tok litt tid ettersom det var rundt 450 elever som skulle opp på scenen. Tror hele seremonien varte i omtrent 2 timer! Når alle hadde fått sitt diploma, erklærte rektoren oss for graduated og alle kastet hattene i været. Det var helt magisk, akkurat som på film!! Endelig fikk vi marsjere ut og var ferdig med high school for godt (iallefall amerikansk hehe, har jo ett år igjen i Norge).

  Var litt rart, for det var jo siste gangen jeg så mange av dem. Alt skjedde så fort, fikk ikke sagt hade til alle for det var så mange mennesker der. Har avtalt med mine nærmeste venner å treffe dem i løpet av de neste dagene. Er så travel nå, og har ikke begynt å pakke en gang. I kveld skal Mamma, Malene og jeg til ei venninne av Mamma og sove der til i morgen. Så skal hun ta oss med på en tour i Twin Cities før vi drar tilbake hit slik at vi rekker en middag med en familia jeg har sittet barnevakt hos. Onsdag skal vi tre til Valley Fair, og torsdag til Mall of America. Fredag reiser vi fra Elk River og sover på hotell i Bloomington som er rett ved flyplassen. Så går flyet mitt litt før 7 på morgenen, mens Mamma og Malene ikke drar før på kvelden samme dag. Og innimellom alt dette skal jeg få tid til å være med venner og pakke... Jaja, det er vel bare å sette i gang med en gang, vil jo ikke sitte oppe natta før og pakke i siste liten!

  Nasjonalsangen tjohei

  Min amerikanske familie


  Vertsmor


  Mamma & Malene


  Sånn ca alle bildene av bare meg ble uklare...jaja

  FAMILIEN ER GJENFORENT

  Iallefall nesten hele. Tirsdag kveld hentet vertsmor, vertssøster og jeg Mamma og lillesøster Malene på flyplassen i Minneapolis. Kan ikke si annet enn at det var en helt utrolig følelse å se dem igjen. Tror ikke jeg skjønte hvor mye jeg har savnet dem før jeg så dem. Har ikke helt skjønt enda at de faktisk er her. Har tatt meg selv i å klype meg i armen flere ganger fordi det er så uvirkelig.

  Hodet mitt er egentlig ganske rotete for tiden. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men det er bare helt kaos inni der. Er ikke bare det at jeg skal hjem om 8 (!!) dager, men at jeg syns det er litt vanskelig å balansere mine to helt forskjellige liv. Her borte har jeg jo en helt annen rolle i vertsfamilien enn det jeg har hjemme i Norge. Er ikke helt gjest i huset, men ikke familie heller. Men med mamma så har jeg jo et mor-datter forhold og jeg oppfører meg annerledes med henne og Malene enn jeg gjør med vertsfamilien. Hm, vet ikke helt om dere forstår, men jaja. Litt vanskelig å ha to forskjellige roller på en gang.

  Anyways, kan nesten ikke tro at jeg skal hjem neste uke! Den siste tiden har bare rast av gårde, og det er ikke tull når jeg sier at et utvekslingsår går fortere og fortere helt fra man kommer og til slutten av året. Skjønner virkelig ikke hvor mai ble av... I morgen er det graduation, og jeg gleder meg veldig til å være en del av en slik vaskeekte amerikansk opplevelse. I dag klokken syv på morgenen hadde vi senior breakfast på skolen, og gikk gjennom seremonien slik at alle vet hva de skal gjøre. Kjipt å stå opp så tidlig når man har ferie, men hadde jo ikke noen fag så da er det ikke så ille. Mamma og Malene kom etterhvert slik at jeg fikk vist dem rundt på skolen og de fikk snakket med noen av lærerne mine. Tror vi skal tilbake i morgen så vi kan snakke med et par lærere til. Kommer til å savne noen av dem veldig, spesielt engelsklæreren min. Hun er bare verdens skjønneste! English Speech er definitivt favorittklassen min, spesielt fordi jeg gjør det så bra i den hihi. Har 98% i den, og læreren min er veldig imponert over meg. Varmer ekstra når hun sier det, for jeg er jo tross alt en utlending. Hun sier til og med at jeg skriver bedre enn noen av Advanced Placement-elevene hennes (engelsk på college-nivå).

  Vi får også leid bil i morgen og frem til vi reiser, da er det mye lettere å komme seg rundt. Ellers tar vi dagene litt som de kommer. Skal til Mall of America, Valley Fair og litt sånt, pluss at Mamma har noen venner i området som vi skal hilse på. Det skal bli koselig :)

  Flotte mennesker som jeg har savnet sånn! Hvis noen lurer så opererte lillesøsteren min bort et fødselsmerke på leppa forrige uke - hun har ikke trynt på sykkel eller noe haha :) Kommer til å gå helt vekk etter en liten stund.


  Litt av sjokoladen de hadde med <3<3<3

  Har verdens fineste mamma.

  TODAY WAS A FAIRYTALE

  I går var helt fantastisk, men helt utroooolig lang. Våknet klokken fire av bruden, etter et par timers søvn. Kort etter var de tre hovedfotografene på plass, og utover morgenkvisten ble huset fullere og fullere av andre fotografer og familie+venner. HELE dagen ble filmet at et team og bilder ble tatt hele tiden. Tror aldri jeg har vært så lei av å smile på bilder hele tiden haha. Litt før 8 var det meste klart, og brudgommen, bridesmaidene og groomsmennene var på plass. Vi ble hentet i en limo for å kjøre til Minneapolis for en 3-4 timers fotosession. Deretter kjørte vi til kirken, og seremonien startet rundt halv ett. Etterfesten varte til rundt 7 tror jeg, så det var litt annerledes enn det vi er vandt til i Norge. Det var jo et russisk bryllup, så under middagen var det litt annerledes også. MYE sanginnslag og slikt, sikkert hvert 5. minutt haha. Men veldig fint å høre på :)

  Etter festen dro vi med bruden, brudgommen og alle bridesmaidene og groomsmennene til Minneapolis for en ny fotosession. Da var jeg rimelig lei men det var jo koselig :) Etter det igjen dro vi med noen venner fra bryllupet til en bonfire, og sååå var vi endelig hjemme rundt midnatt. Sloknet med en gang. Veldig veldig lang dag, men det er så fint å se at noe vi har jobbet med så lenge går så smooth som det gjorde! Det er også ekstra gøy når brudeparet, og spesielt bruden er ei veldig nær venninne.

  I dag har jeg ikke gjort noenting egentlig. Snakket med Mamma og lillesøster Malene som etter planen kommer hit på tirsdag. Veldig typisk at det er streik akkurat nå, men det er jo bare å be om at alt skal gå bra og at de kommer seg over. Utrolig kjedelig hvis ikke, har sett sånn fram til dette!! Ha dem her på graduation seremonien på fredag, vise dem skolen min og rundt her jeg har bodd. Jaja, håper på det beste!

  På fredag var siste dag på skolen, utrooolig deilig å ha sommerferie! Tok ikke noen bilder, men regner med det popper opp noen fra andre på facebook som jeg kan legge ut :) Fikk også de nye objektivene i går + kameraveska med plass til flere objektiver og en fjernkontroll, så nå skal jeg ut og prøve dem!! wiii

  Håper alle dere i Norge har det bra, det har iallefall jeg! Er så glad for tiden, tror jeg er et skikkelig sommermenneske haha :) Klarer nesten ikke tro at det er akkurat to uker til jeg lander på Gardemoen. Skal nyte tiden her til det fulle før det er på tide å dra!

  ISOLERT

  Minnesota-vær altså! De siste dagene har vi hatt så mange stormer at vi har bare holdt oss i hus hele tiden. Det gikk greit helt til internettet sluttet å virke på grunn av været. Vi følte oss helt isolert...haha. I tillegg er det langhelg, fire dager fri fra skolen. Perfekt timing altså... Fredagen var jeg iallefall veldig produktiv, skrev hele min constructive speech og rebuttal til debatten min i engelsk på torsdag neste uke. Emnet er om engelsk burde gjøres til USA's offisielle språk. Fikk også intervjuet vertskusinen min som er adoptert fra Nigeria, lager en dokumentar om henne som final project i videoklassen. Nå sitter jeg på Dunn Bros og bruker deres internett hihi. Det er ca 35 grader, noe som er veldig rart fordi de siste dagene har vi bare hatt rundt 17 grader og skal bli like kaldt de neste dagene. Makes no sense!

  I går hadde Lilia bacholerette-partyet hennes. Abby var host, så vi hadde det i huset vårt. Brukte det meste av dagen til å lage mat, gjøre rent og klargjøre alt. Kvelden var utrolig gøy, har ikke ledd så mye på lenge haha! Helt vilt! What happens in Vegas stays in Vegas. Hehe.

  Nå er det bare ei uke, eller rettere sagt 4 skoledager igjen til sommerferie. Gleder meg helt vilt! Er så lei av å gjøre det samme på skolen hver dag, og spesielt at alle lærerne sparer de største prosjektene til slutt! På 4 dager må jeg gå til et local meeting i government, lage en webside i grafisk, redigere dokumentaren i video, redigere bildene til den siste innleveringen i foto, og øve til debatten i engelsk. Jaja, lista over gjøremål minskes sakte men sikkert!

  Forresten, fikk 45 av 50 poeng på den siste prøven i government som var om the judicial branch. SERIØST dere aner ikke hvor saiko vanskelige de prøvene er!!! OG JEG FIKK 90%!! Er sykt stolt av meg selv! Hehe, er det noe jeg har lært i USA så er det at det er greit å skryte av seg selv. Janteloven eksisterer ikke her borte i det hele tatt, og det er egentlig ganske bra syns jeg. Vi nordmenn vet ikke å sette pris på vår egen innsats og talenter. Men uansett, har faktisk 96% i det faget, altså A, mens minst halve klassen står i fare for å faile. Go foreigners! Kunne nesten blitt USA's president altså! Neida, for å bli president i dette landet må man faktisk være født i USA, være over 35 år og ha bodd i landet de siste 14 årene. MEN jeg kan faktisk bli en Supreme Court associate/chief justice for de har ingen krav for å bli nominert! Så lærte dere noe nytt i dag :)

  Det var alt, takk for meg.

  PS vet ikke helt hva jeg skal gjøre uten denne galningen.  SOM ET BARN

  I dag bestilte jeg endelig det jeg har ventet på i hele år. To nye objektiv til kameraet mitt er i dette øyeblikk på vei til meg. Gleder meg som et lite barn! Svei litt i lommeboka, men jeg hadde planlagt å kjøpe dem her før jeg dro hjem siden det er så mye billigere. Spørs om ikke jeg må selge kameraveska jeg har nå og investere i en ny, slik at jeg får plass til alt!

  Bestillingen ble gjort på Amazon, noe som er ekstra billig og greit når det er innenfor USA! Koster ingenting å shippe, og sparte masse ved å kjøpe derfra fremfor f.eks. i en butikk! Kan virkelig anbefales til fotoentusiastiske utvekslingsstudenter!

  Canon EF-S 55-250mm er nok den jeg har siklet på lengst. I og med at jeg er glad i å fotografere dyr er en telephoto lens egentlig et must for meg. Denne kostet meg snaue $200 dollar, altså 1200 NOK. Sparte hele 40%, for den koster opprinnelig over $300 i butikk! Wihu!

  Canon EF 50mm bestemte jeg meg ikke for å kjøpe før nylig. Den tar såå fine macro og portrettbilder, og slipper inn mye lys! Prisen var $115, men originalprisen var $200!

  Å som jeg gleder meg! Klør i fingrene etter å få kommet meg ut å prøve dem så fort det kommer! Skal være her tidligst 30. mai, men ikke senere enn 5. juni så er litt igjen å vente.

  Nå er vi midt i den nest siste uka på skolen. Deilig at vi seniors slutter ei uke før alle andre, men det betyr også at vi har mindre tid til å få alt skolearbeidet inn før siste frist. For tiden er jeg rimelig stresset; en webside og tre graduation invite proofs i grafisk, en 5-minutters dokumentar som final project i video, en fotoserie på syv bilder i foto, i government en prøve, local meeting og final exam (trenger ikke ta examen hvis jeg har A, og ligger på det nå yay!), og til slutt en svær debatt i engelsk! Og alt må være gjort på under to uker... Vi har nemlig bare korte uker nå, med fri på fredag og mandag. Skal bli deilig med langhelg, men blir nok ikke noen leksefrie dager for å si det sånn. Spesielt den debatten i engelsken stresser jeg mye med. Emnet mitt er om engelsk burde være USA's offisielle språk, og vi trenger 50 note cards, works cited og hele pakka. Årh. Jaja, jeg gleder meg egentlig til selve debatten for jeg liker å holde speeches og diskutere, men er bare så mye arbeid i forkant. Siste innspurt, det skal nok gå bra. "Start strong, finish strong" som government-læreren min alltid sier!

  17. MAI USA EDITION

  I dag har det vært en ganske spesiell dag. Våknet opp og hadde helt glemt at det var 17. mai egentlig... Men så husket jeg på det, og da gikk jeg på diverse nettaviser for å se noen koselige bildeserier før jeg sto opp. Skulle egentlig se litt av sendingen fra NRK, men hadde glemt at det ikke virker i utlandet.

  Anyways, skole var det jo. Ikke helt vanlig da, for i dag var også dagen da yearbooken kom ut! Alle yearbook staff members slapp å gå til klassene hele dagen, slik at vi kunne gjøre dem klar til å selges. I de fire lunsjene var det helt fullt av folk som skulle kjøpe! Vi bestilte pizza og brus, og det var egentlig veldig greit at vi gjorde dette denne dagen, slik at jeg skapp vanlig skole på Norges nasjonaldag! Var også gøy å se boka i bokformat. Har jo sett de fleste sidene fra dataen, men det er noe helt annet å holde det ferdige produktet i hendene. Vi har jo jobbet med den i hele år!

  Vi måtte ha på yearbook t-skjorta vår, så fikk ikke pyntet meg ekstra :(

  Etter skolen hadde jeg invitert Camilla bort for å grille og feire litt. Det var veldig koselig! Lagde salat og grillet pølser, spiste chips og koste oss i det fine været. Skulle ønske jeg kunne sendt litt av godværet vårt til dere der hjemme, vi har mellom 25 og 30 grader hver eneste dag nå!

  Jeg printet ut det norske flagget på skolen og teipet dem til to grener hihi!

  Camilla og jeg fikk med Mindy og Tracy på potetløp rundt bassenget. Dessverre vant vi ikke da, huff huff. Sorry Norge!


  Håper alle har hatt en strålende dag og fått feiret med familie og gode venner. Må si jeg ble litt misunnelig da jeg satt og så på TV2's sending (som faktisk virker her borte!!), og så alle i bunad, syngende med flagg i hånden. Tror jul og 17. mai er de dagene jeg helst ville vært hjemme på! Jaja, neste år er jeg jo russ!!

  I dag er det også akkurat en måned til jeg lander i Norge. Helt utrolig rart å tenke på, tror ikke dere kan forestille dere det. Nå er det bare skoleslutt jeg teller ned til, og det er kun 9 skoledager igjen! Gleder meg til å bli ferdig med alt som heter innleveringer og prøver, og bare nyte det å være her uten å måtte gå på skolen.

  Gratulerer med dagen, kjære nordmenn!

  ONCE UPON A PROM

  Når man ser amerikanske filmer er det ofte at ting er litt overdrevet. Mye som stemmer, men sannheten er litt pyntet på. Vel, prom er heller undervurdert. Fyyyy søren så gøy det var! Akkurat som på film, bare enda bedre!

  Rundt 3 dro vi til skolen for å møte resten av gjengen der. Grand March begynte klokken 4, som er sånn greie man går foran publikum med daten sin. Siden jeg sa fra meg min (hehe) så ble jeg heller sittende å se på sammen med noen andre. Helt greit, for køen til å gå var 1 time lang! Etter en stund var det tid for å dra til festlokalet, og jeg var på en partybuss med rundt 40 andre. Veldig gøy! Da vi ankom Minneapolis der selve prom var, fant vi noen bord og spiste middag. Litt sånn koldtbord med kylling og stek og sånn. Lokalet var utrooolig fint, åpent sånn at man så ned på dansegulvet og på alle de andre etasjene. Etter dette begynte dansingen og varte i mange mange timer. Helt gåen i beina. Hadde trodd det skulle være stress å danse med den lange kjolen min, men det gikk helt greit.

  Rundt midnatt var det slutt (typisk for skolearrangementer haha) og vi dro hjem i partybussen. Ikke like mye liv der sammenlignet med veien bort, haha.. Var såå trøtt. Skulle egentlig ut og spise og på et afterparty etter det, men orket ikke hehe. Var utrolig deilig å legge seg for å sove!

  Tok jo selvfølgelig bilder, så tenkte dere kunne få se noen. Prom er egentlig en eneste stor bildedag. Tok bilder i hagen før vi dro, bilder før Grand March, bilder etter Grand March, bilder på partybussen, bilder under middagen, bilder mens vi danset, bilder med venner som kommer bort jevnt og trutt og er helt "mariiiiii i need a picture with you!!!". Jaja, bilder er gode minner!

  Hadde ikke med meg kameraet, så alle utenom de tre første er stjelt fra facebook hehe. Kan sikkert legge ut flere bilder etterhvert som de kommer på facebook!

  Definitivt en av de beste opplevelsene i hele år!

  Abby og meg :)
  Abby, Brianna og meg på skolen


  Noen av folkene på partybussen


  Her går parene Grand March

  Pa-pa-partybuss
   


  På festen :)
  Svette! Godt eksempel på amerikansk clubdancing i øvre høyre hjørne der

  PROM

  Nå er jeg superexcited for prom altså! Venter bare på at vi skal dra nå. Kommer til å bli en fantastisk kveld!
  BEST OF: DUMME AMERIKANSKE SPØRSMÅL

  Jaja, det er jo ikke akkurat hemmelig at amerikanere sånn generelt sett har litt mindre kunnskap om verden enn det de fleste andre nasjoner har. Hehe. Har samlet mine favorittspørsmål som andre norske utvekslingsstudenter har blitt stilt i løpet av året. Haha, sitter her og ler for meg selv.

  - Are the wedding dresses green over there?

  - In which state is Norway?

  - Are there black people in Norway?

  - How can you write Norwegian words on your computer?

  - Do you get your period over there?

  - When you write an English essay, do you type it all in Norwegian and translate it to English after?

  - Do you have shoes in Norway?

  - Do you have electricity in Norway, like lights and stuff?

  - Do you have summer in Norway?

  - Do you speak Norwish?

  - Do you guys drive on the left or the right side on the road? Or do you just drive straight down the middle? Wait...do you even have cars over there?

  - Was it easy for you to learn Norwegian growing up?

  - Are the songs we listen to here translated to Norwegian?

  - "Do you have AT&T in Norway?" "Ehh, no." "Whaaat? So is it fun and exciting for you to text here? I mean, since you've never done it before."

  - "Do you have birds in Norway?" "Nope, it's too cold for birds to fly..." "Wow seriously! So when you came here, was it weird for you to see flying animals? Like, were you like "wow, what is that?!?"

  - Do you have internet? Like, can you go on American sites like facebook and youtube and stuff?

  - When you watch movies in Norway, do you have the same actors? Or do you have someone else? Like in Twilight, is it still Robert Pattinson as Edward?

  - Do you have money or do you pay with rocks?

  - Do people shave in Norway?

  - So when Justin Bieber goes to Norway in May, does he have to learn Norwegia or does he have a translator to translate all his songs?

  - Do you have the sun?

  - What do y'all speak in Norwegia? Is it like English with a twist?

  - Ahh Norway. That's up there by the North Pole, right? Right next to New Zealand?

   

  Hvis jeg noen gang føler meg dum så har jeg bare noe av dette i bakhodet. Får meg alltid til å føle meg bedre :) :) :) Nå er vel disse hovedsaklig fra de sørligere statene, her i Minnesota og mange andre nordlige stater er det ikke sååå ille. Har jo fått noen litt korttenkte spørsmål, men ikke så gale som disse haha.

  Hvilke syns dere var de vittigste?

  PS! Har prom på lørdag, gleder meg!!! Sa til prom daten min at jeg bare ville gå med venner isteden for det ble bare altfor kleint, så nå er jeg young and wild and free hehe xD xD xD <3 <3 <3 Neida...men mer awkward situasjon skal man lete lenge etter, glad jeg kom meg ut av det.
  FILM FRA ÅRET I USA + UPDATES

  Forrige uke satte jeg sammen en film med videoer fra utvekslingsåret mitt i USA. Den består i hovedsak av klipp fra iPoden (ikke så god kvalitet) men inneholder også et par fra kameraet mitt (litt bedre). For dere som har meg som venn på facebook, eller har noen felles venner med meg, kan den sees her: http://www.facebook.com/photo.php?v=3675266395974. Vet ikke om jeg skal gidde å laste den opp her også, tok mange timer bare å få den opp på facebook... Kvaliteten er helt herpa også. Jaja. Life goes on!

  Ellers har jeg litt nytt å meddele til alle mine kjære lesere.

  - Forrige torsdag var det Evening of the Arts på skolen min. Skrev litt om det tidligere, men kan jo friske litt opp. Det er et arrangement der elever på skolen min kan stille ut kunst, enten tegninger, malerier, skulpturer, foto etc. Jeg stilte ut to svære 24*36 og to portfolier. Det var veldig mye imponerende kunst å se på! Aner ikke hvor mange som kom, men det pleier å være rundt 2000 som tar turen innom.

  - På tirsdag skulle (trege meg, er bare ei uke igjen) bestille prom-kjole fra Macy's nettside. Det gikk ikke å bestille den jeg ville ha, så jeg ringte dem og de sa de kunne ta bestillingen over telefon. Jeg ga dem all informasjonen de trengte, men så ble kortet avvist. Vet jo at jeg har mer enn nok på det, så aner ikke hvorfor det ikke gikk. Jeg bestemte meg for å bare droppe det og finne en kjole senere isteden, men først sjekket jeg tilfeldigvis nettbanken min. Der sto det at Macy's hadde trukket beløpet 3 ganger, altså omtrent 3000 kroner!! Jeg ble skikkelig pissed, og ringte kundeservice. De var selfølgelig stengt, for det var etter 9 på kvelden. Dermed måtte jeg vente til neste dag. Damen jeg snakket med på onsdag sa at det hadde skjedd en feil og at jeg ville få beløpet tilbake på kortet innen 72 timer. Skal aldri bestille fra nettsiden deres igjen, var helt nervevrak helt til dagen etter da jeg fikk ringt og ordnet opp. 3000 er jo ikke akkurat småpenger...

  Apropo prom. I går ble jeg spurt av en om jeg ville være hans date til prom. Snill som jeg er så sa jeg ja, selv om jeg egentlig er på en prom party bus med en masse venner, og ikke kjenner han så godt. Jaja...kleint.

  - I det siste har det vært massevis av tornado warnings! En storm nesten hver dag. På tirsdag var det veldig ille på kvelden, og da jeg snakket i telefonen kunne jeg ikke høre hva han i andre enden sa for det var så høy lyd fra regnet og vinden og haglet og jeg vet ikke hva. I går natt våknet jeg i 3-tiden av at det lynte og tordnet noe forferdelig ute. Her snakker jeg hvert 2. sekund altså!! Var akkurat som om noen hadde satt en av de diskokulene på rommet mitt! Når det er tornado warning/watch kommer det sånne høye sirener fra byen som man hører kjempegodt helt ut hit, og alle er egentlig nødt til å være i kjelleren. Jeg har jo rom nede så flaks for meg hehe. Neida. Er litt lei av alle stormene nå, men det som er greit er at etter hver storm så kan man se at det er grønnere ute! Haha! Det skjedde i mars også, det var en tordenstorm også dagen etter var gresset grønt! Og i april var det en storm også plutselig begynte trærne å sprette! Ganske spesielt, kan ikke huske at det er sånn det foregår i Norge?

  - I helgen skjer det litt av hvert. På lørdagen er det både Mindy's (vertssøster) graduation fra college og Cinco de Mayo. Tror forresten ikke jeg har fortalt at hun forlovet seg for to uker siden!! Har veldig lyst til å komme hit i bryllupet i september, men det er så dyrt så det blir nok ikke noe av... :( Jaja, uansett. Cinco de Mayo skal feires med masse venner. Vet ikke helt hvor vi skal, men det blir nok gøy uansett!

  Nå har jeg vært her i litt over 8 måneder og det nærmer seg slutten av oppholdet. Det er bare fire uker igjen til siste skoledag, og det merkes på mengden med skolearbeid! Alle de største prosjektene spares liksom til slutt... Jaja. Nå teller jeg ned dager til 1. juni, er så lei av alt som heter skole nå. Gleder meg sånn til å nyte en to uker lang sommerferie her før jeg returnerer til Norge. Er forresten litt updates angående det også. Jeg har jo visst i hele år at hjemreisedatoen min er 16. juni, men for noen uker siden (eller en måned?) fikk jeg innenriksbillettene og alt det greiene! Husker ikke helt alle klokkeslettene, men her er altså ruten min:

  Drar fra Minneapolis før 7 en gang på morgenen og mellomlander i Pennsylvania ca. halv 10. Der må jeg vente i rundt 3 timer før jeg flyr til Newark i New York og lander rundt 2 tror jeg. Så er det enda mer venting, for flyet mitt til Oslo går ikke før i 7-tiden på kvelden. Håper jeg treffer noen andre utvekslingsstudenter der, så jeg slipper å kjede livet av meg. Flyet til Norge tar 7-8 timer, og med tidsforskjellen lander jeg 8.20 på Gardemoen den 17. juni lokal tid. Der blir jeg hentet av pappa (<3<3<3) som kjører meg til Skien der han og hans familie bor. Så skal jeg sove der til neste dag, så jeg er altså ikke helt hjemme i Kristiansand før 18. juni. Det blir en lang reise!

  Her er noen bilder fra Hot Chelle Rae konserten Abby og jeg var på forrige uke. Det var helt konge, gøygøy!

  VISUMPROSESSEN

  Nå er det snart tid for dere kommende utvekslingsstudenter å søke visum! Dere gleder dere sikkert masse til å komme i gang med dette, men til det har jeg bare en ting å si. NEI! Fy søren, jeg tenker tilbake på den prosessen med skrekk altså. For en pain in the ass! Dere skal være glade når det er overstått.

  Så vidt jeg husker fikk jeg DS-2019 og instruksjoner på mail av Explorius i mai en gang. Det varierer veldig når man får det, alt etter hvilken underorganisasjon man har. Jeg vet at med ASSE får man det ikke tilsendt før etter at man har fått vertsfamilie, men jeg fikk jo i begynnelsen av april så det var ikke noe problem. Uansett, DS-2019 er et dokument som underorganisasjonen din sender til Explorius, og er et bevis på at man har rett til å være utvekslingsstudent i USA (om jeg ikke husker feil, noe i den duren iallefall).

  I instruksjonsmailen fra Explorius er det litt hjelp å få med tanke på alt man må huske på, men er sikkert på at 9 av 10 utvekslingsstudenter slet noe veldig med utfyllingen på nettet. Man må nemlig gå til den amerikanske ambassaden's nettsider og fylle ut en lang og komplisert undersøkelse. Den starter opp med noe som ser ut som lett personlig informasjon, men det var ikke mye som skulle til for å bli forvirret her! Nå husker jeg ikke helt konkret hva jeg slet med på denne delen, men den er full av hinder iallefall! I tillegg er undersøkelsen lang og tidkrevende, og likte å slette alt jeg hadde gjort så jeg måtte begynne på nytt igjen. Tror det var omtrent 20 spørsmål som hadde med terror å gjøre. Er du terrorist? Kommer du til USA for å begå terroristiske handlinger? Omgås du i et terror-miljø? Dette var jo en rimelig lett del av spørsmålene.

  Når man endelig har slitt seg gjennom alle spørsmålene, kommer man til en side der man bestiller time på ambassaden. Dette er det lurt å få gjort så fort som mulig, tror man har 48 timer etter at man har fullført undersøkelsen. Når du velger tid på dagen, velg noe veldig tidlig! Tror jeg valgte 7.00 eller noe, dette er fordi disse timene ikke alltid stemmer, og om du velger f.eks. 11.00 kan det hende du ikke kommer inn før i 2-tiden! Uansett, bli ferdig med timebestillingen, både fordi det om sommeren er stor pågang i + at det er lett å glemme bort. Plutselig er de 48 timene forbi, og så må man gjøre alt på nytt.

  Å reise til den amerikanske ambassade i Oslo er noe alle må gjøre, og det er ikke dekket av Explorius. Om du ikke bor i området, bestill buss/tog/fly i god tid! Lettere å få gode priser da :) Hvis du har en venn som også reiser på utveksling til USA så anbefaler jeg dere å prøve å få time der samme dag. Da kan dere reise sammen, og det blir mye mindre kjedelig! Jeg reiste med bestevenninna mi Oline, og det var veldig greit å ha noen å være med! I tillegg var det litt betryggende når vi var på ambassaden, for jeg var livredd for at noe skulle gå galt der! Og når du først er i Oslo, hvorfor ikke planlegge noe gøy? Oline og jeg jobber i Dyreparken i Kristiansand, så vi har gratis inngang i de store parkene i Norge + Liseberg. Derfor dro vi til Tusenfryd etter at vi var ferdige på ambassaden, veldig gøy!

  På selve ambassaden husker jeg at vi begge to var veldig nervøse. Alt var så sinnsykt strengt og beskyttet, og jeg var redd noe skulle gå galt slik at jeg ikke fikk visumet mitt. Først sto vi utenfor i en halvtime ca (kort tid iforhold til de som kommer senere på dagen) mens en mann sjekket en etter en at alle i køen hadde med et gyldig pass. Tror vi var nummer to eller tre i køen. Så ble vi kalt inn en etter en. På vei inn måtte jeg gå gjennom en sikkerhetskontroll, omtrent som dem på flyplassene. Her legger man fra seg alt man ikke trenger inne på ambassaden, dvs. mobil, lommebok etc. Av det jeg husker må man ha med pass, DS-2019 og noen andre papirer, rundt 800kr (endres hvert år etter dollarkursen) i enten NOK eller dollar og en konvolutt adressert til deg selv med ca. 80 kr frimerker til ekspressending av pass i posten. Sikkert noe mer, men husker ikke. Når man kommer inn i selve ambassaden står man nok en gang i kø, denne gang for å betalet for visumet og vise frem alt av papirer + konvolutten. Så blir man setter man seg ned og venter på å bli kalt opp til en skranke. Tror jeg ventet i 15-20 min her, husker ikke helt. Hun jeg ble kalt opp til var veldig hyggelig og roet nervene mine. Hjalp veldig, for jeg var supernervøs! Hun spurte litt om hva jeg skulle i USA, og da jeg svarte utveksling spurte hun litt om hvor jeg skulle bo, om jeg visste hvem jeg skulle bo hos, om året ble dekket økonomisk etc. Så tok hun scan av alle fingrene mine, og det var det. Hun fortalte at visumet mitt ville bli godkjent, og jeg la igjen pass og alle de greiene.

  Var en utrolig stor lettelse å gå ut derfra. Tok oss kun 45 min siden vi var så tidlige, men det var nok tid til å bli kjempenervøs. Uansett, så lenge du ikke har noe å skjule så er det ingenting å være redd for! Etter ca en uke får man passet tilsendt i posten med visumet festet inni, og så er hele greia overstått! Var en lang og kjedelig prosess, husker hvor deilig det var å bli ferdig med det!

  Fine Oline, gleder meg sånn til å se henne igjen om bare en og en halv måned!!!
  RAPPORT FRA SENGA

  De siste to dagene har jeg lugget i senga hele (og da mener jeg HELE) dagen. Fy så kjedelig. Nesten så jeg heller ville vært på skolen. Ligger med forkjølelse til tusen og ser på filmer. Har faktisk fått lest noen kapitler i boka jeg holder på med også, vanligvis har jeg jo aldri tid til å sette meg ned og lese.

  Anyways, i går fikk jeg faktisk sett alle de tre Toy Story fillmene for første gang! High five til meg selv! I kveld står blant annet Monstergjengen på lista, er jo ikke i stand til noe annet enn å se på film haha.

  På skolen for tiden (eller iallefall på onsdag som var sist jeg var der) er vi fullt opptatt med alt mulig. I to av mediefagene forbereder vi oss til Evening of the Arts som er et stort arrangement med ca 2000 mennesker som kommer for å se på arbeidet til elevene. Jeg skal stille ut fra både foto og grafisk, og gleder meg veldig! I yearbook er det siste innspurt før deadline, og boken blir gitt ut 17. mai. Selv om jeg har sett det meste av den allerede, er det gøy å ha den i bokformat! I videoklassen henger jeg skikkelig etter, huff. Har fokusert så mye på de andre klassene at jeg ikke har hatt tid til å gå ut og filme til alle prosjektene. Hentet meg litt inn denne uka da jeg fikk filmet, redigert og levert inn en oppgave på bare et par dager. Det eneste jeg mangler nå er å lage en musikkvideo, så slipper jeg den irriterende "missing assignments" på parent portalen. I denne klassen forbereder vi oss også til Elkademy, som er et award show på skolen. De har en del forskjellige kategorier man kan entre og vinne i, så det skal bli spennende!

  I morgen har venninna mi bridal shower, så håper virkelig jeg er bedre når jeg våkner!! Utrolig kjedelig å gå glipp av så mye bare fordi jeg er syk..

  Jaja, spennende innlegg dette her. Skjer jo ingenting. På onsdag sendte jeg en pakke med lefser til min kjære Oline i Tennessee. De selger det på butikkene her, men ikke der nede. Nå skal jeg se på film, hade.
  THERE COMES A TIME ...

  Forrige uke en gang var det en som postet denne teksten i utvekslingsgruppa. Nesten alle kjente seg igjen. Vi har opplevd så mye, lært så mye, møtt så mange. Oppholdet nærmer seg slutten, og det er på mange måter helt greit. Det kommer til å være mange blandede følelser den dagen jeg står på flyplassen for å reise hjem, men jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg.

  I tillegg er jeg syk og vil egentlig bare ligge i min norske seng med den gode og varme dyna mi. Pluss Mamma som lager varm melk med honning til meg.

  There comes a time when you have seen enough, you know enough, and you have had enough. There comes a time when you get tired of everything, nothing is fun anymore, and even your good friends can't cheer you up. There comes a time when the voice of the people you have not seen in months makes the biggest smile on your face, but when you realize they are not there, your smile fades. There comes a time when talking to these people are your only comfort, and when they are asleep, and you are awake, you feel trapped in time. There comes a time when you want time to speed up, graduation to be over, and sitting on the plane heading back home. There comes a time when you are glad you chose to be an exchange student, but you have been through enough, and the though of seeing your family again makes you happier than ever.
  SOFTBALL

  Planen var jo egentlig at jeg skulle ha softball som vårsport, men det ble aldri noe av. Det tar opp så mye tid, trening hver dag i flere timer + helger, og da blir det ikke noe tid igjen til å være med venner. Uansett, her om dagen tok jeg bilder på en softballkamp til yearbook. Virker veldig gøy å spille!


  BASEBALLKAMP

  Akkurat nå er jeg på min aller første baseballkamp. Go Minnesota Twins!!! Hehe, mobilblogging altså. Vi er ca ti venner sammen, veldig gøy! Føler meg skikkelig amerikansk.

  GRADUATION INVITASJON

  Forrige uke lagde jeg graduation party invitasjon til Abby og jeg. Vi skal feire det sammen, og jeg gleder meg veldig!! Virker som om graduation er omtrent like stort som konfirmasjon i Norge, så dere kan jo sammenligne med det. Uansett, det kommer ca 200 folk tror jeg, men det er åpent hus så er godt mulig det blir flere. Vi har leid favorittparken våres, så da er det bare å håpe på fint vær!

  Slik ser invitasjonen ut :-) Hva syns dere?  HONOR ROLL

  Okei, så i går fant jeg ut at jeg er på skolens Honor Roll for A-studenter, og jeg bare whaaaaaat. Oi oi! For de som ikke vet hva Honor Roll er, så er det to lister på skolen, en for studenter med B's i fagene og en for dem med A's. A er jo beste karakter, så jeg er på den beste listen hihi. Men ja, jeg ble veldig glad, for det å ha et Honor Roll bevis å legge ved CV'en er jo faktisk veldig positivt. Ca 100 av seniorene er på den listen da, men jeg ble glad likevel hihi! Nå er det jo ikke akkurat sånn at jeg jobber for livet i alle fagene, men ja ja. Sier ikke nei takk! Bare litt flaut for amerikanerne å være dårligere enn en foreigner.


  Weey ser dere navnet mitt? :-D

  Ellers er det jo tilbake til samme gamle skolerutinen. Skjønner ikke helt hvordan jeg skal klare en og en halv måned til uten å kjede livet av meg, men har jo 7 måneder å se tilbake på så dette skal jeg nok klare. Helgene er helt konge, har planer hver helg frem til hjemreise nå så jeg skal nok klare meg.

  Sittin on tha toilet xD xD xD Neida. Men joda. Old but gold!

  Her ser dere forresten hva jeg slår ihjel tid med på skolen når vi ikke har noe å gjøre. TEMPLE RUN! Regner med jeg ikke er den eneste avhengige? Svettgameren Mari er tilbake! (PS jukser da hehe med de vingene som gir ekstra liv)
  LYKKELITEN

  Lykka er fredag og fjernkontroll
  og ver' oppe til fire og sova til tolv
  Lykka er mai og lauv som sprett
  og at andre tek feil og du har rett
  Lykka det er når lykka snur
  og elles det meste av det som ein trur
  Lykka er det som du veit frå før
  Å LÆRE ENGELSK FLYTENDE

  Jeg husker godt tiden før jeg reiste. Blant tingene jeg tenkte på, var det det at jeg kom til å bli sååå flink i engelsk. Et år som dette er ikke bare noe som kan hjelpe deg i hverdagssituasjoner, men også ser veldig bra ut på CV'en. En del av dere lurer på hvordan det er å bo i et engelsktalende land, hvor lang tid det tok å komme inn i språket osv. Derfor tenkte jeg det kunne bli dagens emne :-)

  Når jeg først kom til USA, var jeg jo på Soft Landing Camp i New York i tre dager. Vi var 40-50 skandinaviske ungdommer, og jeg husker camplederne ville ha oss til å snakke engelsk med hverandre så vi skulle komme inn i språket. Tror ikke det var noen som gjorde det, for det første er det kleint og rart å snakke engelsk med nordmenn og så har jo alle den "nordmenns trang til å være best." Det er vel ikke til å legge under en stein at de fleste nordmenn kan engelsk, men ikke liker å snakke det fordi de ikke vil høres ut som de er dårlige. Var vel litt sånn på campen også, vi snakket norsk med hverandre fordi ingen ville høres ut som om de var dårlige i engelsk. Når jeg tenker meg om, er det litt teit at det er sånn. Noen ganger er nordmenn sååå stuck up på dette her, og det er ganske irriterende til tider. Hvorfor ikke bruke ferdighetene du har lært på skolen siden 1. klasse? Jeg husker første gangen jeg skypet med vertsfamilien (for ca 1 år siden faktisk!) og jeg var nervøs fordi jeg ikke ville høres ut som om jeg var dårlig i engelsk. For dere kommende utvekslingsstudenter; ikke vær nervøs for å bruke språket! Amerikanere er vandt til aksenter og syns det er gøy med nye!

  Anyways, når jeg møtte vertsfamilien på flyplassen i Minneapolis husker jeg at jeg var ganske forvirret. Jeg var trøtt og sliten etter reisen, og alt det nye rundt meg gjorde at det føltes som om hodet mitt skulle eksplodere. Man blir satt i en situasjon man ikke kan komme ut av, og det tror jeg egentlig er bare bra. Når man bor i USA er man jo nødt til å leve på et annet språk for å kunne kommunisere med andre, d\og det er jo egentlig hele poenget med et utvekslingsår. Den første dagen var jeg helt dizzy og all informasjon jeg fikk gikk rett inn og rett ut av hodet mitt for å si det mildt. Jeg måtte tenke over alt jeg sa, for først måtte det jo oversettes fra norsk til engelsk oppi hodet mitt. Etter en god natts søvn føltes det litt lettere å snakke med familien, og jeg erfarte for første gang hvordan språket mitt forverres når jeg er trøtt.

  Et par dager senere begynte jeg på skolen, og jeg følte egentlig at det å snakke engelsk var helt okei. Var fremdeles skummelt å snakke høyt i klassen, men det er ikke noe man trenger å bekymre seg for. Nå i ettertid har jeg hørt flere ganger fra folk i klassene mine at hver gang jeg snakket høyt hørte alle etter fordi jeg var interessant og hadde en aksent. Veldig eksotisk for amerikanserne altså.

  Jeg vil si at etter omtrent ei og ei halv eller to uker etter min ankomst til USA, satt engelsken ganske godt. Når jeg sier det, mener jeg ikke at engelsken min var perfekt, men at jeg ikke trengte å tenke meg om før jeg svarte noen.

  Når jeg ser tilbake på den første tiden, ser jeg jo at jeg har lært mye og at jeg har blitt veldig god i engelsk i forhold til hvordan jeg var da. Jeg var jo ikke så altfor ille back then heller da, lå jo på 5 og 6 i engelsk på skolen og hadde et bredt ordforråd, men engelsken min er bare......bedre. Jeg har forstått meningen av å snakke et språk flytende. Det betyr ikke at du kan ethvert ord, men at grammatikken din er på plass og at du ikke trenger å stoppe opp i en setning for å tenke. Språket kommer helt naturlig. Jeg har like lite problemer med å snakke engelsk som jeg har med å snakke norsk. Jeg husker i begynnelsen når jeg fikk en stiloppgave og kunne ønske jeg kunne skrevet den på norsk for det ville vært så mye lettere. Nå foretrekker jeg å skrive på engelsk, og syns på mange måter at det er lettere. Nå, omtrent to måneder før jeg vender hjemover igjen, vil jeg si at jeg har oppnådd et av målene mine. Jeg snakker engelsk flytende, og det tror jeg kommer til å sitte for alltid.

  Litt random, men for et par uker siden lå Abby og jeg ute og solte oss, og fikk besøk fra denne skilpadden. Ja, det er mange ville skilpadder her! Turte ikke å gå så nærme, de biter jo...

   

  KALLENAVN OG LITT PÅSKEKOS

  Først og fremst; God Påske! Håper dere har hatt en fin norsk feiring med familien deres. Jeg har også kost meg, men selvfølgelig på en annerledes måte enn vanlig. Her i USA er det ikke så mye feiring, i likhet med feks jul. Vi har ikke noe påskepynt oppe, og i dag er omtrent den eneste dagen vi finner på noe gøy med familien. Var i kirken i dag morges, og en del pynter seg (overraskende nok) i kjole og fintøy - men det skiftes til vanlig tøy så fort man kommer hjem. Hadde familie over på middag her i dag, men ingen har på seg noe finere enn bukse og genser. Jaja, det finnes ikke riktig eller galt - bare forskjellige kulturer!

  Tenkte jeg skulle begynne en ny ting i og med at jeg ikke har så altfor mye å skrive om på bloggen for tiden. Regner med det ikke er særlig spennende å lese om alt jeg gjør. Så, planen min er å ha et tema for hvert innlegg der jeg skriver om noe spesifikt (?) ved den amerikanske kulturen. Det at jeg kommer utenfra gjør jo at jeg ser deres kultur gjennom andre øyne og snapper opp detaljer som vanligvis ikke blir lagt merke til. Det kan jo bli litt gøy for dere å lese, for det er mange emner jeg kan skrive om! Har jo fortalt før at norsk og amerikansk kultur har mange likheter, og at det er detaljene som skiller oss fra hverandre.

  Dagens emne er kallenavn. Dere har kanskje lagt merke til det i filmer og TV-serier, men amerikanere er veldig glade i å forkorte - både navn og ord. Hvis ei jente presenterer seg som Sam, er navnet hennes mest sannsynlig Samantha eller noe i den duren. Her i familien har vi Abby-Abigail, Shari-Sharon, Zach-Zachary og Mindy-Melinda. Jeg har jo et ganske kort navn, men selv Mary blir ofte til Mare, Mare Mare, Norway etc.

  Akronymer er også kjempegøy for amerikanere, og da spesielt ungdommen. LOL, TTYL, 24/7, ASAP, FYI, EST, PMS, RSVP, TBH, LMS, TGIF, BRB, BF/GF, BTW, CYA, IDK, IDC, JK, NVM, NM, MOATM, IMHO, FWIW og AFK for å nevne noen. Noe man bør sette seg inn i før man drar til USA for å si det sånn!

  Helt normale

  U MAD BRO
  Skulle male påskeegg


  Gikk på påskeegg jakt også da hihi gøy.

  PÅSKEOVERRASKELSE

  Først må jeg bare si at jeg var nødt til å google "overraskelse" for å se om det var en eller to r'er. Trist.

  Men men, det var jo ikke det jeg skulle skrive om. I dag fikk jeg endelig pakken fra mamma og mine to søstre i posten!! Ble så glad, var livredd for at den skulle bli borte på veien over atlanteren. Inni var det flere påskeoverraskelser og noen brev; fra mamma, Aline og Malene + invitasjonen til mammas bryllup! Kjempekoselig!
  I går var jeg med Abby og Inga og tok bilder til graduationfest-invitasjonen til Abby og jeg. Har ikke begynt å gå gjennom dem enda, men tror det ble ganske mye bra! Vi hadde det iallefall kjempegøy :-D

  Nå skal jeg på zumba med jentene, ha en fortsatt fin påske!

  SPRING BREAK

  Endelig har vi påskeferie! Eller vårferie som de kaller det, fordi de er "uavhengig av religion i skolen" jaja særlig. "One nation under God" som det lyder i Pledge og Allegiance. Blir jo bare teit når de kjører sånt dobbeltspill. Anyways, det var jo ikke det jeg skulle skrive om i dette innlegget.

  Påskeferien er rimelig kort her borte, varer fra onsdag til mandag. 5 usle dager, men jeg sier ikke nei takk! Tirsdag har vi jo 2 hour late start, så det hjelper litt. Har ikke de helt store planene for ferien egentlig. Var snakk om en roadtrip til Chicago, men som så ofte så blir det jo ikke noe ut av planene. Hehe. Kanskje litt dårlig planlegging. Jaja. Skal bruke fridagene til å være med venner og slappe av, i tillegg til familiesammenkomst i helgen (søndag?). Husker ikke helt hvilken dag de feirer her borte, men tror ikke det er samme som i Norge.

  Har heldigvis ikke lekser!! Kun video, men det er jo ikke helt det samme. Ligger litt bak fordi kreativiteten min er på bånn for tiden. Skulle hatt ferdig en remake av en filmscene for to uker siden, men har ikke begynt engang. Heldigvis er læreren av quality before quantity-typen, så man får lengre tid om man sliter slik at man får levert inn noe bra! I tillegg må jeg jobbe litt på neste oppgave, som er å lage en musikkvideo. Dette er kjempegøy, og jeg har allerede planlagt hele greia! Skal bruke Ambitions av Donkeyboys, så jeg får innført litt norskt hihi. Planen er å bruke tre personer; en som spiller et instrument/synger, en fotograf og en som er flink til å tegne. Alle tre ønsker å bli noe stort, de har store ambisjoner. De prøver og prøver, men blir aldri fornøyd med seg selv, og til slutt gir de opp. Ikke helt happy ending, men det er ikke meningen heller. Jaja, får se hvordan resultatet blir til slutt!

  I helgen fikk jeg endelig sett Hodejegerne, og fy søren den var kjempebra! Satt og så alene på kvelden, og må innrømme jeg ikke turte å se et par ganger. Hehe. Skvetter fort. Skal se den igjen i kveld med ei venninne, det blir gøy! Har fått tak i en versjon med undertekst, så jeg kan vise den til andre her borte :-D

  Jajaa, nå får jeg komme meg av PCen og ut i sola. Sneiks!  DA OG NÅ

  I går ble jeg sittende en stund og lese gamle innlegg på bloggen min, spesielt fra tiden rett før jeg reiste, og da jeg kom hit. Det er så rart å lese nå, 7 måneder etter. Det var så mange nye ting på en gang, og alt var nytt og spennende. Det jeg tenker mest over, er personen jeg var og personen jeg er nå. Jeg ser mange forandringer i meg selv.

  For det første, som mange sikkert har skjønt, ser jeg veldig annerledes på Norge nå. Før jeg reiste var jeg veldig klar for å komme meg vekk og oppleve noe helt nytt, men nå har jeg innsett hvor glad jeg er i Norge og at jeg er veldig solt av å være norsk. Jeg har mye mer nasjonalfølelse nå, og føler mer tilknytning til landet mitt. Det har såklart noe å gjøre med å være borte over lengre tid, men jeg har også lært av amerikanerne på dette området. De er veldig klare på dette området, det å være stolt av der du kommer fra. De har nok litt å lære de også, blant annet det med selvironi. Vi norske gjør jo narr av oss selv og landet vårt av og til, men her er det nesten helt tabu å kritisere USA. Hvis jeg har noe kritisk å si, føler jeg alltid at jeg må dra inn noe negativt om Norge også så de ikke skal tro jeg skryter. Men men, sporte litt av nå.

  Jeg har også lært mer om å sette pris på menneskene jeg har rundt meg, både her og i Norge. Kommer nok til å være litt annerledes på det når jeg kommer hjem, spesielt i familielivet. Alle familier krangler av og til, men tviler på at det kommer til å bli mye av det i vår familie fremover. Jeg har vært i USA i et år, og storesøster har vært på bibelskole 9 timer unna. Blir jo ikke helt det samme for henne som for meg, men tror vi begge har lært om å sette pris på familielivet og de menneskene vi har rundt oss. Jeg har også tenkt mer på det i det siste med menneskene jeg har rundt meg her borte. Det kommer til å bli utrolig vanskelig å reise herfra. Jeg har blitt kjent med mange mennesker, og det kommer til å bli rart å forlate dem når jeg vet at det aldri kommer til å bli det samme igjen. Når jeg kommer tilbake på besøk blir det aldri den samme hverdagen. På mange måter virker det hele så meningsløst, men jeg vet jo at det ikke stemmer. Jeg har stabilisert et helt nytt nettverk på en annen side av jorden, og jeg vet jeg kommer til å holde kontakten med mange når jeg reiser.

  Den det kommer til å bli vanskeligst å reise fra, er Abby. Mange av dere har sikkert skjønt at vi er veldig nære, omtrent som søstre. Det blir litt som å bo sammen med en bestevenn. Abby kommer til Norge i slutten av juli, og det gleder jeg meg såklart til! Men selv om vi besøker hverandre, blir det nok aldri helt det samme. Vi kommer nok til å ta opp tråden der vi slapp sist, men det blir veldig annerledes med henne fordi vi er vandt til å bo i samme hus. Det kommer nok til å bli vanskelig å tilpasse seg til, både for henne og for meg.

  Jeg husker en gang i høst når jeg hadde hjemlengsel, og jeg tenkte på tiden de siste månedene før jeg skulle dra herfra. Jeg tenkte på hvor utrolig psysisk sterk jeg kom til å være, at jeg sikkert kunne takle nesten hva som helst. Det føles ikke alltid som om jeg har forandret meg så mye, men når jeg tenker på alt som har skjedd og sammenligner meg selv med hvordan jeg var før jeg reiste, skjønner jeg jo at jeg er annerledes nå. Jeg er mye mer reflektert, ansvarlig, moden og selvstendig. Jeg kan ta vare på meg selv. De fleste på min alder bor hjemme hos familien, men det har jo ikke jeg gjort det siste året. Mange tenker at jeg har jo vertsfamilien og at det er omtrent det samme. Hvis du tenker det, tar du feil. Ja, vertsfamilien er en støtte gjennom året, og det er uhyre viktig å ha et godt forhold til dem for at resten av året skal bli bra. Jeg har blitt veldig glad i min amerikanske familie, men likevel ... Jeg husker jeg hørte av noen før jeg dro at man aldri kan være seg selv 100% med familien, men jeg trodde ikke på det. Nå har jeg erfart at det stemmer faktisk. Blir jeg spurt om hjelp til noe sier jeg alltid ja med en gang, mens hjemme hadde jeg nok ikke vært så rask. Jeg er veldig glad for at jeg har et eget rom her, så jeg kan få litt privatliv og bare være meg selv, alene. Det trengs når man omgår nye mennesker døgnet rundt.

  Hm, det ble litt rotete innlegg dette her, men tror da dere forstår poenget mitt.
  CHICAGO

  Her er litt bilder fra Chicago på tirsdag! Ca 30 grader, rimelig deilig vær.

  The Bean, som er med i mange kjente filmer. Bla. The Vow for de som har sett den! Sto der Channing Tatum har stått hehehehehe


  Hehe

  FERIE

  Først og fremst: HELG!!!! :-D Ferdig med ukas eneste skoledag, og tar resten fri for å dra på ferie med vertsfamilien. I morgen tidlig setter vi oss i bilen og kjører til Chicago, og jeg gleder meg masse!!! Har ikke vært der enda, men det virker som en fantastisk by! Er ca 8 timer å kjøre dit, og videre går turen til Indianapolis, byen der Super Bowl var i år. Blir kjempegøy det også, byen er veldig stor og fin! I Indianapolis skal vi se vertssøster Tracy svømme i nationals, det blir kjempespennende! Hun er utrolig flink, så satser på at hun vinner :-D

  Den siste uka har det ikke skjedd så mye. Torsdag og lørdag var jeg på zumba og turbokicking, fredag hadde jeg bonfire. I dag hadde jeg gruppediskusjon i engelsk som er sånn at man gjør research om et tema, og så sitter foran klassen med en liten gruppe og prøver å finne en løsning på problemet mens klassen ser på. Det må vare mellom 40 og 45 minutter, og vårt tema var hvordan vi kan få ned lønnen til professjonelle idrettsutøvere. Fikk kjempegod karakter på det, så det var jo bra. I forrige uke fikk jeg forresten tilbake et essay i engelsk, og fikk 105 av 110 poeng! Ble glaaad, for lærerne er ofte ganske strenge.

  I dag dro jeg og klippet håret etter skolen. Frisøren tok heldigvis ikke så mye, sparer jo til lengre så. Men men. Var deilig å bli kvitt de slitte tuppene.

  Seriøst så mye interresant jeg har å skrive om for tiden altså. Rene dagboka dette her. Eller logg fra dag til dag.  SOMMERVÆR

  Er så utrooolig deilig vær ute! Sommertøyet er tatt frem, og vinterskoene er byttet ut med Vans. Elsker det! Kjempevarmt hele uka nå, må si jeg liker Minnesota godt hehe.

  Været for denne uka:

  Litt forskjell fra forrige uke da det snødde... Typisk Minnesota å skifte vær så fort:

  KULTURFORSKJELLER

  Får ofte spørsmål om hva jeg synes har vært de største kulturforskjellene mellom Norge og USA. I utvekslingsgruppa på facebook var det en post for ikke så lenge siden om kulturforskjeller, og kjenner meg veldig igjen i alt det de andre utvekslingsstudentene skriver. Har satt sammen en liste av noe av det:

  - Maten (USUNT!!!)
  - Mange regler på alt mulig, f.eks. curfew, dresscodes etc.
  - At folk er så vennlige.
  - Hvor uvitende de er om verden rundt seg.
  - Religion, folk viser mye mer hvilken religion de tilhører, regler er bygget på religion (kristendom, mormoner etc.)
  - Hvordan de "behandler" flagget sitt, med Pledge of Allegiance og generelt hvor stolt de er av landet sitt og av å være amerikanere.
  - Stooor mangel på offentlig transport. Eneste gangen jeg har tatt tog/buss var fra Mall of America til Elk River, og det går sånn to ganger om dagen .... 
  - Folk er generelt ganske overfladiske. Spesielt det med "Hi, how are you?" "I'm good, thanks, how are you?" I'm good, thanks for asking". Hallo, 90% av gangene folk spør om det så bryr de seg egentlig ikke for de vet at svaret kommer til å bli "good". Er det mulig.
  - Personal space. I Norge kan man skumpe litt borti noen på butikken uten å måtte beklage seg, men her er det "Oh, excuse me" når man står to meter unna. 
  - Bilen brukes heeeeele tiden. Nå bor jo jeg litt utpå landet kan man vel si, men likevel. Kan ikke gå 30 meter, det er for langt, så da tas bilen frem. 
  - Mange som er for dødsstraff.
  - Mange konservative i politikk. Obama er mange steder et big no no.
  - Bruk av dop. Utrolig mange som tar drugs her i forhold til i Norge.
  - FREE REFILLS!!! Betaler du for brus så kan du fylle opp så mange ganger du vil. Det gjelder overalt, og på restauranter og en del andre utesteder fyller servitørene opp hele tiden uten at du spør.
  - Ingen faste plasser i kinosalene. Første mann til mølla!
  - Skole-og fraværssystemet + at lekser spiller så stor rolle for karakterene.
  - Dyrt med lege fordi de ikke har free health care.
  - Cheerleadere og skolesport.

  +++++++++

   

  PAKKE I POSTEN

  I går skjedde det noe spennende. Da jeg gikk fra skolebussen til huset etter skolen, stakk det en pakke ut fra postkassa! OOOOG den hadde mitt navn på! Woho! Så nå kommer en liten historie til dere:

  Da jeg kom inn døra var jeg kjempespent på hva som var oppi. Visste at det var fra min kjempesøte venninne Marie, for det sto jo avsender på hehe xD xD xD :P :P :P

  Åpnet pakken, oooooog inni lå det en fin boks med navnet mitt på! Woho!


  Åpnet den, og inni lå det masse godteri og et kooort! :D


  Så tenkte jeg bare "mmmm masse godteri for meg selv!"


  Og var egentlig ganske ego


  Men så tenkte jeg at jeg kan dele med vertsfamilien min siden de er så snille. De fortjener litt Smørbukk. Spesielt vertsfar hehe. Her om dagen spiste Abby og jeg en Stratos-sjokoladeplate, og la den på benken på kjøkkenet slik at den så uåpnet ut. Når vertsfar kom hjem så han den med en gang og ble skikkelig excited haha. Men så var den tom. Hoho. Så nå fikk han litt Smørbukk isteden.

  Tuuuusen takk Marie!!! <3

  FØRSTE HELGA I MARS

  Denne uka gikk både seint og fort. Hjalp veldig med snow day på onsdag slik at vi fikk en liten fridag midt i uka. Torsdag gikk jeg på Zumba med Karissa, MacKenzie og Abby, kjempegøy!!!! Veldig artig måte å trene på, så vi skal begynne å gå der fast. Fredag føltes mest som tirsdag egentlig, så var veldig deilig å vite at det var helg!!

  Helga har vært slappe-av-helg egentlig. Fredag hadde jeg egentlig planer, men det ble avlyst. Dro til YMCA med Abby og Shari, og så noen episoder av One Tree Hill på kvelden. Lørdag skulle jeg egentlig ta bilder til fotooppgave, men vi bestemte oss for å ta shooten i dag isteden. Når jeg våknet i dag var det sol, typisk min uflaks. Bortkastet tid å ta bilder i dette lyset når jeg har et tema som er avhengig av overskyet himmel, så utsetter det til i morgen isteden.

  I går ble lillesøsteren min Malene 12 år!!! WOHOOO!!!! De hadde familieselskap for henne, så jeg var med dem på skype en stund. Koselig å snakke litt med slekta! Senere på dagen kom Lilia og Andrei over. Jeg designet bryllupsinvitasjonen deres med forlovelsesbildene jeg postet tidligere, resultatet ble ganske bra!

  I dag skal jeg til Brianna tror jeg, og så er det skole igjen i morra huff. K to the j e d e l i g. Heldigvis har vi ikke noen prøver. Trooooor jeg.

  Okei over og ut hade.

  Må jo lage snømann på snow days.


  PANORAMA

  Prøvde å lage sånn old effect panorama. Ble litt mislykket på grunn av refleksjonen i vinduet og at de ikke er midtstilt, men jaja.  SNOW DAY

  I dag har vi Snow Day, som betyr at vi slipper skole!!! :-D Lærerne begynte å snakke om det allerede på mandag, så alle elevene håpte og håpte. Var hos ei venninne i går og når vi kjørte hjem var veien skikkelig dårlige fordi det snødde, regnet og haglet. Sov på Abby's rom i natt, for vi var så spente haha. Våknet kl. 5 for å sjekke om skolene var stengt, men internettet funket ikke fordi været var så dårlig. Fra 5 til 6å sov verken Abby eller jeg, og klokken 6 begynte vi å få meldinger på mobilen om at vi ikke hadde skole. Wohooo. Så vi sov til 9, og sto opp for å lage vafler. Nå ser vi på Easy A og slapper av. Deilig dag!

  Skal ut senere i dag og ta bilder, for det er skikkelig fiiiint med all nysnøen og vi har en fotooppgave due på mandag. Eller var det tirsdag. Husker ikke. Jaja hade.
  SKOLENYTT

  Nesten hver fredag har vi ERHS NEWS som er skolenytt mediateamet lager. I det siste har de ikke vært såå gøye, men disse to fra i høst er ganske vittige. Ganske internt da, så er mye gøyere for oss som går på Elk River HS enn dere i Norge. Men tenkte kanskje det kunne være litt gøy for dere å se :p PS for dere som ikke vet hva Pledge of Alliance er (det i begynnelsen) så er det sånn alliance til flagget og USA der alle reiser seg mot flagget som henger i hvert klasserom med handa på brystet og sier pledgen.

  Denne videoen er fra en gang i oktober. Husker ikke helt om den ble sendt i det hele tatt eller bare kuttet vekk store deler, fordi den var for "vulgær og upassende" i følge skoleledelsen ... Hahaha. De er veldig overbeskyttende da. Matt og Kelly som er nyhetsankerer byttet rolle i denne. Tørr humor, men er som regel det da, for alt det morsomme er brukt opp for lengst. Det vittigste med hele greia er sporten (gå til 11.00). Var vel mest derfor skoleledelsen syns det var upassende. Men hahaha syns det er kjempevittig! Dere kan jo se selv :)

   

  Denne er fra november, en litt vanligere utgave. Sånn de pleier å være. Klein, tørr humor, litt vittig innimellom og en kjedelig informativ reportasje i begynnelsen.

  PEPFEST

  I går var det school spirit day, som betyr pepfest i de to første timene og danceparty i lunchen. Haha. Denne dagen er pretty much a waste, skjønner ikke hvorfor lærerne prøver å ha undervisning engang. Timene er bare 35 min og vi gjør ikke noe produktivt hele dagen. Jaja, syns pepfest er kjempegøy og det er skikkelig mye school spirit! Seniors har på seg svart tøy, juniors har rødt, sophomores har hvitt og freshmen har grått. 

  Lunch

  Pepfest i gymsalen. Kan dere se meg? Hint: Er på venstresiden.


  Dette bildet er fra Homecoming i september, men det er nesten det samme. Seniorene går rundt i gangene, har "senior walk" og masse greier.

   

  GET UP AND GO & VALENTINE'S DAY

  I går startet Snow Week. Gøy! Temaet for mandagen var Get Up And Go, så da kom alle i pyjamas, morgenkåpe, joggetøy osv. Har aldri aldri gått med pyjamas på skolen før, og lover dere, det var siste gangen også! Var 10 ganger trøttere enn vanlig bare fordi jeg hadde på meg pyjamas.

  Har også nyheter til dere. Klarte å slå leppa i går, så nå går jeg rundt med sår på underleppa som dere ser på bildene. Ser ut som om jeg har vært i en slåsskamp eller noe. Huff :(

  I dag er det jo Valentine's Day, så temaet ar Red & Pink. Hadde bare en mørkerosa cardigan/bluse-tingtang på meg. Har faktisk ikke noe særlig rosa i klesskapet mitt. Litt rødt, men er ikke så mye farger inni der. Hehe. HVITT TØY <3

  Ellers har det generelt vært veldig rødt og rosa på skolen i dag. Ballonger, roser, sjokolader og kort. Søtt!

  Og dere, nå skal dere høre! I 5. time i dag kom læreren med sånn hallpass-lapp til meg. Er elever som deler dem ut, og jeg fikk denne:  Så tenkte jeg bare "oi" og lurte på hvem som hadde gave til meg. Etter siste time gikk jeg spent til media centeret for å se hva det var mens jeg håpte det ikke var fra stalkeren min i Government-klassen. Det viste seg at det heldigvis ikke var fra han, men fra LILIA <3<3<3 ooooog hun hadde kjøpt SJOKOLADE <3<3<3 hun er så søøøøøt og snilllllll. jeg ble så glad hihi at jeg spiste hele sjokoladen (ops). Når jeg kom hjem hadde vertsfar laget et søtt kort om sjokolade. Haha tror de kjenner meg litt godt.

  "Meet Chocolate, the perfect Valentine. Not afraid of commitment, always smells nice, doesn't come with emotional baggage, will come to the mall with you, lets you hold the remote, always sweet, usually pretty rich."

  Jaja nå skal jeg toaste en pop tart og se Pretty Little Liars yey hade.

  UPDATE: Vertsmor hadde med valentines gave til meg når hun kom hjem fra jobb! En boks med granilla-barer mmmmm. Elsker dem, er så greit å bare ta en når du er i farta. Ofc med sjokolade på da. Hehe.

  SKOLEDANS OG THE VOW

  Jaja, enda en helg som snart er over. På fredag var jeg på den derre skoledansen. Morp som de kaller det, altså prom stavet baklengs. Det var gøy! Sluttet 11pm da, only in America ..... Sov over hos MacKenzie sammen med Karissa, og på lørdag gikk vi og så The Vow på kino med 4-5 andre jenter. Dere må se den når den kommer til Norge, som sikkert er en stund til mehehehe. Uansett, det var koselig! Perkins etterpå, nammm.

  I dag har jeg vært i kirka sammen med vertsmor og vertsfar, skypet med storesøster og nå skal jeg til YMCA og trene. Må få kjøpt noen nye joggesko for de jeg har er vonde på venstrefoten av en eller annen grunn. Har en blå tånegl på grunn av dem, arghhhhh. I kveld er det Grammys, så skal nok se på det.

  Ha en konge kveld!

  Hadde sykt hvite tenner på dette bildet fra fredag hehe. Skikkelig American altså!  POST, T-SKJORTER OG VINTERBALL

  I går var en god post-dag, fikk både pakke og brev! Pakken var seniortøyet jeg bestilteslutten av november, eeendelig! Kan sikkert ta bilde av det og vise dere, jeg liker det godt! :-D Brevet inneholdt et kort fra lillesøster og et fra mamma. Det var såå koselig å lese! Elsker å få post, hehee. Hadde masseutsendelse forrige uke med kort jeg kjøpte på roadtripen til California.

  I grafisk får vi jo lage våre egne T-sjorter (tror jeg har nevnt det på bloggen før), og i går og i dag lagde jeg mine! Hadde to forskjellige motiver. Lagde en del, så skal sende noen hjem også får vertsfamilien min en hver :-) Kan ikke legge ut bilde av de som jeg sender hjem, for jeg vil det skal være en overraskelse, men de vertsfamilien fikk kan jeg nok poste her når jeg gidder å ta bilde haha.

  Neste uke er det Snow Week, som er nesten det samme som Homecoming bare at det er fokus på organisasjonene og klubbene på skolen. Vi i Yearbook deltar! Vet ikke helt hva man kan vinne da, men jaja. Det er iallefall dressup-days, mandag er get-up-and-go. Altså kommer hele skolen til å være full av folk i pyjamas. Husker ikke helt hva som er de andre dagene, men jeg vet at en er school spirit-day og en er western-day. Seriøstttt det er så mange cowboyer her at de kommer ikke til å ha noe problem med å finne noe å gå med. Folk går jo med det til vanlig liksom.

  Anyways, på grunn av dette så har vi Snow Week Formal som er et ball/dans i kveld. Jeg skal gå, eller tror iallefall det. Skal låne kjole og sko av ei venninne fordi jeg ikke har fått somlet meg til å kjøpe selv, så om alt går etter planen så skal jeg gå. Det blir gøy! :-D På denne er det sånn "jenter spør gutter" greie, men jeg er jo ikke interresert i noen på skolen, så jeg blir uten date. Skal gå med mange venner da :-D

  Åhhh har dere sett noe så søttttttttt. Klarer nesten ikke se på den engang, den er så nusselig. Rudy har ikke kommet tilbake enda, og vertsfar tror den er drept av en ulv (!!). Jeg går ikke ute alene lenger iallefall. Velkommen til villmarka!
  SUPER BOWL

  Da var Super Bowl-søndagen overstått, og det var litt av en opplevelse! Super Bowl er kjempestooort her i USA, og en skikkelig familietradisjon. Hele familien benker seg foran TVen for å se på, men det er egentlig ikke selve kampen som er det største. Det som blir mest snakket om er reklamene, åpnings-og pauseshowet. En 30 sekunder lang reklame under Super Bowl koster rundt 40 millioner kroner, så det legges mye tid og arbeid ned i å lage reklamene gode, enten de er morsomme eller bare interessante.

  Vi hadde folk på besøk og masse god mat. Under hele kampen kom utrop som "How many yards was that??!!", "OOOOOOHHHHHHH", "This is it, this is the Super Bowl" og "I can't watch, it's too excting!!!". Amerikanere og amerikansk fotball altså ...

  Jaja, i helgen har jeg ikke gjort så mye. På fredag var jeg sammen med ei venninne og på lørdag brukte jeg hele dagen til å ta forlovelsesbilder av ei venninne og forloveden hennes. Hun er like gammel som meg (!!!) og de skal gifte seg 2. juni. Jeg gleder meg sååånn til bryllupet! Det er mange som syntes det er kjempetidlig, men begge to kommer fra russiske familier, og det er vanlig for dem å gifte seg i ung alder. Når jeg har fått redigert bildene kan jeg sikkert legge noen ut her og vise dere :-)
  EN TORSDAG I FEBRUAR

  Denne uka har gått seeeeint. Sikkert fordi vi hadde så mange langhelger i januar, men også fordi det er en helt ny timeplan. Jeg liker alle klassene mine godt, og har også startet et nytt treningsprogram med vertsmor. Vi skal trene til et triathlon som er 3. juni, og jeg begynte i går. Utrolig deilig å gå til YMCA etter skolen og bare løpe. Skal skifte mellom løping, svømming og sykling siden det er det triathlonet består av. Gøy!

  Btw, i dag ble jeg spurt på date. For real.

  FØRSTE DAG AV 2. SEMESTER

  Etter nok ei langhelg var det tid for å starte det nye semesteret som betyr ny timeplan, nye klasser, ny lunsj, nye folk. Var litt nervøs før jeg gikk på skolen i dag, men det hadde jeg ikke trengt! Liker den nye timeplanen min veldig godt!

  1. English/Speech 
  Dette er en helårs-klasse, så hadde dette faget forrige semester også, men jeg er i 1. time nå istedenfor 4., og det er nye folk og en annen lærer. Har Rocio i den klassen da, som er veldig fint!

  2. Photography 3
  Denne klassen består av foto-veteraner, så tror det kommer til å bli gøyere enn Photo 2, selv om jeg likte den klassen godt. Nivået er mye høyere her, så de som tar denne klassen er virkelig into foto.

  3. Government
  Er ikke så gira for denne klassen egentlig. American Government syns jeg er kjedelig også er det så mange terms og greier å huske på. Abby tok denne klassen forrige semester, og hun syns den var vanskelig. Huff.

  Lunsj
  Uvant å ha den første lunsjen, istedenfor den tredje som jeg hadde forrige semester. Denne starter 10.38 som er tidlig for meg! Visste ikke om noen som hadde denne lunsjen, men heldigvis fant jeg en del av vennene mine! :-)

  4. Yearbook
  Er glad for at jeg har Yearbook 4th hour istedenfor 3rd som jeg hadde første semester. Denne klassen er mye mindre og det er ikke så mye bråk. Orker ikke sitte og høre på den gossipen til de i 3rd hour. 

  5. Graphics
  Den eneste av klassene som er den samme som før. Samme time, samme folk. Liker den godt, så er glad for at ingenting ble endret! Eller, det eneste som er forskjellig er at vi har fått en proctor, som er en elev som hjelper læreren. Det kan være å rette quizzer, gjøre ærend for læreren (innenfor skoleområdet) eller hjelpe faglig. Proctoren er kjempegod i photoshop, så kan lære oss mye!

  6. Video Photography/Film Studies
  Syns ikke video er det gøyeste faget i verden, men det er jo etter erfaringer fra MK. Kan bli ganske annerledes her! Klassen er ganske liten, bare 12 elever! Stor forskjell fra tidligere år der de har hatt 20-30 klassen.

  Dette er altså min nye timeplan, og jeg er fornøyd! :-) Liker alle klassene mine så langt, så får vi se hvordan det blir når vi begynner å jobbe haha ...

  Et bilde fra kampen i går. Kjempegøy!!! Var så nære å vinne!! Kommer sikkert mer om det senere :-)
  LA LAKERS VS. MN TIMBERWOLVES


  I dag skal jeg på basketballkamp med Camilla og noen andre utvekslingsstudenter. Kampen er mellom LA Lakers fra California og Minnesota Timberwolves fra ofc Minnesota. Jeg gleder megggg! Vi bestilte billetter for over en måned siden, og jeg har aldri vært på en basketballkamp før, så dette blir gøy! Kampen er visst ganske stor, for folk har snakket om det på skolen og sånt, og NBA er jo generelt veldig populært.

  I morgen starter det nye semesteret, og jeg både gruer og gleder meg. Vil ikke bytte klasser, for jeg har hatt det så gøy med de som var i 1. semester klassene mine! Men samtidig skal det bli deilig å få kommet i gang med en ny timeplan. Det eneste jeg ikke vil ta er Government og Video, det er så kjedeeelig. Har dårlige erfaringer med video etter alt vi slet med i fjor på media. Adobe programmene er ikke alltid like villige til å jobbe! Jaja, vi har jo Mac nå da så får håpe det går bedre!
  SVAR PÅ SPØRSMÅL #5

  Her kommer endelig de siste svarene i spørsmålsrunden!

  Hva er det gøyeste du har opplevd i USA?
  Det gøyeste må nok være New York og Los Angeles. For noen fantastiske byer, har så lyst til å dra tilbake til begge to! I tillegg kommer TP'ing ganske høyt på lista, hehe. Gøy gøy gøy!

  Hva savner du mest i Norge og hva er den største forskjellen?
  Det jeg savner mest med Norge er jo selvfølgelig familie og venner, men jeg savner også veldig friheten jeg hadde. Det å kunne sette seg på en buss når som helst og dra hvor som helst uten at noen måtte kjøre meg. Savner også litt skolelivet, selv om det er mye lettere her. Her er det bare så mye fokus på skole, mens i Norge så henger man med samme klassen og har det egentlig ganske koselig. I tillegg savner jeg litt tryggheten, det at jeg kjente personene rundt meg ut og inn. Har jo blitt veldig nær vertsfamilien, spesielt Abby, og noen av vennene mine her, men det er ikke helt det samme. Jeg tror den største forskjellen er dette med frihet. Savner det såååå.

  Hvor lang tid tok det før du ble vandt til den amerikanske hverdagen?
  Det tok ikke så veldig lang tid. Kanskje et par uker før alt var helt på plass med rutiner og skole.

  Hvordan er skolesystemet?
  Skolesystemet er veeldig annerledes! For det første er det mye lettere enn i Norge. Kommer selvfølgelig litt an på hvilke fag du tar og hvor skoleflink du er, men jeg har A i alle mine fag og har ikke problemer med skolearbeidet i det hele tatt.

  Man har veldig lite frihet på skolen her. Litt sånn at lærerne forventer at du skal oppføre deg som en voksen, men så behandler de deg som et barn. Skjønner ikke heeelt tankegangen deres noen ganger. Ellers må vi ha Hall Pass for å gå ut av klasserommet når det er time. Hvis du blir tatt i gangene uten pass så får du trøbbel. Er også sånn at ingen får gå ut av klasserommet før skoleklokka ringer. Kjempeirriterende! Man har heller ikke lov til å forlate skolens område i skoletiden, ikke engang når vi har lunsj!

  Karaktersystemet er også annerledes. Her får du prosent på alt du gjør, og du kan få fra F til A. F er under 64%, D er under 70%, C er 70% - 79%, B er 80% - 89% og A er 90% - 100%. Er jo sånn - og pluss karakterer, men husker ikke hvor grensa går på alle. Vet at A- er mellom 90 og 93%. Du må altså ha 94% eller over for å få en ren A. Er også sånn at du får karakter på ALT du gjør! Lekser, klassearbeid og bare det å være tilstede i timen er noe du får karakter på og som påvirker den endelige karakteren din. Er selvfølgelig prøver som har mest innflytelse på karakteren, vanligvis rundt 60%, men lekser og andre oppgaver er ofte 20 - 30 % av karakteren.

  Klassene er også annerledes. I Norge har vi jo vanligvis samme klasse hele dagen, og man blir veldig godt kjent med alle i klassen, men her skifter man klasse hver time. I Norge er det læreren som kommer til klassen, men her kommer klassen til læreren. Hvis du har engelsk i 2. time med Mrs. Sandusky så har du det sammen med de andre som valgte å ta det faget med den læreren i den timen. Derfor har jeg forskjellige folk i hver eneste klasse, bare et par stykker som jeg har to like timer med.

  Lunsj og friminutter er også annerledes. I Norge har vi vanligvis to korte friminutt og et langt som vi spiser lunsj i, og ellers ca 5 min mellom hver time så vi har tid til å forflytte oss om neste time er i et annet klasserom. Her har vi kun et friminutt, og det er lunsj. Mellom hver time har i 7 min så vi rekker å gå til neste klasse, men det er sjeldent nok tid. Rekker aldri å hente bøker i skapet og gå på do før nestet time, kan bare gjøre en av dem. Hvis du kommer for sent til en time får du tardy, og hvis du er mer enn 5 min for sen så får du fravær fra hele timen. Dette påvirker karakteren din, noe som er kjeedelig for man kan som regel ikke noe for at man er sen av og til. Noen lærere er veldig strenge på det, mens andre ikke tar det så seriøst. Media Literacy læreren min var veldig snill på det hele semesteret, for Abby og jeg har vært veldig sene om morgenen hele vinteren. Har bare fem tardies og to fravær i den timen selv om jeg vet at jeg skulle hatt maange flere!

  Kan du ha videoblogg?
  Haha. Ja det kan jeg sikkert!

  Alltid gøy å lese litt om forskjellene mellom amerikanere og  nordmenn! F.els guttene, haha.
  Jeg skrev et innlegg om forskjeller mellom amerikanske og norske gutter og jenter for et par måneder siden. Her kan du lese forskjellene mellom guttene, og her kan du lese forskjellene mellom jentene.  Var forresten skikkelig snøstorm i dag! Vi hadde fri fra skolen fordi siste dag av semesteret var i går, og det var egentlig like greit for det var skikkelig surt ute! I 1-tiden forsvant internettet så plutselig hadde ikke Abby og jeg noe liv lengre. Vi bestemte oss derfor for å kjøre til Dunbros og ta med dataene våre, hehe. Klokken er nå 4, og vi har ingen planer om å dra hjem med det første. Skal poste et par brev og ta en tur på Walmart for å kjøpe noen saker jeg trenger. Hadde egentlig planlagt å dra til Minneapolis med noen venner, men så var det så dårlig vær så det ble ikke noe av.

  Jaja, kos dere!

  FINALS

  Finals er på en måte tentamen på high schools. Skal prøve å forklare systemet for dere, for tok litt tid før jeg selv skjønte det , haha!

  I dag hadde vi kun klassene som er i 1., 3. og 5. time. De to første timene mine var da altså Media Literacy som vanligvis er min første skoletime, de to neste var Yearbook, og de to siste var Graphics. Hadde altså like lang skoledag som vanlig, bare at oddetallstimene var doblet. I morgen har vi akkurat samme, bare med U.S. History, English og Photo.

  Hadde ikke final i noen av fagene i dag, så vi fikk på forhånd beskjed om at vis kulle se film. I Media Literacy så vi Despicable Me (bedre kjent som Grusomme Meg på norsk) som er en av mine favoritt-filmer. Den er så morsom! Gikk glad og fornøyd videre til Yearbook, og guess what - vi skulle se Despicable Me i den klassen også! Da den var ferdig var det tid for Graphics, og jeg fikk litt av et sjokk da læreren satte på Despicable Me i den klassen også! Det må være 6. eller 7. gangen jeg har sett den filmen siden jeg kom hit.

  I morgen har jeg final i U.S. History i de to første timene, og det er også min eneste final dette semesteret. Mulig vi skal testes i photoshop i fotoklassen, men det blir ikke noe vanskelig isåfall. Skal se film i den klassen også, så spørs om vi får tid til en test.

  Har kommet flere lag med snø nå. Begynner alvorlig å tenke på å kjøpe vintersko nå altså. Har ikke hatt bruk for det siden jeg kom hit, men nå må jeg vel få kjøpt meg noe.

  Lagde semulegrynsgrøt i dag, namm. Har hatt risengrynsgrøt, rømmegrøt og havregrøt, men semulegrynsgrøt har jeg ikke smakt siden jeg dro. Det var godttttt, og jeg har fremdeles mye igjen i posen jeg fikk fra Norge. Woho!

  Følte det var noe mer jeg skulle fortelle om, men husker ikke hva det var så jaja samma det. Ps. Hunden vår Rudy har forsvunnet :(
  SVAR PÅ SPØRSMÅL #4

  Svar på flere spørsmål! Glemte det egentlig helt bort, så her kommer de endelig - en måned etter. Hehe. Sorry. Du kan fremdeles komme med dine spørsmål her!

  Hvordan var det å begynne på skolen? Sånn i forhold til at fagene er på engelsk, og hvordan fikk du deg venner i starten?
  Første skoledag var noe jeg både gruet og gledet meg til, i likhet med alle andre utvekslingsstudenter. Jeg gledet meg til å komme i gang med hverdagen, møte nye folk og oppleve mye nytt, men samtidig var jeg bekymret for om jeg kom til å henge med i fagene, om folk ville være interessert i å være venn med meg etc. Dette var ikke noe jeg trengte å være redd for i det hele tatt! Etter første skoledag gledet jeg meg til skolen dagen etter, og alt gikk fint :-) Jeg snakket med folk i klassene, hang med bra i timene og etter et par dager husket jeg hvor klasserommene mine lå og trengte ikke å se på timeplanen for å være sikker på at jeg gikk til riktig klasse.

  Når jeg tenker tilbake nå så er skolen mye lettere enn den var i begynnelsen, men merket det ikke der og da. De forskjellene jeg ser er at jeg var sliten når jeg kom hjem fra skolen fordi alt foregikk på et annet språk, og jeg gjør klassearbeid og lekser mye fortere enn tidligere. Det er også lettere å øve til prøver, og jeg trenger ikke øve særlg mye for å få en god karakter. Skolen blir altså mye lettere etter et par uker!

  Å være utvekslingsstudent helt alene i ett nytt land og ett nytt språk gjør at du er nødt til å være frempå og ta intiativ hele tiden. Første dagen snakket jeg med folk i alle klassene mine, introduserte meg selv, fortalte at jeg var utvekslingsstudent fra Norge og så gikk praten derfra. En del fremtidige utvekslingsstudenter er nok litt bekymret for lunchen, for de fleste har vel sett amerikanske filmer med personer som sitter alene på et bord eller folk som tar lunchen med på do. Det jeg gjorde var å snakke litt med noen i engelskklassen (som er klassen vi går til lunch fra) og sa at det var min første dag og at jeg ikke visste helt hvordan ting foregikk. De tok meg med og viste meg alt, og jeg satt med dem i lunchen. Sitter fremdeles med dem, og ei av dem er en av mine nærmeste venner nå :-)

  Hadde vært supert om du også hadde skrevet litt generelt om stedet du bor på, skolen din (hvilke fag du har, hvor stor skolen er, hvor mange elever osv.) og vertsfamilien din!
  Stedet jeg bor på er en liten by som heter Elk River. Den ligger omtrent midt i Minnesota, som er en av de nordligste statene i USA. Byen har et sted mellom 20.000 og 25.000 innbyggere, og ligger en 40 minutters kjøretur unna the Twin Cities, altså Minneapolis og St. Paul som er to veldig like millionbyer rett ved siden av hverandre. Omtrent like langt unna ligger Mall of America som er USA's største, og verdens nest største kjøpesenter! Har vært der flere ganger, og det er helt rått!! Elk River er en koselig by, men foretrekker den nok om sommeren. Nå som vinteren er her blir det grusomt kaldt, ned mot -30 og av og til verre! Akkurat nå er det -12, og heldigvis blir det varmere, eller mindre kaldt, i helga. Det er ikke særlig shoppingmuligheter her, iallefall ikke for en nordmann som er vandt til Markens og butikker overalt! Derfor drar vi som regel til en av nabobyene eller Minneapolis for å shoppe. Ellers har vi maange spisesteder (McDonals's og Burger King of course, men også gooodsaker som Chipotle, Pizza Ranch, Jimmy John's, Pompeii Pizza etc.) som det alltid kryr av mennesker på, flere coffeeshops (Dunbros, Caribou), en kino, YMCA treningssenter og en del andre ting og tang. 5 min unna huset mitt ligger en svær golfbane, og vi har flere idrettsarenaer som brukes av bla. skolene når det er kamper og konkurranser.

  Skolen jeg går på heter Elk River High School og det er i underkant av 2000 elever som går der, så den er jo relativt stor. Er bare en etasje, så den er veeldig lang! Fagene jeg har er Media Literacy, U.S. History, Yearbook, English/Speech, Graphics og Photography (i den rekkefølgen) og når neste semester starter 1. februar blir timeplanen min English/Speech, Photography, Government, Yearbook, Graphics og Video Photography.

  Skrev om vertsfamilien og la ut bilder i et svar tidligere i spørsmålsrunden, dere kan lese det innlegget her.
  I DAG ER EN GOD DAG

  Våknet i dag av at jeg egentlig ikke var særlig trøtt. Herlig å kunne legge seg tidlig, gjør dagen etter såå mye bedre! I går hadde vi fri fra skolen på grunn av Martin Luther King jr. Day, som er en nasjonal fridag. Deilig med langhelg, og syns det er fint at vi har en dag til å minnes alt det grusomme som ble gjort mot African Americans, bare fordi de har en annen hudfarge. Umenneskelig! Var ikke bare slavetiden, men også langt utpå 1900-tallet!

  Uansett, til overskriften. I dag etter skolen gikk jeg til Activities Directoren for å høre om de hadde bestemt seg for å gi meg penger tilbake for skitrening eller ikke. Husker ikke om jeg nevnte det på bloggen tidligere, men forrige uke (tror jeg det var) gikk jeg til sportskontoret på skolen og spurte om det var mulig at jeg kunne få alle eller noe av pengene tilbake for skitreningen fordi jeg sluttet, og treningsafgiften går hovedsaklig til buss til trening og konkurranser. Anyways, han sa jeg får full refund! :D :D Så nå får vertsmor en sjekk i løpet av kort tid på $230 (ca 1400 kr) som hun gir til meg. Herlig!

  Helga har vært veldig fin. Fredag spilte jeg brettspill med vertsfamilien og så film, lørdag var jeg på Dunbros en stund og så dro jeg til Camilla og overnattet der. Søndag hang jeg med Camilla, Abby og noen gode venner fra skolen. Gøy! Var deilig å ha fri på mandag, dagen ble ikke brukt til annet enn å daffe.

  Ellers skjer det ikke mye her for tiden. Under to uker igjen av semesteret, som betyr finals neste uke. 24., 25. og 26. januar er finalsdager (finals er omtrent som tentamen). 24. skal jeg ha final i fotoklassen, som blir en oppgave i photoshop. Sikkert ikke vanskelig, for vi hadde nettopp en lignende test og jeg fikk full score på den. Engelsk skal vi ikke ha final i fordi vi har hatt så mange innleveringer og presentasjoner i den klassen at læreren ikke trenger mer grunnlag, woho! Det siste vi har er en oral interpretation som jeg skal fremføre på fredag. Oppgaven går ut på å velge en barnebok som vi må lese foran klassen mens vi gir stemmer til de ulike karakterene. Gleder meg nesten litt, selv om det blir rart å stå foran klassen og lese som om de var 5 år. Tviler på at vi har final i yearbook, og grafisk blir nok noe lignende fotofinalen. Husker ikke om vi har i media literacy, men vet at vi har i U.S. History og den gruer jeg meg til! Har for tiden 95% i faget, så har ikke så mye å si om jeg gjør det litt dårlig på finalen, men vil jo gjerne gjøre det bra. Selv om jeg liker det faget og syntes det er spennende, er det mye å huske. Er mye lettere når det bare er et tiår vi testes i!

  I går var det forresten akkurat 5 måneder til jeg skal hjem. Hjelp!

  Jaja. One step at a time! Nå skal jeg snart kose meg med siste episode av Pretty Little Liars, og i morgen kommer One Tree Hill! Wihoo.

  Var barnevakt på lørdag for Camillas vertsfamilies hund Bailey og en annen hund, Buddy. Buddy var virkelig noe for seg selv ........

  Blir helt emo av å bo i USA altså.

  Buddyyy  AMERIKANSK MUSIKKULTUR OG FESTER

  Selv om amerikanere hører på mye av det samme som vi norske hører på, er det likevel store forskjeller. Tror det varierer litt fra stat til stat hva disse forskjellene er. Her i Minnesota går det mye i listepop, og Party Rock Anthem er fremdeles helt rått. Meeeeen ALLE hører på country. Fy søren, klarer snart ikke mer. Country kan være ok noen ganger, er jo en del fine sanger, men orker ikke høre på det hele tiden sånn som folk gjør her. Alan Jackson, The Band Perry, Zach Brown Band, Chris Young og sist men ikke minst Keith Urban! Keith Urban konsertbillettene til senere i vår gikk fortere enn de gjorde når Rihanna kom til Norge, det skal jeg love dere!

  På et amerikansk party er det mye gangsta yo og rap. Smokin weed er kult og å komme hangover på skolen er jo helt rått. Er ikke overrasket i det hele tatt over hvordan mange av dem ender opp; hjemme hos mor til de er 40. Eller fengsel da. Ei i den ene klassen min (junior, altså et år yngre enn meg) var forlovet med kjæresten på 20+, men da han kom i fengsel fant hun ut at hun måtte gjøre det slutt. Men selvfølgelig måtte hun vente til han var ferdig til å sone så han ikke skulle få breakdown i fengselet.

  Nå ble det litt avsporing her, jaja. Uansett, poenget mitt er at amerikanske fester er annerledes enn norske. Drikkegrensa er jo 21 her, men det betyr ikke at det er færre som drikker. Virker faktisk som de begynner tidligere her, og folk er narkomane i skremmende ung alder. Å rømme hjemmefra er ikke helt uvanlig heller. Er maange som kjører mens de er fulle, for de fleste har jo lappen når de er 16.

  En annen ting er at mange amerikanske jenter har null respekt for seg selv. På fester eller clubber er det ikke noe dansing slik vi kjenner til. Neida, her står jentene bokstavelig talt og gnir seg inntil guttene. Her er det snakk om stående sex med klær på i full offentlighet. Blir helt kvalm av mangelen på fornuft i hodet deres.

  Til slutt vil jeg bare legge med denne her. Do the Bernie er dritvittig, alle er heelt med hver gang denne blir satt på. #1 dancemove altså.

  SNART LANGHELG

  Denne uka har gått ganske seint egentlig. Hver dag har jeg følt at vi lå en dag lenger frem i uken; på mandag følte jeg det var tirsdag, på tirsdag følte jeg det var onsdag osv. I dag hadde jeg skikkelig fredagsfølelse, men nei, det er nok en dag igjen før jeg kan ta meg en velfortjent langhelg etter ei lang uke! På mandag er det Martin Luther King Day, og fy søren jeg digger Mr. King for tiden! Elsker fridager, og alle som gjør dem mulige haha!

  De eneste stressende dagene denne uken var mandag, tirsdag og onsdag, som jeg skrev litt om tidligere denne uken. Heldigvis var det ingen prøver eller innleveringer torsdag og fredag, så kan slappe av med ikke mer å gjøre enn en liten current event til Media Literacy som må leveres hver fredag.

  Fikk forresten igjen U.S. History prøven jeg hadde i går, fikk 95% wohoo! På de siste prøvene i det faget har jeg fått 98%, 96% og 95%, ikke det vanskeligste faget akkurat. Den første fikk jeg 88% på, men var jo litt vanskeligere i starten da det ikke var like lett å følge med hele tiden. Nå sitter jeg bare å hører på mens læreren snakker, gjør leksene vi får og går gjennom study guiden i forkant av prøven. Letttttt. Uheldigvis får jeg ikke ha det neste semester (som forresten begynner 30. januar) fordi det ikke er plass på timeplanen min. Må ha Government, æsj. Ikke excited for det i det hele tatt, er vanskeligere enn historie og dessuten syns jeg økonomi og politikk er ganske kjedelig (hvertfall den amerikanske) fordi det er så sykt mange terms og greier som vi må pugge. Vanskeligere for meg å lære alt når amerikanere er kjent med det meste fra før av mens alt er nytt for meg! Dessuten er det en seniorklasse, så er mye høyere forventninger enn history som er sophomores. Jaaja, det skal nok gå bra. I verstefall kan jeg sikkert bruke notater på prøven (hehe) slik som jeg hører mange andre utvekslingselever gjøre.

  På onsdag ble Rocio med meg hjem på leksedate, men da det viste seg at ingen av oss hadde lekser, bestemte vi oss for å se en film isteden. Elsker Netflix! Man kan se alle filmer og serier der, og hvis det er noe de ikke har så får man den tilsendt gratis i posten og så sender man den bare tilbake når man har sett den. Vi bestemte oss for å se Prince of Persia, hadde ikke sett den før. Jake Gyllenhaal var hovedrollen, så det ga jo filmen et ganske bra utgangspunkt!

  Både i dag og i går har det vært kjempekaldt ute, mellom -12 og -18 de gangene jeg har sjekket! Måtte ta den kalde skolebussen hjem i dag fordi Abby jobbet, og gå 5 min i det kalde været frem til huset, Huff huff. Var rimelig deilig å tulle seg inn i et teppe og se på Hannah Montana (hehe). Igjen, jeg elsker Netflix! Fikk et lite stikk av savn når jeg så på, for søsteren min og jeg pleide alltid å sitte og le av han derre Jackson, haha. Det er ganske vanlig for de fleste å savne enkeltting innimellom, og er noe helt annet enn hjemlengsel! Det skjer nå og da, kommer helt uten videre og er over like fort som det kom. Jaja, så satt jeg der for meg selv og lo av Jackson helt alene helt til vertsfar kommer hjem og ler av meg som ser på Hannah Montana :( :( Han vet ikke hva han går glipp av!

  Nå lager jeg faktisk MIDDAG! Ja, du leste riktig! Poteter, mais og røkt pølse. Ikke dårlig. Superkokkene next! Har ikke laget middag siden .... husker egentlig ikke sist jeg gjorde det. Kanskje i desember en gang når jeg lagde grøt til vertsfamilien og de ikke trodde meg da jeg sa at det var veldig mettende, så de stekte en giga pizza i tillegg. Grøt og pizza ja, alt amerikanere mikser sammen!

  Nå er middagen straks klar! God natt Norge :-)

  Jeg, Emma og Lisa (+Julie) i fjor en gang når Emma så The Last Song for første gang. Er så fint å se en ordentlig grinefilm sammen med gode venner! Gratulerer til Emma med 18-års dagen i går og LAPPEN!!! wohoooo :-D
  NY UKE

  Nå er det ny uke med prøver og lekser, helga går altfor fort! Bare fire dager igjen til fredag, og da er det langhelg! Mandag er Martin Luther King Day, så da har vi fri fra skolen. Deilig!

  I dag har jeg en del skolearbeid å styre med, jammen godt jeg ikke har ski lengre! Hadde nok ikke kommet meg gjennom denne uka hvis jeg fremdeles hadde vært med. Bare i dag må jeg skrive ca. fem sider om hvordan 25 ulike animerte TV-serier har påvirket dagens animasjonsprogrammer. Har skrevet to og en halv, så har heldigvis bare halvparten igjen. I tillegg må jeg redigere ferdig fem suspense-bilder, altså bilder som skaper spenning. Kan sikkert legge dem ut senere :-) Må også skrive ca. en halv side om hvilke spenningselementer man finner i bildene, men det er nok fort gjort! Har også en liten prøve i US. History i morra, men heldigvis er det bare terminologies, så trenger ikke mer enn 10-15 min til å pugge. Har også to packages due til i morra, men flinke meg gjorde dem ferdig før helga. Er veldig glad for det nå! En reading guide vi måtte fylle ut på 3-4 sider, og et terminology sheet.

  Må prøve å bli ferdig med alt på litt under 2 timer, for skal til ei venninne og se Pretty Little Liars wohooo! Herlighet det er så spennende!

  Er snart ferdig med portfolioen min også. Har printet alle bildene (elsker de to svære fotoprinterne på skolen!!!) og skal bare fikse litt på den digitale.

  God natt til dere, lykke til med leksene til meg.  AMERIKANSKE FORELDRE

  Tenkte jeg skulle skrive litt om forholdet mellom amerikanske ungdommer og foreldrene deres. Det er på mange måter ganske annerledes fra hvordan det er i Norge! Når jeg skriver dette gjelder det selvfølgelig ikke alle familiene i USA, men dette er mitt inntrykk av hvordan flertallet har det.

  Amerikanske foreldre prøver i mye større grad enn norske å kontrollere livet til barna sine. Selv om man er 17 år blir man fremdeles sett på som et barn, og ikke en som snart er myndig. De tar valg for barna sine, og det er ikke alltid barna har så mye de skulle ha sagt. F.eks. når jeg sluttet på ski var det flere som spurte hva foreldrene mine syntes om dette, og hvordan jeg kunne ta en slik avgjørelse uten å høre med dem først. De er ikke vant til å ta egne valg, og langt fra så selvstendige som oss! Likevel opplever jeg at ungdommene her har mye mindre respekt for foreldrene enn det vi norske har. Det virker ikke helt som om de forstår at mange foreldre jobber livet av seg for å forsørge familien sin. Den ene læreren min jobber fra 7am til rundt 3pm på skolen, og fra rundt 5pm til 10-11pm som bilmekaniker. Er ikke mye han får vært hjemme med familien sin!

  Personlig liker jeg mye bedre den norske oppdragelsesmåten. Vi lærer å bli selvstendige i tidlig alder, og når vi er 18 så er vi mye mer forberedt på å klare oss selv enn det amerikanere er når de når den alderen. Store deler av barndommen får de servert det meste på et sølvfat, og når de plutselig skal klare seg selv så er de ikke på langt nær modne nok.

  Selv om jeg har mange gode venner her nede, så er det ikke det samme som de norske vennene jeg har hjemme. Jeg er selvfølgelig kjempeglad i de jeg har her, og vi gjør så mye gøy sammen, men jeg tror det er modenhetsforskjellen som skiller oss litt. De jeg er nærmest er Abby og Rocio, men de er ikke helt amerikanske. Abbys to nærmeste venner er russiske, og de er mye mer modne og selvstendige enn mange amerikanere. Rocio er adoptert fra Guatemala, så selv om hun har bodd i USA mesteparten av sitt liv så er hun mye mer reflektert enn en del andre på skolen. Alle de andre vennene jeg har er mer sånne som jeg gjør masse gøye ting med. Sleepovers, kino, middag og masse slikt. Abby og Rocio kan jeg sitte og snakke med i evigheter! Har selvfølgelig Camilla også, men hun er jo norsk :-)

  Heldigvis gir vertsfamilien min meg relativt frie tøyler, for de vet at jeg er vant til det hjemme i Norge, men ser jo at de er litt strengere med Abby.

  Jaja, det jeg ville få frem med dette innlegget er at amerikansk oppdragelse er veldig annerledes fra den norske, og det påvirker personligheten og oppførselen til en del ungdommer her. Vil understreke at jeg som sagt har blitt kjent med veldig mange folk som jeg liker kjempegodt, men det er ikke det samme som med norske.

  Dette her er så sykt U.S. History klassen min hahaha:
  EN LØRDAG I JANUAR

  I dag fikk jeg sovet ut, deilig! Klokken 12 sto jeg opp, dusjet og spiste brunch som Abby tok med hjem fra jobb. Fikk også satt på hele to vasker!! Klær og sengetøy, ikke dårlig.

  Snart kommer Camilla over for å sove her i natt. Vi skal se Trolljegeren på Netflix, og stå opp tidlig i morgen for å få med oss finalen i Tour de Ski!! Fy søren så spent jeg er. Aner ikke hvordan det kommer til å gå, for nordmennene på både damesiden og herresiden har vært så opp og ned den siste uka. Blir spennende å se hva resultatet blir, og ekstra gøy å se på med en annen nordmann!
  PANORAMA

  I foto måtte vi ta panoramabilder til i dag. Vet at disse suger, er ikke noe spesielt med dem i det hele tatt, men nå får dere se hvordan det ser ut rundt huset! :-)


  QUITTER

  Jada jada, holdt ikke ut. Fy søren så kjedelig ski er, gidder ikke gå på det mer når jeg ikke har noen glede av det. Har ikke mye tid heller. Hvordan skal jeg få gjort alt det teite skolearbeidet når jeg ikke kommer hjem før 6, ferdig dusjet og spist middag 7, og så må legge meg 9 for å ikke være zombie på skolen dagen etter? Dessuten har vi jo ikke snø, så har bare gått på ski en gang og det var kunstsnø ... I slutten av januar er sesongen ferdig, og jeg ser egentlig ingen grunn til å fortsette frem til da når jeg ikke er motivert i det hele tatt! I tillegg er det over 70 på laget, og trenerne har egentlig ikke kontroll på alt som skjer.

  Var utrolig deilig å slutte på skolen i dag og vite at jeg ikke trengte å gå på trening. Nå har jeg plutselig så mye tid, får gjort skolearbeidet i tide og har mer tid til venner. Liker denne tilværelsen mye bedre!

  Eneste som er kjempesurt er at jeg betalte så sykt mye penger for dette! Ble nesten 4000, veldig mye penger!!! Spesielt når jeg ikke likte treningen i det hele tatt. Det suger!!!!! Betalte alt selv, så får bli en dyr og kjempesur lærepenge.

  RARE DRØMMER

  I hele juleferien har jeg hatt utrolig mange rare drømmer. Har også drømt mye mye mer enn vanlig. Før ferien hadde jeg litt "tørketid", drømte aldri! Nå er det en ny, rar drøm hver eneste natt. Ikke mareritt eller noe, bare rare rare drømmer. For dere som lurer; ja jeg drømmer på engelsk. Vet ikke helt når det startet, men drømte en gang i høst og plutselig ble jeg klar over at drømmen foregikk på engelsk. Startet sikkert lenge før det, men ble ikke klar over det før da.

  Hva drømmene handler om varierer veldig, men har sikkert drømt tre-fire ganger at jeg er hjemme i Norge igjen. Har snakket med flere andre utvekslingsstudenter, og de opplever akkurat det samme! Ellers kan jeg ikke huske de andre drømmene jeg har hatt, det eneste jeg vet var at jeg våknet opp og tenkte at de var veldig rare. Den eneste jeg husker er den jeg hadde i natt.

  I drømmen tror jeg at jeg befant meg i USA, men både pappa, mamma, søsknene mine og noen venner var der også. På et punkt i drømmen måtte vi gå på ski, og så var vi i et teater der jeg plutselig skulle spille hovedrollen i Løvenes Konge. Husker ikke hvilken karakter jeg var, men det gikk visst veldig bra for jeg fikk stående applaus. Husker at jeg i drømmen tenkte at jeg aldri visste hva den neste replikken min var, men hver gang jeg skulle si noe, så sa jeg replikken uten å tenke.

  Skjedde masse mer, men man glemmer jo mesteparten av drømmer kort tid etter at man våkner. Har googlet litt, og tror kanskje drømmene kommer av mye søvn. Har sovet mye mye i ferien, noe jeg virkelig trengte! Blir dessverre slutt på det nå da, skolestart i morgen! Heldigvis begynner vi ikke før halv 10, to timer senere enn vanlig :)

  Har vært så utrolig deilig med juleferie! Å bare slappe av noen ganger, det er noe jeg virkelig trenger. Spise ute med venner, kino, litt familietid (med både den amerikanske og den norske). Liker jula!

  PS! På nyttårsaften begynte det faktisk å snø, så nå har vi et 10 cm hvitt lag ute!

  HAPPY NEW YEAR

  Godt nytt år alle sammen! Nyttårsaften i USA feires med venner, men må innrømme jeg savner skikkelig norsk feiring. Amerikanere er skikkelig dårlige til å feire egentlig, både jul og nyttår er ikke så spesielt. Rakettene brukes kun på nasjonaldagen 4. juli, og jeg er jo hjemme da så får ikke oppleve det.

  Har en liten nyttårshatt da så får jeg litt nyttårsstemning. Masse masse godteri er på plass selvfølgelig, slik amerikanere liker det. Føles som om det allerede er 2012 siden det er over midnatt i Norge. Skulle skype med pappa også men så er jeg ikke hjemme, måtte få tak i wifi og skulle spise middag først så ble det litt surr. Får ta det i morgen isteden :)

  Rart å tenke på at jeg skal hjem til Norge I ÅR!!! Har det kjempebra her og trives godt, men det å reise hjem er ikke akkurat noe jeg gruer meg til. Fremdeles fem og en halv måned igjen, og skal nyte det fullt ut, men det blir deilig å sette føttene på norsk jord. Allerede etter fire og en halv måned har jeg lært mye, men spesielt å sette pris på det jeg har. Jeg er så stolt av å være norsk, elsker alt ved Norge og alt som er norskt. Hehe.

  Godt nytt år igjen, og ta vare på hverandre!

  PS! Gratulerer så mye til pappa og Elisabeth med bryllupsdagen i dag! Tiden går fort, allerede ett år siden bryllupet på nyttårsaften! Kjempeglad i dere begge to :)

  PPS! Blogger fra iPoden så ble sikkert litt rotete dette her.

   

  BIG GOVERNMENT. SMALL BRAINS. DUMB LAWS.

  Det er jo ikke til å sjule under en stein at amerikanere er litt tette oppi der av og til. Spesielt back in the old days da de skulle lage lover i alle statene. Disse teite lovene i Minnesota har Abby og jeg ledd godt av flere ganger, haha!

  1. It is illegal to stand around any building without a good reason to be there.

  2. A person may not cross a state line with a duck atop his head.

  3. It is illegal to sleep naked.

  4. All men driving motorcycles must wear shirts.

  5. Citizens may not enter Wisconsin with a chicken on their head.

  6. All bathtubs must have feet.

  7. Residents of even numbered adresses may not water their plants on odd-numbered days excluding the thirty first days where it applies.

  8. Red cars may not drive down Lake Street (gate  i Minneapolis).

  9. Driving a truck with dirty tires is considered a public nuisance.

  10. Hamburgers may not be eaten on Sundays (gjelder i byen St. Cloud, ca en halvtime unna der jeg bor).

   

   

  PS! Godt nytt år!

  SVAR PÅ SPØRSMÅL #3

  Fortsetter med å svare på spørsmålene jeg fikk inn for en uke siden. Spørsmål kan fremdeles stilles her!

  Kan du skrive om litt fordeler og ulemper?
  Ulemper
  - Du må forlate venner og familie.
  - I begynnelsen er det veldig slitsomt å snakke engelsk hele tiden, uansett hvor god du er.
  - Du må leve et år med alt dramaet som skjer. Fantastisk irriterende. Har aldri møtt mer dramatiske folk enn amerikanere.
  - Du blir dårlig i norsk.
  - Du er avhengig av at andre kjører deg rundt, kollektiv transport eksisterer ikke.
  - Du må tilpasse deg alt og alle, uten å si noe imot. Kan være litt irriterende av og til.
  - Du kan ikke alltid være deg selv fullt ut.
  - De fleste må takle hjemlengsel.
  - Du kommer 90% sikkert til å legge på deg (har selv lagt på meg 5kg). De aller fleste tar av seg dette med en gang de kommer tilbake til Norge.
  - Skolen er fantastisk kjedelig, samme timeplan hver dag.
  - De fleste blir behandlet som om de er 13-14 år. Heldigvis får jeg som regel gjøre som jeg vil i min vertsfamilie.
  - Er du under 18 har du mest sannsynlig en state curfew, i Minnesota er det midnatt. Hvis du er ute etter da kan du bli stoppet av politiet.
  - Det er mye lekser. Selv om det som regel ikke er vanskelig, tar det mye tid.
  - Du må ta med alt sammen hjem til Norge. Gruer meg til å pakke, aner ikke hvordan jeg skal få med meg alt hjem. 


  Fordeler
  - Du lærer utrolig mye om en annen kultur.
  - Du blir mer tilpasningsdyktig.
  - Du blir veldig selvstendig.
  - Du lærer mer om å ha ansvar for egen økonomi.
  - Du blir flytende i et annet språk.
  - Du lærer å sette mer pris på det du har hjemme.
  - Du får et nytt nettverk med venner.
  - Du får en ny familie.
  - Du få rmye mer for pengene, iallefall i USA.
  - Du lærer mye om deg selv og finner ut av hvem du er.
  - Du blir veldig sterk som person.
  - Du får oppleve ekte amerikansk high school spirit.
  - Amerikanere kan være veldig kreative når det kommer til ting å finne på med venner. TP'ing er dritgøy, adrenalinkick!
  - Du har muligheten til å være med på en sport, noe som er gøy! Anbefaler folk å være med på lagsport, det er mye gøyere enn individuell.
  - Skolen er mye lettere, det syns iallefall jeg.
  - Du kommer til å se alt med nye øyne når du kommer hjem.

  Veldig mange tror man lever "the American Dream", men er det virkelig så glamorøst som du trodde? Ble du skuffa eller fornøyd?
  Jeg tror det er vanskelig å reise til USA uten å ha the American Dream i bakhodet. Tror det lureste er å ha så lave forventninger som mulig, og heller bli positivt overrasket! Det nærmeste jeg kom the American Dream tror jeg var på Soft Landing Camp i New York, og da jeg var på ferie i California. Ellers lever man jo hverdagen med skole, trening og venner - akkurat som i Norge. Det er vanskelig å si om man er skuffa eller fornøyd, fordi jeg har det jo veldig bra, men samtidig lever jeg en helt vanlig hverdag. De aller fleste blir fornøyd med året sitt som helhet, men det som var nytt og spennende i begynnelsen blir helt vanlig etter noen uker.

  Kan du legge ut bilder av nabolaget ditt og skolen?
  Ja det kan jeg. Jeg bor egentlig ikke i noe nabolag, men på en måte litt på landet. Det er veldig vanlig her, og de fleste av dere kommer til å ende opp i samme omgivelser som meg. Er 10 min med bil for å komme til skolen, så er jo ikke langt unna.

  Her er litt bilder av husets utside og området rundt :)  Bilder fra skolen:  Siden du nå bor på et lite sted, vil du anbefale det eller en storby?
  Så vidt jeg vet så plasserer ikke utvekslingsorganisasjonene studenter i storbyene. Det skjer veldig sjeldent fordi det som regel er mindre kriminalitet på de mindre stedene, og mye tryggere. Jeg syns det er helt fint å bo på et lite sted, har jo millionbyen Minneapolis med Mall of America bare en halvtime unna! Nå bor det jo rundt 25.000 i Elk River der jeg bor, så det er jo ikke en veldig liten by i forhold til hva man finner i Norge. Vet om studenter som er plassert på steder med 200 innbyggere, men jeg tenker bare at hvert sted har sin egen sjarm. Bare ha i bakhodet at du mest sannsynlig blir plassert på et lite sted! Jeg liker både Elk River og Kristiansand hvor jeg bor i i Norge, så er vanskelig å si hva jeg anbefaler. Foretrekker kanskje en større by hvis jeg tenker på lang sikt, men når det bare er for et år så syns jeg det er helt greit å bo på et mindre sted :)

  Til slutt, bor du hos en kristen familie? Jeg er kristen og har krysset ut på søknaden at jeg er kristen, men går ikke i kirka egentlig. Har du hørt noen historier eller vet noe informasjon om kristne familier i USA? Mange sier man burde si at man ikke er kristen.
  Ja jeg bor hos en kristen familie, og jeg er også kristen selv. Litt likt som deg, går egentlig ikke i kirka hjemme. Syns det er helt greit å bo hos en kristen familie :) De ber bordbønn før maten og går i kirka om søndagen, ikke noe mer enn det. Jeg pleier å være med i kirka, men de lar meg bestemme selv, så av og til går det en måned uten at jeg går. Vet det er mange historier ute og går om utvekslingsstudenter som kommer til kristne familier som tvinger dem med i kirka, prøver å konvertere dem og slikt. Hvis man krysser av nei på at man er kristen så tror jeg ikke man trenger å være med familien i kirka, men mange blir med likevel fordi det er en familieaktivitet. Kirka her er også ganske annerledes i forhold til Norge. Det er mye sang og gøy under gudstjenestene, og mange er med i sport og aktiviteter gjennom kirka der man får mange nye venner. De "skrekkhistoriene" mange hører om tror jeg kommer fra mormonfamilier. Det er en del mormoner i USA, som er en retning innenfor kristendommen. De kan være ganske ekstreme! En stor del av USA's befolkning tilhører en kristen kirke, selv om de ikke nødvendigvis er der så ofte. Derfor er det stor sannsynlighet for at du kommer til en kristen familie om du skal på utveksling til USA.

  AMERIKANSK JUL

  24. desember våknet jeg rundt 9 på morgenen. Føltes ikke som julaften i det hele tatt, men sto opp for å se på Tre Nøtter til Askepott. Spiste melkesjokolade også, nammm! Etter det dro Abby og jeg for å handle julegaver. Ja, du leste rett - kjøpte julegaver på julaften! Første og siste gang jeg gjør det så sent! Da vi kom hjem igjen, skypet jeg med farmor, onkler og tante. Veldig koselig! Klokka 5 gikk vi på julegudstjeneste i kirka, og jeg fikk sannelig gjort litt rent også. På kvelden så vi Home Alone mens jeg pakket inn julegaver. En veldig annerledes og spesiell julaften, skal aldri mer ta norsk jul for gitt!

  1. juledag, eller Christmas Day som det heter her, ble jeg vekket en gang mellom 7 og halv 8 på morgenen. Var stuptrøtt, men så kom jeg på at det var jul og på tide å åpne pakker. Spiste kanelboller til frokost og godteri fra julesokken min, hehe. Å åpne gaver var koselig men rart fordi det ikke var sammen med familien min. Jeg elsker å gi gaver, og jeg hadde lyst til å se på når de åpnet gavene fra meg. Heldigvis fikk de filmet, så så det på film istedenfor :-) Fikk utrolig mye fint, både fra folk her og Norge. Tusen tusen takk!

  Klokken 10 var det tid for kirken igjen, og etter det fikk jeg skypet med pappa, de to søstrene mine og stefamilien min. Kjempekoselig! Rundt 4 skulle vi ha julemiddag med vertsmors side av familien. Ble veldig overrasket da ingen hadde pyntet seg i det hele tatt! Folk kom i fleecegenser og jeans, mens jeg hadde pyntet meg slik som vi vanligvis gjør i Norge. Amerikanere pynter seg aldri altså. Enten pynter de seg hele tiden eller så gjør de det aldri. Vi hadde kalkun og stuffing til julemiddag, godt! Ikke like bra som norsk mat da, men godt likevel.

  Senere på kvelden gikk Abby og jeg får å se Sherlock Holmes på kino (endelig!!!!!!). Åååh, den var så bra, kjempespennende! Og en film med Robert Downey Jr. OG Jude Law slår aldri feil.

  2. juledag var vi på julemiddag hos vertsfars side av familien. Koselig det og! På kvelden så jeg Taken med Abby, herlighet så spennende den var! Anbefales virkelig!

  Lagt ut cookies til nissen natt til første juledag. Obviously har han (eller vertsfar) vært her, for det var ikke mange igjen neste morgen!

  1. juledags morgen

  Det beste med amerikansk jul er at man kan plukke godteri fra juletreet


  Julesokk med snop


  Pakkeåpning


  Meg og min fine caps som jeg åpnet for andre gang, hehe


  Åpner en pakke fra pappa!


  Meg og rotet mitt ...


  Julegaver!


  Fikk så utrolig mye fint! Fra Norge ble det mye mat, men det var akkurat det jeg hadde lyst på så det er bra :-D Fikk bla. smash, stratos, melkesjokolade, smågodt, semulegryn, grøtris, juledrops, julemarsipan, brente mandler, selbuvotter, Pondus julehefte, jegergryte, sørlandschips, Odd Nordstoga CD "Bestevenn" (<3<3<3), ting fra Israel fra storesøster som var der i høst, skjerf, øredobber, smykker, genser, sokker, pakkebånd, toblerone, lotion, parfyme, julelys og tøfler. Min kule vertskusine ga meg en kalender for 2012 med menn i bar overkropp, haha! Hun er dritvittig, ga Abby en bok som kan spå bæsjen din eller noe sånt, hahaha! Fikk også masse penger fra familiemedlemmer, utrolig snille!

  Til vertsfaren min ga jeg en sesong med SNL fra 1979-1980. Tror han likte det, for da jeg våknet dagen etter satt han allerede og så på det på TVen! Vertsmor fikk lotion og mange fine sokker, haha! Skulle kjøpe Snømannen på engelsk til vertssøster Tracy, men så var den utsolgt! Må bestille den istedenfor. Vertssøster Mindy fikk lotion, en for relax/sleep og en for energy. Abby fikk The Official Illustrated Twilight guide fordi hun er/var helt obsessed med Twilight. Ga henne også et sett med lotion som var sånn Twilight/Woods lukt. Haha! Tok den litt ut kanskje, men har aldri møtt noen som har vært så opptatt av Twilight! Hun leste bøkene før den første filmen kom ut, så hun er en "true fan". Da filmen kom tok det helt av, men nå har det roet seg litt. Hun var heeelt vill da vi gikk på midnattspremieren til den siste filmen, men ikke like ille som mange av de andre i salen. Var liksom damer i 30-40 årene der. Mange også, sikkert halve salen! Hahaha, amerikanere ....

  Har hatt en kjempefin jul, selv om jeg gleder meg til ekte norsk jul neste år!

  GOD JUL, NORGE!

  Nå er det Julaften i Norge. Kjemperart å tenke på!

  I dag, lillejulaften har jeg vært hos Camilla og hatt norsk jul. Vi lagde julegrøt av grøtris som jeg fikk i posten av mamma, noe som tok laaaang tid! Først måtte vi gjøre om dl til cups, noe som tok litt tid hehehe. Grøten skal jo koke i en time, men det var verdt det! Hadde også en mandel i grøten, men vet ikke hva som skjedde med den, for ingen av oss fikk den! Vi så på Grevinnen og Hovmesteren, Snekker Andersens Jul, Merry Christmas Mr. Bean og Walt Disney: From All of Us to All of You. Fikk skypet litt med mamma og min kommende stefamilie også, koselig! Vi hadde planlagt å leie Hjemme Alene, men da vi kom frem til DVD-leiestedet var det ikke flere igjen. Bummer! Vi leide Despicable Me (Grusomme Meg for de med avergae dårlige norske engelskkunnskaper) og lagde Hershey Kisses cookies. Mmmm! Tror jeg har sett Despicable Me 4-5 ganger siden jeg kom hit, den er så vittig!!

  Jeg har null julestemning. Sikkert litt fordi det ikke er snø, men jeg kan bare ikke skjønne at det er jul når jeg ikke er hjemme. Helt utrolig rart! Hjelper jo ikke noe særlig at jeg ikke skal feire på Julaften. Det beste jeg kan håpe på er en litt finere middag, men tror det er kylling og ris som er planen. Ikke helt julemiddag nei. Planen for i morgen er å stå opp og se Tre Nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen som jeg nettopp fant på nettet. Dumt at jeg ikke fant dem før slik at jeg kunne sett dem med Camilla! Må på juleshopping med Abby, for jeg har ikke kjøpt en eneste julegave! Det er helt for ille, har aldri vært såå treig med julegaver før. Skal også skype med farmor, onkler og tante i Nord-Norge som feirer jul sammen. Blir ikke noen prat med mamma eller pappa, vil ikke gjøre ting ille når det går så bra med tanke på at jeg ikke har hjemlengsel. Jeg tror hovedgrunnen til at jeg ikke har hjemlengsel nå i jula er fordi jeg ikke har julestemning at all. Anyways, tror vi skal i kirka i 5-tiden også på kino og endelig se Sherlock Holmes. Kan ikke tro at den har vært ute en uke allerede og jeg ikke har fått somlet meg til å få sett den. Jaja, litt av en Julaften! Gleder meg allerede til neste jul.

  Hehe. Se forbi the fact that jeg sto opp klokken 1 og ikke hadde tid til mer enn en dusj. GRØT <3

   

  GOD JUL, NORGE! Tusen hjertelig takk til alle som har sendt meg julegaver og brev!

   

   For dere andre som ikke er hjemme i Norge i julen, her er Tre Nøtter til Askepott:

  Link til en side som har lagt ut hele Reisen til Julestjernen :-)

  SVAR PÅ SPØRSMÅL #2

  Her kommer del to av svar på spørsmålsrunden. Dere kan fremdeles stille flere her!

  Lurer litt på hvordan vertsfamilien er?
  Vertsfamilien min består av seks personer; Vertsfar Cabot, vertsmor Sharon, vertsbror Zachary (24), vertssøster Mindy (22), vertssøster Tracy (20) og vertssøster Abigail (17). De har også en Australian Shepherd-hund som heter Rudy. Zach var jeg bare med i noen uker før han reiste til Sør-Korea der han bor et år for å lære bort engelsk. Tracy går på college i Washington, og jeg møtte henne ikke før forrige uke da hun kom hjem til jul. Mindy går på college ca. en halvtime unna, og bor hjemme for tiden. Abby er senior sammen med meg på skolen. Jeg kommer veldig godt overens med alle i vertsfamilien min, og jeg har blitt utrolig glad i dem alle sammen! Kjemien klaffet med en gang, og jeg har blitt soesielt knyttet til Abby. Vi er veldig mye sammen, og vi kan fortelle hverandre alt. Hun er veldig lik meg, og jeg føler at jeg kan være helt meg selv når jeg er med henne (det kan man ikke med alle amerikanere altså). Vertsfaren min er veldig morsom, og pleier å le av vitsene mine. Derfor jeg digger han! Hehe, neida. Han er veldig kul iallefall! Vertsmoren min er veldig skjønn og hyggelig. Hun holder alltid styr på alt som skjer, planlegger og ordner med ting. Ellers liker jeg vertssøsknene mine godt, men det er egentlig kun Abby jeg føler er som en søster. De andre er mer som venner, men jeg er jo ikke like mye sammen med dem som Abby, så er nok litt derfor. Har ikke noen bilder av Tracy, men hun er veldig lik Abby og Mindy!

  Abby

  Rudy


  Zach, Mindy, Cabot og Mindy's kjæreste Drew


  Mindy og Abby


  Shari


  Cabot


  Zach


  Abby og meg


  Zach bakte norsk mat


  Eplepai eller noe sånt, mmmmm


  De er gale alle sammen, men jeg digger dem uansett! Mindy, Cabot, Abby og Shari


  Må du lage middag til deg selv, og betale for maten din?
  Nei til begge deler. Jeg er en del av familien, spiser middag med dem og de betaler for maten. En av hjemmeoppgavene mine er egentlig å lage middag en gang i uken, men har blitt dårlig med det i det siste, hehe ... Blir aldri tid til det, så ender alltid med at jeg kommer hjem akkurat tidsnok til middag (6-7 tiden). De eneste gangene jeg betaler for mat er om jeg er ute og spiser med venner.

  Hvor mye har du i lommepenger i måneden?
  Foreldrene mine har betalt for hele året mitt (tusen tusen millioner takk!!!), og gir meg $300 i måneden, altså rundt 2100 kroner. Om jeg går over dette betaler jeg det selv, noe jeg tror jeg har gjort alle månedene frem til nå. Har vært mye utgifter dette semesteret, men tror og håper at det blir mindre etter nyttår!

  Har du bilder av de du har blitt kjent med der nede, dine venner og sånn?
  Ah, jeg er så utrolig dårlig til å ta med kameraet og ta bilder med venner! Har noen, men ikke mange. Har vel postet de fleste på bloggen allerede, men kan poste dem igjen. Mange jeg ikke har bilder av, det får komme en annen gang!

  Kaytlinn, Sarah, Brianna, MacKenzie, Abby, meg, Karissa og Hannah


  Abby, Kaytlinn, Brianna, Karissa, MacKenzie, meg, Hannah. Gale folk!!!!!! Digger dem!

  Abby og Lilia

  Utvekslingsmøte med ASSE


  MacKenzie, Dani, Abby


  Natalia


  Photography!!! Den feteste klassen! Tessa i bakgrunnen, hun er så skjønn!


  Tessa, Natalia, meg, Amber


  Natalia


  Hannah, Karli, Karissa, Kaytlinn, Abby, Brianna, MacKenzie, Dani, meg


  Dani og MacKenzie


  Inga og meg


  Brianna og MacKenzie


  Mary og Abby


  Camilla, min norsk-mate!


  Kanskje du kan skrive litt mer om hvordan hverdagen din er, utenfor skolen og slikt.
  Kan prøve å være flinkere til det når jeg blogger. Skjer liksom ikke så mye utenfor skolen i hverdagene. Eller, det som skjer foregår på skolen da. Alt er i regi av skolen, sport og alt det der. Når jeg komme rhjem fra trening gjør jeg ikke så mye før jeg legger meg, så blir vel mer å fortelle om ting jeg gjør i helgene. Men skal prøve å oppdatere mer på hva jeg gjør! :-)

  SVAR PÅ SPØRSMÅL #1

  Har allerede fått inn en del spørsmål, men kom gjerne med flere her! Jeg svarer på alle :-)

  Kan du fortelle litt om tiden før du reiste, å ta farvel med venner og familie og flyturen over?
  I april fikk jeg vite avreisedatoen min, 30. august. Fra da og frem til sommeren gikk tiden skremmende fort, og jeg brukte det meste av ferien til å jobbe i Dyreparken hvor jeg har sommerjobb. Lover dere, den sommerferien går utrolig utrolig utrolig fort! Før jeg visste ordet av det var august kommet, og jeg hadde kun en måned igjen. I august brukte jeg mye tid på venner og familie, i tillegg til at det var en del praktiske ting som måtte ordnes. Var på sommerhuset med familien, hyttetur med venner og slektstreff med pappas side av familien. Husker folk spurte meg om skole, og syns det var så rart å svare at jeg skulle til USA som utvekslingselev om to uker. Det å reise bort et år tror jeg ikke du kan forberede det ordentlig på. Man må bare ta det som det kommer. To uker før avreise måtte jeg si hade til storesøsteren min som flyttet til Bergen for å gå på bibelskole i et år. Det var vanskelig, vi har alltid vært veldig nære og det var rart å si hade to uker før jeg faktisk skulle dra.

  Det var mye tanker som surret opp i hodet mitt den siste uken. Jeg telte ned dagene, og alt gikk litt på autopilot egentlig. Kjøpte det nødvendige, tok farvel med venner og familie, pakket. En uke før jeg dro så døde kaninen min, huff. 30. august var en tirsdag, så vi bestemte oss for at jeg skulle dra fra Kristiansand på mandag, overnatte hos pappa og hans familie i Skien og så kjøre med han til Oslo på tirsdag morgen. Den søndagen før jeg skulle dra var jeg kjempestresset. Ordnet med papirer, pakket, og ja. Trodde jeg hadde gjort alt på forhånd, men det dukker alltid opp noe ... Mandag morgen hadde jeg legetime, tannlegetime og noen ærender i byen. Alltid i siste liten! Pakket meg ferdig, og hadde besøk av bestemor og bestefar på middag og for å si hade. Verdens beste mamma hadde laget noe av det beste jeg vet - hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, gulrøtter og erter. Mmm! Det var veldig trist å si hade til besteforeldrene mine. De er gamle, og man vet jo aldri hva som kan skje i løpet av et år. Før pappa og jeg dro, sa jeg hade til lillesøsteren min og mamma. Det var utrolig rart å si hade til dem i mitt eget hus, og ikke på en flyplass. Først gikk det ikke opp for meg, men så sa det plutselig klikk i hjernen, og jeg begynte bare å gråte. Sto lenge lenge lenge og holdt rundt mamma mens jeg grein. Det å gi slipp og sette seg inn i bilen var utrolig vanskelig, men når det hele var overstått gikk det bedre. På veien kjøpte pappa Odd Nordstoga's CD November slik at jeg kunne gi den til vertsfamilien, og det er derfor jeg hører på den hele tiden, spesielt når jeg har hjemlengsel. Den kvelden kom jeg sent i seng. Min siste norske middag (laks), ompakking av kofferten, snakke med venner. Det var mye som skulle gjøres!

  Neste morgen våknet jeg i 4 tiden tror jeg. Dusjet, stelte meg og gikk rundt og var rastløs. Etter å ha sagt hade til stefamilien min dro pappa og jeg av gårde rundt 5.30 tror jeg. Det var tidlig på morgenen, men jeg var ikke trøtt i det hele tatt. Tusen tanker lagde svært mye aktivitet oppi hodet mitt, og jeg hadde veldig blandede følelser. Det ene øyeblikket var jeg kjempeglad og excited, det neste gråt jeg. Vi hørte på en CD med sånne far/datter sanger og da gråt vi begge to. Jeg har alltid hatt et veldig godt forhold til pappa, og det var veldig vanskelig å si hade til han.

  På flyplassen ble vi møtt av noen fra Explorius som ga studentene og familiene informasjon. Hele den tiden før jeg gikk gjennom sikkerhetskontrollen var veldig rar egentlig. Jeg var stresset, men rolig. Glad, men lei meg. Pulsen var veldig høy da tiden nærmet seg for å gå gjennom sikkerhetskontrollen. Dette var mitt siste farvel, og jeg ville egentlig bare ha det overstått. Rundt meg var det kjempemange familier som sa hade til barna sine. Barna som nå måtte bli voksne på to minutter. Pappa og jeg klemte lenge lenge, men så kunne vi ikke utsette det lengre. Køen i sikkerhetskontrollen var fyllt med gråtende jenter og gutter. De så seg tilbake på familiene deres, vinket, smilte, gråt. Alt var ganske forvirrende. Da det ble min tur gjennom kontrollen var det som om jeg plutselig bare måtte ta meg sammen. Tror flere hadde det på samme måte. Jeg var veldig spent da jeg la tingene mine i eskene så de kunne bli sjekket. Det verste var overstått og jeg kunne endelig fokusere på at jeg endelig var på vei! Da jeg var gjennom møtte jeg noen andre studenter, og vi gikk sammen rundt i taxfree-butikkene. Det var ikke vanskelig å finne frem til gaten og alt det der, så det trenger dere ikke bekymre dere for!

  Hva er ditt beste fotograferingstips?
  Mitt beste tips må være å lære seg de manuelle instillingene på speilreflekskamera. Bildene blir alltid best når du bruker M'en! Det er også gøyere å ta bilder da, fordi man kan prøve seg frem. Vil også påpeke at auto-blitzen er helt forferdelig, og et big no no! Til sist vil jeg anbefale alle å lese litt/se en video på youtube om komposisjonsprinsipper i foto, altså hvor du velger å plassere objektet i bildet. Det gjør en utrolig stor forskjell!

  Når fikk du familie?
  Jeg var relativt tidlig ute med å få familie. Fikk mail fra Explorius om plasseringen den 6. april, mens jeg øvde til mattetentamen som skulle være dagen etter. Ble ikke så mye mer øving på meg akkurat! Var helt i ekstase, det er en av de beste følelsene jeg har hatt i mitt liv! Her er mailen jeg fikk:

  Hei Mari,

   

  Da har beskjeden kommet at du har fått vertsfamilie! Gratulerer J

  Da blir det Elk River, Minnesota, på deg.

   

  Koselig med vertssøsken da og ikke langt til to prikklike storbyer!

   

  Jeg legger ved litt info om familien, skolen og stedet.

  Ta gjerne kontakt med familien. De blir sikkert glade for å høre ifra deg!

   

   

  Med vennlig hilsen,

   

  Leoníe  

   

  Hva syns du om ASSE som organisasjon?
  Jeg har egentlig ikke noe negativt å si om ASSE, fordi jeg ikke har noe særlig direkte kontakt med dem. Jeg har fått en kjempehyggelig kontaktperson som ringer meg en gang i måneden for å høre hvordan jeg har det. Så vidt jeg husker, sa Explorius at vi kom til å møte kontaktpersonen vår, så det er kanskje en negativ ting. Det gjør ikke meg noenting, men kan joo være det er andre som sliter, og hadde trengt å møte noe istedenfor å ta alt over telefon. Syns også det er kjedelig at vi ikke kan øvelseskjøre, selv om det er fullt forståelig at det er forbudt så lenge vi ikke kjører med en autorisert kjørelærer. Som sikkert mange har hørt om, var det en student i Montana som reiste gjennom Explorius, som døde i en snøscooterulykke i november. Utrolig trist! Viser bare hvor farlig det kan være. Slik jeg har forstått det har ASSE færre søknadspapirer, og det var deilig å slippe å fylle ut 30-40 sider da jeg var i søknadsprosessen! Har også hørt at ASSE er blant de beste til å finne gode og matchende familier. Alt i alt er jeg fornøyd med dem som underorganisasjon!

  Hvordan er det med hjemlengselen nå når det er jul?
  For de av dere som har lest bloggen min en stund, vet dere at jeg hadde fryktelig hjemlengsel i begynnelsen av desember. Hvis dere ønsker å lese innleggene jeg skrev om det, kan dere bla litt nedover. Uansett, jeg tror det kommer til å gå bra med hjemlengselen. Jeg hadde mitt breakdown i begynnelsen av måneden, og det syns jeg er bedre enn at det kommer midt i jula. Jeg har snakket med familien min, og vi har bestemt oss for å ikke skype på julaften. Kanskje 1. juledag, men det spørs om det blir tid for meg fordi det er da vi feirer jul her. Jeg gruer meg litt til julaften fordi det ikke skjer noe spesielt den dagen. Er jo vant til å feire jul den 24. desember, ikke 25. Blir heller ikke noe julegrøt med mandel på lillejulaften hos bestemor og bestefar. Mye kommer til å bli annerledes, men dette er bare en av mange mange mange juler i Norge! Tror det kommer til å gå bra! Om alt går etter planen skal jeg være med Camilla på lillejulaften, lage grøt og se på tradisjonelle julefilmer som Tre Nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen. Det blir nok koselig! Hun har forresten bursdag i dag. Endelig 17!

  Oida, skrev ganske lange svar her. Får holde med disse for dette innlegget. Har mange flere spørsmål å svare på, så stay tuned!

  Min finfine familie. Tatt litt over to år siden, august 2009, i konfirmasjonen min. Bunadgjengen!  SKAL DU VÆRE UTVEKSLINGSSTUDENT? + SPØRSMÅLSRUNDE

  Hvor mange av dere som leser bloggen min skal være utvekslingsstudenter neste år? Har tenkt å rette bloggen min litt mer mot dere, og skrive innlegg som kan være til hjelp. Legg igjen en kommentar på dette innlegget, gjerne med hvilken organisasjon dere har og link til bloggen deres om dere har det.

  Lurer også på om jeg skal ha en spørsmålsrunde. I det siste har jeg fått mye mail fra utvekslingsstudenter som lurer på diverse ting. Syns det er kjempekoselig å få mail fra dere, og gøy å svare! Tenkte bare at en spørsmålsrunde ville vært mer ideelt sånn at alle kan se hva jeg svarer, istedenfor bare en person. Det trenger ikke bare være spørsmål om utveksling, kan også være om fotografering eller noe dere lurer på om meg. Favorittmusikk, filmer og TV-serier og alt det der. Håper folk faktisk spør om noe da, så jeg ikke ser ut som en superteit blogger! Hehe.

  Dere kan også komme med forespørsler om innlegg dere vil jeg skal skrive. Eks. hvordan det var å få vertsfamilie, søknadsprosessen etc.

  Spør på dette innlegget! :-)

  God natt!

  NORSKE FOLK

  I går var jeg i Camillas bursdag, og der var det to andre norske. Fire til sammen alstå for dere som har litt problemer i matte slik som jeg. Var også en danske og en fra Brasil + familie og venner. Koselig! Vi spiste mat <3<3 og bowlet. Bowling er ikke min beste sport (?) men fikk i det minste et par strike eller hva det nå heter når du slår ned alle på et forsøk. Go me!!  Fant ikke flere bilder å stjele fra Camilla. Har blitt dårlig til å ta med med kameraet, blir som regel bare iPoden og den er ikke supergod på det med bilder.

  I dag fikk jeg 3, TRE!!! brev i posten! Give a celebrity some space while she answers her fanmail.

  Neida. Fikk gave fra mine søte venninner i gata, julekort fra ei venninne og et brev fra storesøstra mi som jeg ikke får åpne før 1. juledag da jeg åpner gavene. Vanskelig å vente!!!

  På søsters kort sto det Return to Sender, og da kunne jeg jo ikke la være å høre på den sangen av Elvis Presley. Digg.no sier jeg bare. Nå er det over og ut, skal se på Pretty Little Liars med Abby og forberede meg mentalt til skiløpet i morgen. God natt!

  MIDT I DESEMBER

  I dag var vi og hentet juletre, og jeg fikk brev i posten fra grandonkelen min der han skrev om alt han gjorde da han var i USA i 1989. Sykt koselig og gøy å lese, elsker å få brev :-D

  Har hostet meg gjennom dagen, spist IFA, drukket vann, spist pepperkaker og skypet med mamma og storesøster. Fikk dem til å love meg å filme når de åpner julegavene sine på julaften, gleder meg til å se!

  Camilla og jeg prøver å finne noen konserter å gå på. Coldplay er her ikke før august, noe som er kjempekjedelig! Har sånn app på iPoden (elsker iPoden min altså, min høyre hånd og hjelper!!) som varsler meg hver gang en artist jeg har på iPoden kommer til Minnesota. I morgen skal jeg forresten i bursdagen til Camilla, og det er flere norske der! Blir litt norsk-gathering nesten. Minner meg på at jeg ikke har gave til henne, ops. Finner nok på noe, det ordner seg for snille piker. Hehe.

  Juletre!


  Sånn ser jeg ut for øyeblikket. Fryser!! Ikke bare bare å være syk altså.

  Drikker vann 24/7. Elk River vann!! Smaker ikke like godt som det norske. Har funnet VOSS vann her da :-D

  Julekort i posten :-D

  Pepperkaker! Heller ikke like godt som norske, men det funker fett likevel.

  PS! I dag fikk jeg en kjempekoselig mail fra ei jente som skal på utveksling neste år. Hvis noen har spørsmål eller noe så er det bare å komme med dem! Syns bare det er gøy å hjelpe :-)

  PAKKEN ER FREMME!

  Endelig er pakken min med alle julegavene fremme i Norge! Var så bekymret for at den skulle bli borte i posten underveis, men den kom frem 16. desember - akkurat den datoen postselskapet sa den skulle være der. Skulle ønske jeg kunne være der og se på når de åpnet gavene, men kanskje de kan filme så jeg får sett reaksjonene deres :-D

  I går dro vi på en teaterforestilling med familien, A Christmas Carol. Det var kjempeartig! I dag er jeg ikke spesielt bedre, sov i sikkert 13 timer og var fremdeles helt utslitt når jeg våknet. Ikke bare bare å være forkjøla altså! Det som er kjedelig med forkjølelse er at selv om man er syk og føler seg helt drit, så må man være med på alt og kan ikke ligge og slappe av fordi man er ikke "ordentlig syk" med feber og oppkast. Håper bare jeg får bruke resten av helga til å bli bedre sånn at jeg slipper å være noe hjemme fra skolen neste uke (SISTE UKA FØR JULEFERIE!!!). Torsdag er siste dag, før vi får en etterlengtet ferie. Er bare 10 dager, men det er bedre enn ingenting!

  Jeg vet ikke helt om jeg gruer eller gleder meg til jul. En blanding kanskje. Gleder meg selvfølgelig til å oppleve en amerikansk jul, spise god mat, være med vertsfamilien, åpne alle gavene fra Norge og USA, og bare nyte juletiden. Men så er det bare så utrolig annerledes her. Jul feires 25. og ikke 24. (24. er en helt vanlig dag og folk spiser spagetti til middag ... whatttt), advent er ikke spesielt i det hele tatt, 1., 2., 3. og 4. søndag i advent tror jeg ikke det har hørt om engang, og romjul er det ingen som vet hva er. Etter 25. er jula over og da tas all pynten ned. Kommer også til å bli veldig vanskelig å være borte fra familien i jula. Er veldig redd for at mitt lille breakdown i begynnelsen av desember bare var en smakebit av det som vil komme, så prøver å være så aktiv som mulig. Har bestemt med for å ikke skype med familien på julaften, og sikkert ikke 1. juledag heller. Tror det er det lureste å gjøre.

  Soooooo, håper dere har en fin laurdag alle mine søte snille venner!

   

  THURSDAY IS THE DAY BEFORE FRIDAY

  Tar en Rebecca Black og tenkte jeg skulle informere dere litt om ukedagenes rekkefølge i overskriften her.

  I dag våknet jeg med en forferdelig halsbrann, med vinteren kommer også forkjølelser! Elsker immunforsvaret mitt :-D :-D Slet meg gjennom skoledagen, og var helt ferdig etter siste time så bestemte meg for at det lureste nå er å slappe av så mye som mulig hjemme og ikke gå på trening i dag eller i morgen. Vil ikke ødelegge for meg selv heller, og å trene ute i mange minusgrader er vel ikke det smarteste å gjøre i min situasjon.

  I dag hadde jeg mitt første glass melk på over et år, og det smaker fremdeles like ekkelt. Har også hatt IFA (sjeleglad for at jeg ikke spiste opp alle da de kom i en pakke fra mamma i oktober), melkesjokolade, makrell i tomat (bare en boks igjen nå, huff) og litt lovehearts.

  Nå må jeg skrive ferdig julekortene og få sendt dem over dammen, jeg er så treig altså!

  Er så bekymret for at pakken min til Norge skal ha blitt borte i posten! Sendte den 26. november, og nå er det omtrent 3 uker siden! Jaja, håper det bare er julerushet som forsinker den.

  yeaaaaah minnesota norwegian!
  AMERIKANERE OM 22. JULI

  Det er alltid noe å diskutere eller snakke om i utvekslingsgruppene på facebook, og i dag var et av emnene hvordan amerikanerne ser på terrorangrepene i Norge den 22. juli. Selv har jeg ikke hørt så mye om det her jeg bor, og det er få som vet om det i det hele tatt. Et par har spurt meg om det på skolen, og er forståelsesfulle når jeg forklarer hva som skjedde. Det er derimot ikke slik i hele USA. Dette innlegget gjelder for det meste amerikansk ungdom, og jeg mener på ingen måte at alle i USA er på denne måten! Men ja, det er ikke tull at dette folkeslaget er litt over gjennomsnittet selvsentrerte.

  Ei jente på utveksling forteller om hvordan hun og noen i timen tullet med at hun ikke hadde noen venner. Så sier han ene "You're like that guy who killed all those teens in Norway; friendless!". Hun klikket helt og skrek til han. Finnes grenser for hva som er greit å kødde med! Skjønner ikke hvordan det er mulig å være så tette oppi hodet!

  Andre utvekslingsstudenter forteller om hvordan medelevene deres legger ut teorier om hvordan de definitivt hadde overlevd om de var en av ungdommene, og kritiserer norske foreldre som sender barna sine på en øy som tydeligvis ikke hadde godt nok sikkerhetsopplegg osv.

  En student forteller om hvordan vertsfaren snakket om at folk i Norge burde ha våpen, for hvis alle hadde hatt våpen på Utøya hadde han dødd fortere, og at politiet burde skutt han med en gang de så han. Amerikanere er helt ville på dette med våpen!! Er ikke vanskelig i det hele tatt å få tak i noe her. Ikke rart så mange amerikanere blir drept av privateide våpen hvert år!

  Ei jente snakket med noen venner i lunsjen om massedrapene på Utøya, og da hun sa at antallet døde var 69 begynte de andre å LE fordi de er så sinnsykt dirty minded! Blir så utrolig provosert over hvor respektløse, umodne og upassende de kan være.  Vet ikke hva jeg skal si om det engang, det gjør meg bare kjempesint!!!

  Heldigvis har jeg ikke opplevd noe lignende. De jeg har snakket med om det, syns også han er helt sick og twisted i hodet, og forstår at det ikke er noe å tulle med.

  Nå har dere fått et lite innblikk i hvor ufattelig selvsentrerte enkelte amerikanere kan være. Skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å være så isolert, de er bare en liten del av verden!

  Til slutt vil jeg bare legge til at amerikanere har den laveste IQen blant verdens utviklede land. Dette er ikke bare en påstand, det er forsket på og bevist.

  UPDATES

  1. I går kom jeg hjem til pakke fra Norge!!!! Ble sååå glad, var masse pakker oppi fra mamma, pappa, de to søstrene mine, og andre i familien. Koselig! Tollen har tydeligvis åpnet dem og sjekket, for det var hull i noen av dem, og de hade ikke vært så flinke til å pakke dem inn igjen! Var sølt litt grøtris på bunnen også. Dyrebar grøtris!!! :(  2. Hadde tale i engelsk i dag! Vi har om overtalelsesmetoder nå, og må dekke to sider av en sak. Mitt tema var krig, så måtte holde en tale om hvorfor krig er bra, og så skrive et essay om hvorfor krig ikke er bra. Var litt nervøs for talen, som jeg alltid er. Er redd for å rote alt til, ikke få god karakter og sånt. Er litt perfeksjonist når det kommer til sånt, hehe. Men det gikk bra, og mange i klassen sa at jeg var kjempegod!

  3. Fremdeles ikke mye tegn til snø. Skal kanskje snø i morgen, men fremdeles ikke noe trening på ski for oss. Kjedelig! Elm Creek (der de åroduserer kunstsnø) må kanskje stenges også. Åååårh. Dryland-practice er så kjedelig og tuungt! Haha.

  4. Det er bare 7 skoledager igjen til ferie!!

  5. Jeg har sovet 5-6 timer de to siste nettene. Fy søren, er det noe jeg er avhengig av så er det søvn. Sittet med lekser til langt på kveld, hater lekser!!! Droppet trening i dag for å gå hjem og sove, hehe. Men etter i morgen har jeg ikke mer lekser denne uken, så kan slappe av :-D

  6. På lørdag skal vi kjøpe juletre!

  7. På fredag kommer Tracy, vertsstoresøster hjem til jul. Har ikke møtt henne før, så jeg gleder meg!

  Nå er jeg klar for å sove et par timer, så gjøre lekser, og sove igjen <3

  JULEVASK OG PEPPERKAKER

  I dag har vært en ganske normal dag i desember. 3. søndag i advent startet for meg klokken 12 (hurra for å sove lenge), og jeg begynte på mine oppgaver i julevasken; støvsuge og vaske oppe. Jula er i full gang, men vi har ikke fått juletre enda. Blir nok i løpet av kommende uke det. Faktisk så er den eneste julepynten som er å se i huset sjokoladekalenderen min til en dollar på Target, hehe. Vi er litt treige her i huset altså! Men er det noe amerikanere er flinke på så er det julelys på husene! Bare ta en titt på denne filmen, helt rått:

  Har også laget litt pepperkaker i dag. Amerikanske pepperkaker vel å merke (er det et norsk uttrykk??? sorry for den dårlige norsken min, haha). Uansett, disse pepperkakene er veldig annerledes fra gode gamle norske pepperkaker. Deigen er mørk og smaker IKKE godt!!!! Syns det er halve meninga med pepperkakebaking! Dessuten kjevles ikke deigen tynn, men ca 1/4 inches. Kommer jo til å bli gigantiske da (ikke at det er noen bombe ... er jo i usa).

  Ellers har jeg ikke gjort så mye. Vasket tøy, som minner meg på at jeg må gå opp og ta det ut av vaskemaskinen før det stinker vått tøy. Har også spilt litt Wordfeud med Oline, sykt avhengighetsskapende! Ble tid til litt skyping med mamma også :-)

  Meg akkurat nå:  I går begynte forresten jeg og Drew (vertssøster Mindys kjæreste) å diskutere hvilket land som er best på ski, Norge eller USA. Hallo, det er jo ikke et spørsmål engang. Men bare for å bevise at jeg hadde rett, spilte vi Ticket to Ride og den som vant var best på ski. Heldigvis, etter en nervepirrende runde, slo jeg han! :-D

  Den ene skitreneren driver og poster sånne videoer av en amerikansk skiløper-jente som heter Kikkan Randall eller noe sant på hjemmesiden til skilaget og skryter av hvor flink hun er. Irriterer meg til de graaader, Norge er BEST!!!!! Hehe

  God natt mine søte små venner

  JULEGAVER

  Noe jeg liker godt med julen er å kjøpe julegaver til andre og se på når de åpner dem. Dessverre får jeg ikke sett familien min gjøre det i år, men det skal bli spennende og nytt og feire amerikansk jul! Sendte julegaver hjemover for 2 uker siden, og skal være fremme i løpet av neste uke. Er veldig redd for at de skal ha kommet bort i posten, men får bare håpe på det beste. Det skjer jo ikke ofte, men noen i utvekslingsgruppene på facebook har opplevd det. Hadde jo vært utrolig kjedelig!

  Ellers har jeg fått to pakker i posten denne uka, en fra bestevenninna mi Oline som bor i Tennessee dette året, og onkelen min i New York. Oline feiret Thanksgiving i NY, så jeg fortalte henne at jeg ønsket meg en NY caps, for jeg glemte å kjøpe en da jeg var der tidligere i høst. Hun sendte den i en pakke som er beregnet for stek/kjøtt, så når jeg kom hjem hadde vertsfar lagt den i frysen fordi det sto "Keep Frozen" på den, hahaha! Digger capsen, men skal pakke den inn så jeg kan åpne den på julaften igjen, hehee. Den andre pakken var typisk american; finfin eske istedenfor innpakningspapir. Gleder meg til å få flere, pakker fra Norge i posten er det beste som finnes!

  På fredag var jeg på årets første skitur! Eller, det var trening da, men føltes herlig å ha ski på beina igjen! Camilla og jeg trente i Elm Creek, en ca 2.5 km lang bane som de har produsert snø på fordi det ikke er snø her enda. Bare halve banen var åpen, så den var vel litt over en kilometer lang og vi måtte gå runde etter runde etter runde. Gleder meg til vi kan gå ordentlig lange turer der det ikke er det samme om og om igjen!

  Fikk også skigenseren min fra skilaget på torsdag! Den er sååå deilig og varm. Bestilte Medium, men i Norge ville den vært Xtra Large ... haha. Ante ikke at den var så stor, men jaja. Digger den uansett!


  NY capsen <3<3  Pakke fra onkel :-D


  Ellers har jeg ikke gjort så mye i dag. Ryddet rommet som av en eller annen grunn blir rotete etter en dag, og vært ute og spist med Abby og Rocio.

  Var også på date med min kjære og trofaste iPod. Ingen kan noensinne skille oss, elsker deg! Hehe. Vi gjorde ikke så mye egentlig, han tok for det meste rare bilder av meg. Romantisk, eller hva?

  ... Vet ikke hva som er galt med meg, men noe må det da være.


  FLY ALENE I USA

  FØRST OG FREMST MÅ JEG BARE SI AT I DAG VAR TIDENES HARDESTE TRENING!!! VI HADDE HILLSIDE INTERVALLER I OVER 1 TIME OG DET VAR GRUUUSOMT! LANG BRATT BAKKE SOM VI MÅTTE SPURTE OPP OG JOGGE NED FIRE GANGER, SÅ PAUSE I 2 MIN OG SÅ STARTET VI IGJEN. HERLIGHET, ER HELT FERDIG JEG.

  Over til det jeg skulle skrive om. Fikk denne kommentaren:

  Hei! Jeg skal være utvekslingsstudent. Kan du være så snill og skrive litt om flyturene, fra Norge til New York og fra NY til stedet du bor nå? Dro du alene på flyturene? Får du noe hjelp om hvilket fly du skal på?

  Så gøy at du skal være utvekslingsstudent! Lykke til med forberedelsene, og ønsker deg et supert år når tiden kommer :-)

  På Gardemoen i Norge møtte en fra Explorius oss, og samlet alle studentene med familie som var møtt opp. Vi fikk den informasjonen vi trengte, og jeg fikk hjelp av pappa til å sjekke inn bagasje og alt det der. Etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen var det bare oss studenter (ca 30) igjen, Explorius-mannen og familiene kommer ikke gjennom der. Det gikk veldig fint å være alene, gikk i små grupper med noen andre studenter og det var lett å finne frem til gaten og komme seg på flyet.

  Når vi ankom USA måtte vi først gjennom en pass og visa-kontroll hvor vi ble møtt av en fra Explorius. Fant bagasjen selv, og tok flyplass-toget med noen andre studenter til utgangen der vi ble møtt av flere Explorius-folk. Vi var sammen med dem under det meste av oppholdet i NY, bortsett fra noen shoppingtimer hver dag.

  På avreisedagen ble vi delt opp i puljer alt ettersom når flyet vårt gikk. Jeg og de andre i min pulje møtte opp i lobbyen på hotellet klokken 3 på natta, der ei dame fra Explorius samlet oss og vi kom oss på bussen til flyplassen. For å være ærlig husker jeg ikke så mye fra denne dagen, bare stykker av det som skjedde. Var utrolig trøtt og nervøs siden jeg skulle møte vertsfamilien for første gang, og følelsene mine var et eneste stort kaos! Uansett, Explorius-dama ble med oss til flyplassen og forklarte oss hvordan vi sjekket inn bagasje, og så måtte vi gjøre det selv. Deretter ble vi delt opp i enda mindre grupper, jeg var med fire andre som skulle mellomlande i Pennsylvania. Her ble vi forlatt til oss selv, og sammen med de andre kom jeg meg gjennom sikkerhetskontrollen og alt det der, og tok fly med dem. Etter Pennsylvania tok tre av dem noen andre fly videre, mens jeg og ei jente som også skulle til Minnesota, tok fly sammen til Minneapolis - vår endelige destinasjon. Syns det var veldig greit å ha noen å reise med hele tiden, spesielt på denne siste flyturen da vi begge var veldig nervøse og fikk roet hverandre ned litt :-) På flyplassen ble vi begge møtt av hver vår vertsfamilie, og det var det.

  Syns ikke det var noe skummelt å reise alene, det var helt ærlig en av mine mindre bekymringer! Så dere fremtidige utvekslingsstudenter får nok ikke noen problemer med det, selv om noen av dere kanskje må fly helt alene. Det går nok bra!

  Reiste sammen med Caroline helt til høyre (hun var med til Mpls), og Janita med mørkest hår :-)

  Kaia var også med + ei jente til fra Danmark.

  GRAFISK: NORSK RESTAURANTMENY

  Soooo, dette er vårt siste prosjekt i grafisk; design en restaurantmeny. Ikke den vanskeligste oppgaven akkurat, men det tar så lang tid å finne mat og skrive om den! Brukte sikkert over halvparten av tiden på det. Syns drikke/beverages delen ser heeelt teit ut, men drit i det. Menyen er tosidig, og brettes sammen i tre deler :)

  Nå har vi begynt å designe T-skjorter som vi skal trykke senere i år. Gøy! Vi får også ha et personalized project som er finals-oppgaven vår. Vet allerede hva jeg skal gjøre, så slipper å bruke tid på å tenke og researche så mye.
  Har også laget en liten se-frem-til-liste for desember som jeg skal fylle ut etterhvert som jeg legger planer. Har den som skrivebordsbakgrunn, og kan virkelig anbefales!


  Ellers skjer det ikke så mye nå. Hjemlengselen er på vei til å slippe taket, og jeg var på skolen i dag (forsov meg til første time, men var der fra 2nd period). Bare et par ganger i klasserommet at jeg fikk helt tårer i øynene, og måtte blunke 500 ganger i minuttet så ingen skulle merke det. Hehe. Snakket også med engelsklæreren min om talen min i dag. Hun er så hyggelig, og bare 22 år. Hennes første år som lærer! Hun spør ofte om hvordan det går og om jeg trives, og i dag begynte jeg å gråte foran henne da jeg fortalte at jeg hadde vært hjemme på grunn av veldig hjemlengsel og spurte om jeg kunne utsette talen min. Hun var veldig forståelsesfull, og sa "if you ever need a hug, I'm here!". Hun er så snill!

  Ligger visst veldig etter i US History. Arh, den mest travle klassen, skjer noe hele tiden der jo! Har terminology sheet due i morgen, quiz på torsdag og unit test på fredag. Vi  begynte nettopp på nytt unit jo! Kan ingenting, så må faktisk øve til denne prøven ... Pleier ikke øve så mye til historyprøver, for det er så lett om jeg bare følger med i timene.

  Fremdeles utroooolig irriterende at NRKs nett-TV hakker sånn. Nei nei, ja ja.

  DÅRLIG DAG


  Sykt klisjé med sånn quote, men i dette tilfellet passer det så sykt godt. Sov ingenting i natt. Var rastløs, gikk sikkert på do 5 ganger, ryddet mitt utrolig rotete rom, og lå i senga og stirret i taket. Var umulig å sove, hadde så hjemlengsel. Sovnet i 6-tiden på morgenen, og 6.30 ble jeg vekket av vertsmor som sa det var på tide å stå opp og gjøre seg klar for skolen. Var så trøtt at jeg sovnet igjen rett etterpå. 6.50 ble jeg vekket igjen av vertsfar. Amerikanere har veldig høy arbeidsmoral, og det skal mye til før de blir hjemme fra jobb. Vertsforeldrene mine vil meg bare mitt beste, og tenkte at jeg sikkert kom til å føle meg bedre om jeg gikk på skolen og holdt tankene mine opptatt. Men noen ganger sier bare kroppen nei. Dere skjønner, det å ha hjemlengsel sliter på kroppen. Det gjør vondt i hodet og verker overalt, ikke minst rundt øynene fordi man gråter ukontrollert. Jeg er irritert på meg selv fordi jeg ikke klarte å gå på skolen, men likevel vet jeg at det var det eneste riktige å gjøre i dag. Ville ikke gråte meg gjennom timene på skolen, så var inegn vits i å dra.

  Utover formiddagen ble jeg ikke noe bedre. Gråt konstant, det stoppet aldri opp. Funksjonen som holder tårene tilbake var totalt ødelagt.

  Hele dagen i dag har egentlig bare gått til å ligge og råtne i senga. Ei venninne kom på besøk etter skolen for å høre hvordan jeg hadde det. Det var veldig hyggelig, og jeg blir glad av å se at folk bryr seg! Jeg avtalte å skype med pappa i fire-tiden, og det var veldig fint å snakke med noen som virkelig forstår hvordan jeg har det. Skypet med mamma etterpå, og begge var veldig forståelsesfulle og støttende. Vet at mange organisasjoner fraråder studenter å ta kontakt med foreldre når de har hjemlengsel, men for meg funker det bedre på denne måten. Har også fått oppmuntrende meldinger i hele dag på mobil og facebook, det er fint å se at folk følger med og bryr seg. Tusen takk!

  Noen har spurt om jeg skal reise hjem, og svaret er nei. Å reise hjem har aldri vært et alternativ for meg. Et utvekslingsår består av mest oppturer og noen nedturer, det var jeg klar over før jeg kom hit. Hvis jeg hadde reist hjem nå, vet jeg at jeg ville angret på det.

  Apetitten har manglet i hele dag. Hadde litt melkesjokolade og en miniporsjon laks og salat, that's it. Nå har jeg tatt meg en dusj og er klar for å legge meg. Klokken er 8.20 og jeg er stuptrøtt etter å bare ha sovet en liten time i dag. Øynene mine er helt hovne, men jeg er fast bestemt på å gå på skolen i morgen. Har ikke tenkt å ligge her en dag til, vil virkelig ikke gjenoppleve denne dagen.

  God natt til meg, snart god morgen til dere.

  HOME FOR CHRISTMAS


  Det er midnatt og jeg får ikke sove. De siste dagene har vært ille, hjemlengselen kommer snikende hele tiden og jeg har egentlig bare isolert meg selv. Det startet i midten av forrige uke, mens jeg fremdeles var i California. Jeg skulle ønske familien min var der og kunne oppleve alt sammen med meg, i tillegg til at jeg var trøtt og sliten (noe som egentlig ikke gir mening siden jeg var på ferie). Kanskje det er hjemlengselen som gjør meg sliten. Ja, faktisk så sliter det meg helt ut. Det er også desember og advent, og jeg savner alle de norske juleforberedelsene noe så inderlig.

  Når man har hjemlengsel er det veldig lett å bli negativ til alt rundt deg. Jeg irriterer meg over språket, menneskene, alt. Jeg er også veldig stille, fordi jeg får helt klump i halsen hver gang jeg må snakke. Fy søren, det er helt forferdelig egentlig. Vet ikke hvorfor jeg skriver dette heller. Kanskje fordi jeg vet det er mange som skal på utveksling neste år som leser denne bloggen. Dere skal vite at det er ikke lett. Det er ikke en dans på roser, ikke noe liv på en rosa sky. The American Dream eksisterer ikke, så om du vil til USA på grunn av det burde du nok tenke deg om etter en bedre grunn.

  Jeg prøver å tenke på hva det var som fikk meg til å reise hit i det hele tatt. Roter i hjernen min etter ting jeg ikke likte med livet mitt i Norge, men det er søren meg ikke så mange ting egentlig. Faktisk så elsker jeg mitt norske liv. Tryggheten, være omringet av folk jeg har kjent hele livet, søstre som er mitt eget speilbilde, venner jeg alltid kan regne med. En variert skoledag. Ikke bare samme greia dag ut og dag inn.

  Akkurat nå er jeg egentlig bare mer irritert på meg selv enn lei meg fordi jeg savner Norge. Jeg er irritert fordi jeg ikke trodde jeg skulle få mer hjemlengsel etter forrige breakdown, og nå sitter jeg her og vil bare hjem til dyna mi på rommet mitt i Norge. Jeg vil feire norsk jul. Jeg vil klemme mamma. Jeg vil klemme pappa. Jeg vil klemme mine to fantastiske søstre. Jeg vil gi alle vennene mine en eneste stor bamseklem. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har gjenopplevd i hodet den dagen på Gardemoen da jeg reiste fra Norge. Pappa som kjørte meg til flyplassen, klumpen jeg hadde i halsen hele veien og hvordan jeg ble helt panisk da tiden var inne for å gå gjennom sikkerhetskontrollen og jeg måtte si hade til Pappa. Den siste lange klemmen. Å slippe taket var det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv. Det var som å si farvel til barndommen.

  Hjemlengsel er ikke til å unngå, det visste jeg før jeg dro hit. Likevel hadde jeg ikke forestilt meg helt hvordan hjemlengselen min kom til å bli. Jeg hadde liksom ikke helt opplevd hjemlengsel før jeg reiste. Jeg visste ikke hvordan det var, eller hvordan jeg kom til å takle det. Den kommer som regel rundt spesielle tider på året, som bursdagen min og venners/families bursdag, og nå jul. Den viser seg også når venner har det vanskelig hjemme. Jeg føler meg som en sviker som har reist fra dem. Alt jeg vil er å være der for dem og snakke med dem. Det å ikke ha min storesøster og lillesøster rundt meg hele tiden er også veldig vanskelig. Jeg savner dem sånn, hver eneste dag. Jeg vil le av morsomme bilder med Aline, prate med henne på tunge netter, og bare være helt meg selv. Jeg vil kile Malene og høre den herlige latteren hennes, mose henne med klemmene mine, spille Super Mario og andre Nintendospill med henne og se henne vokse seg eldre. Jeg savner å ha venner som bor 100 meter fra huset mitt. Jeg savner jentekveldene våre, og hytteturer.

  I morgen skal jeg ha en tale i engelskklassen min med argumenter for å ha krig. Er langt fra ferdig med den, og vi kan ikke bruke notater engang. Aner ikke hva jeg skal gjøre, har ikke fått jobbet med den fordi hjemlengselen ødelegger for meg. Det gjør meg irritert. Hvorfor har jeg hjemlengsel når dette året er så steike dyrt? Serri.

  Nei nå er klokken halv ett. Hva flaten, 5 og en halv time til jeg må opp og lide meg gjennom skolen. Vanligvis er skolen helt grei, selv om det er kjedelig faglig. Men jeg vet hvordan det er å være på skolen når jeg kan begynne å grine hvert øyeblikk. Aldri i livet om jeg skal holde noen tale i morgen nei.

  Jeg hører på Jarle Bernhoft og savner norsk radio. Har jo NRK radio appen på iPoden men det er jo ikke det samme. Savner pappas gamle Kurér radioer, han har sikkert 20 +++. Har ikke glemt gode gamle Odd Nordstoga da. Terapi for sjela!

  Vet ikke om jeg skal kutte ned på kontakten med de hjemme. Noen ganger når jeg skyper er jeg helt på gråten, men når det går flere uker mellom hver gang jeg skyper er det veldig hardt. Føler nesten organisasjonen min forbyr meg å skype ofte, men jeg er redd for at det skal gå for lang tid mellom hver gang. Det er vanskelig å finne balansen. Jeg vet det er veldig forskjellig fra person til person når det kommer til hvor ofte man skyper. Jeg kjenner noen som syns det er best å gjøre det ofte, mens andre har veldig lite kontakt og liker det best sånn. Jeg vet ikke hva som er best for meg enda.

  Jeg angrer ikke i det hele tatt på at jeg reiste hit, men det er hardere enn jeg hadde forestilt meg. God natt.

  DU VET DU ER I USA NÅR ...

  ... Ingen vet noe om andre land enn USA.

  ... Ingen kan noen andre språk enn engelsk.

  ... Hele verden bruker Amerikansk Dollar ifølge dem.

  ... De eneste språkene som fins ifølge dem er engelsk, fransk, tysk, spansk, kinesisk og arabisk.

  ... Det er helt normalt å "spanke" barna sine, altså slå eller sparke dem om de gjør noe galt. Alle er for dette, og folk blir helt sjokkert når jeg sier at det regnes som barnemishandling i Norge og mange mange andre land.

  ... Det er heller ikke unormalt å vaske barns munn med såpe og vann fordi de "snakker skittent".

  ... Et fåtall har vært utenfor USA's grenser.

  ... Du må kjøre for å komme deg overalt.

  ... President Bush rotet til landet, mens Obama får skylden.

  ... Om man er under 20 år blir man sett på som et barn, og blir behandlet som et barn.

  ... Man må ha Hallway-pass for å være utenfor klasserommet mens det er time.

  ... Vi har "lockdown" på skolen, som betyr at alle må sitte under pulten eller i et hjørne mens det foregår narkotika-søk med hunder eller leting etter bomber.

  ... Alle er involvert i noe på skolen; sport, klubb, organisasjoner.

  ... Alle topper og gensere er korte. UTROLIG IRRITERENDE! Er ikke vandt til at alle klær viser magen. Serri, det gjør meg gal.

  ... Folk bruker fremdeles tøy de hadde på barneskolen.

  ... Alle går på jakt, og det er normalt å bruke jaktgensere og jakker på skolen.

  ... På fredager sier lærerne "keep out of trouble", "stay away from boys" og annet i den duren.

  ... Alle klager støtt og stadig over hvor mye penger de må bruke på bensin.

  ... Det er INGEN offentlig transport.

  ... Alle ligger 10 år bak oss når det gjelder mote.

   ... Guttene er veldig frempå.

  ... High school-elever skifter kjæreste like ofte som de skifter klær.

  CALIFORNIA BEACH  LOS ANGELES/HOLLYWOOD DAG 1

  I dag kjørte vi fra Palm Desert til Los Angeles (ca 2 timer) og det har vært en digggg dag. Vi kom litt seint av gårde, så var fremme i LA i ett-tiden. Gikk først langs Malibu Beach, utrooolig fint sted! Tok ca en time å komme oss derfra til Beverly Hills, selv om det bare ligger noen kilometer unna, fordi det er så døøøødla mye trafikk! Blir helt rastløs. I Beverly Hills var det steike mange fine og store hus. Serri, kunne godt bodd der for å si det sånn! (Selv om Norge er best!).

  Deretter kjørte vi til Hollywood og gikk langs Walk of Fame. Det var rått, og kjempegøy å se stjernene til noen av favoritt-kjendisene mine! På kvelden gikk vi ut og spiste, og sjekket inn på hotellet. Er helt dau i beina, men gleder meg til å se enda mer i morgen!

  En ting jeg har merket her er at alle minner sånn om kjendiser her. Blir helt paranoid, og ser meg rundt hele tiden fordi jeg tror jeg ser en kjendis men så er det bare noen som ligner. Nå skulle Julie vært her altså, "KJENDIS!!!". Ser henne for meg, haha! Men ja, folk er litt kjendis-ish i denne byen. Hehe.  ROADTRIP FRA MINNESOTA TIL CALIFORNIA

  På fredag forrige uke dro jeg på roadtrip sammen med vertsforeldrene mine, vertssøster og vertsbestefar. Vi reiste i en stor bobil, og det tok 3 og en halv dag før vi var fremme i Palm Desert, California der vertsbestefar bor.

  Statene vi kjørte gjennom var Iowa, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona, og jeg fikk se store byer som Kansas City, Albuquerque og Phoenix.

  Iowa og Missouri var to ganske like og kjedelige stater. Ikke noe spesielt landskap. Kansas og Oklahoma var også veldig likt, kjempemye vind og øde. Det var faktisk så mye vind at vi i Oklahoma kjørte inn i noe langs veien og det ene hjulet eksploderte. Dette forsinket oss en del, kanskje 3-4 timer. På grunn av dette fikk vi ikke tid til å kjøre en omvei på ca 4 timer i Arizona for å se Grand Canyon. Vel vel, kanskje sjansen kommer igjen senere i livet.

  Texas, New Mexico og Arizona var veldig likt også. Tørt, øde, varmt, ØRKEN. Fjell dekket med sand. Det som er kjedelig med å kjøre i USA er at alle veiene går rett frem. Nesten aldri noen svinger, og de få gangene du ser en er det en veldig slakk sving. Savner faktisk de norske veiene!

  Vi kom endelig frem til Palm Desert i California ca 1 på ettermiddagen på mandag. Det er utrolig fint her, palmer og grønt, for ikke å snakke om varmt. Kommer til å bli vanskelig å venne seg til det kalde været i Minnesota igjen.

  Har ikke gjort så mye de to siste dagene. Vært litt rundtforbi i byen, shoppet og litt sånn. Huset vi bor i er et innesperret abolag, noe som er veldig vanlig u USA. Gjerde rundt, og du må gjennom en port med sikkerhetsvakter for å komme inn og ut (ikke at de er så veeldig strenge da). Vi bor på, ja PÅ, en golfbane. Altså kan du gå rett ut døra og spille golf. Rått!

  I dag skal vi til San Diego som ligger på kysten, ca 2 timer å kjøre herfra. Vi får sett alle de nydelige strendene, og skal til Seaworld. Det skal bli gøy!

  I morgen og fredag skal vi være i Los Angeles (wiiii). Det blir nok høydepunktet med turen! På lørdag reiser vi hjem igjen på kvelden, og så er det tilbake til hverdagen på mandag, ughhh. Har en stor fremføring som jeg ikke har begynt på enda, huff. Får bare sette meg ned og lage den så fort jeg har tid, så jeg kan øve i bilen og på flyet.

  Iowa

  Gigapopcorn fra Costco


  Man blir rastløs av å bo i en bobil


  Et bilde sier mer enn tusen ord


  Min fine T-skjorte som jeg fikk av Lisa da hun kom på besøk


  Kansas


  Front-parten av bobilen


  Ops. Hjulet vårt


  Hehe


  Blåste mye i denne byen, som forøvrig het Hooker haha


  Hehe


  Hooker, trist by


  Haha


  Masse sånne busker som blåste rundt


  BEATLES <3 Bildet var i 3D men kan ikke sees her


  Drøyt


  Albuquerque, New Mexico


  Continental Divine eller noe sånt


  Roas 66!


  Arizona


  Arizona


  Arizona. Litt lei? Ja


  Endelig fremme i Palm Desert, California!


  Bobilen


  Me gusta


  Vi bor på en golfbane


  Fint sted


  Og varmt!


  Abby er unormal som alltid  CALIFORNIA

  Da reiser jeg til California!!! Ååå som jeg gleder meg. Vi kjører ned og tar fly hjem igjen om en uke, så får sett mye av USA når vi kjører gjennom statene. WIIIII

  HAPPY THANKSGIVING!

  I dag er det Thanksgiving Day her i USA, som betyr masse god mat og familietid! Vi skal lage noen matretter og ta med til vertsfars side av familien i tre-tiden. Blir en koselig dag :-)

  I går var jeg på julehandel og fikk kjøpt gaver til familie og venner i Norge. Pakkene går i posten i morgen, må bare få pakket dem inn og skrive ferdig alle julebrevene først! Elsker å gi julegaver, synd jeg ikke får vært der på julaften når de pakker dem opp.

  Abby og meg på midnattspremieren til den nye Twilight filmen, Breaking Dawn. Flere som har sett den? Hva syns dere?
  EN MANDAG I NOVEMBER

  First of all: Leser dere alt dette fortjener dere skryt altså! Hehe

  I dag var det en rimelig vanlig dag på skolen. Vi har bare skole mandag og tirsdag denne uka, på grunn av Thanksgiving break. Herlig!

  Kan beskrive en vanlig dag på amerikansk skole for dere:

  Står opp 6am, dusjer, kler meg, spiser. Pleier å sitte litt på dataen om morgenen fordi da er mange norske venner pålogget. Klokken 7.10 kjører Abby og jeg til skolen.

  Skolen starter 7.30, og vi rekker det som regel akkurat fordi vi er så treige haha. Første time er media literacy som er ganske lett, men dødsenskjedelig. Har holdt på med reklame i sikkert en måned nå, rimelig lei av å analysere ulike overtalelsesmetoder! Første time varer til 8.26.

  Neste time er U.S. History. I denne klassen har vi som regel alltid noe å gjøre, og det er sjeldent tid til å snakke med noen. Vi ser enten film, går over lærerens notater på overhead, fyller ut reading guide mens vi leser i historieboka, finner definisjonen på ulike terms etc. Kan bli litt kjedelig og ensformig av og til fordi læreren prater og prater og prater, men heldigvis syns jeg historie er ganske spennende. Har klassen sammen med sophomores, altså 10. klassinger. Denne timen varer fra 8.33 til 9.29.

  Tredje time er Yearbok, som er chilllll. Jeg er i organizations-gruppen med to andre, og vi har ansvar for å dekke alle organisasjonene og klubbene på skolen (ca. 30 tror jeg). Enkelt og greit, mye av det samme om igjen. Gruppebilde, skrive 4-5 linjer om hva de gjør i organisasjonen, ta individuals av medlemmene i aksjon, bilde av presidenten og visepresidenten + liste over navn på medlemmene. Når jeg først har de bildene jeg trenger til siden, blir jeg ferdig på et par dager. Altså er det ikek så mye å gjøre mesteparten av tiden. Det som tar tid er å få lærerne som er ansvarlig for hver organisasjon til å svare på emailene og når de møtes!
  Ellers har jeg en veldig kul lærer i denne klassen, han er veldig vittig selv om jeg ikke vet om han er seriøs eller ikke. 3-4 ganger i uka forteller han oss historier fra livet sitt med en eller annen form for moral som skal lære oss noe. Han inkluderer ofte kona eller de to barna, som feks sønnen på 3 og et halvt som gjør fra seg i bleia om natten (husker ikke moralen i denne historien ...). Denne timen varer fra 9.36 til 10.32.

  Fjerde time er English/Speech. Denne klassen er med juniors, altså 11. klassinger. Læreren vår er veldig hyggelig og grei. Hun er bare 22 år, giftet seg på begynnelsen av skoleåret og dette er hennes første år som lærer. I denne klassen er det som regel en del å gjøre. Presentasjoner, stiler, oppgaveark etc. Midt i denne timen har vi lunsj. Altså klasse fra 10.39 til 11.15, så lunsj frem til 11.45 og klasse frem til 12.04.

  Femte time er grasisk design, har samme lærer som Yearbook. Til nå har vi designet businesskort, laget plakat om de 7 prinsippene i design, og laget restaurantmeny. Nettopp begynt på ny oppgave, designe en T-skjorte. Har det alltid gøy i denne klassen, og er alltid ferdig med produktene mine før andre så får tid til å gjøre andre ting også. Har i tillegg mye mer erfaring i dette faget enn de fleste andre i klassen, etter første året på media. Denne klassen varer fra 12.11 til 1.06.

  Sjette og siste time er Photography II, det middelse nivået i foto på skolen. Tar Photography III neste semester, som er det vanskeligste nivået. Foto 2 klassen kan generelt mye mindre enn meg. Har jo sllerede gått 1 år på media og lært om foto, i tillegg til at jeg har 7 års erfaring. Derfor setter læreren min høyere krav til meg, og det er vanskeligere for meg å få gode karakterer enn det er for de andre. Likevel har jeg aldri fått mindre enn 94% på en innlevering, så er fornøyd med at læreren gjør det sånn. Samme lærer her som i grafisk og yearbook forresten. I løpet av semesteret må vi levere inn 5 subthemes med ca 3 ukers mellomrom. Et subtheme er bilder som kan plasseres i samme kategori. I tillegg må vi levere inn alternatives, som er Depth of Field, Portrait of a Child, Cry Picture og Double Latent. Har levert inn alt utenom Subtheme 5 og Double Latent som må leveres i morgen. Mitt bilde er det nederste her, av Abby. Denne timen varer fra 1.13 til 2.10 og så er skoledagen slutt!

  Rett etter skolen har jeg ski-trening med Nordic Ski laget. Dette er fra 2.30 til 5.15, men noen ganger slutter vi før. Spesielt nå som vi ikke har begynt med ski enda, fordi det ikke er nok snø. I dag kunne jeg ikke dra på trening, fordi jeg var nødt til å ta dette bildet til foto mens det fremdeles var dagslys. Kjipt, liker treningene godt!

  Nå som det ikke er noe særlig snø, bruker vi treningene på å løpe, og gå med skistaver, noen ganger spille fotball ol. Tirsdag og torsdag er de hardeste dagene, da vi trener styrke (det er helt forferdelig, lover dere! er dau på slutten), løper opp og ned bakker etc. Styrke med beina er overkommelig, da klarer jeg i det minste øvelsene. Styrke med armene er derimot verre, jeg er så svak at jeg ikke klarer alt. Blir nok bedre etterhvert ... håper jeg!

  Etter trening blir jeg hentet av noen i vertsfamilien, og drar hjem for å dusje og spise middag. Klokken nærmer seg 7 og jeg må starte med lekser. Får vanligvis tid til litt facebook før klokken 9, som er da jeg vanligvis legger meg. Elsker å sove, og er så utslitt på dette tidspunktet at det er utrolig deilig å krype i seng og få 9 timers søvn. Er egentlig nødt til å ha så mye (helst mer) for å fungere dagen etter. Å leve på engelsk er tungt for hjernen, selv om jeg ikke merker det før på slutten av dagen. Om jeg ikek får nok søvn blir det vanskelig å følge med i timene og jeg har lett for å koble ut litt. Engelsken min blir også verre, så prøver å legge meg 9 hver dag. Nå er den 9.13, så får komme meg i seng.

  På onsdag skal jeg på julehandel og kjøpe julegaver til mine kjære i Norge. Pakken sendes på fredag, så da kommer den forhåpentligvis frem til jul!

  Hunden vår Rudy elsker snøen, og er nesten enda mer hyper enn vanlig for tiden!


  Mitt Double Latent picture av Abby. Har det gøy med klone-verktøyet i Photoshop! Minner meg om et CD-cover, haha.

  DET SNØR!!!

  SKADE

  Har merket mer og mer til en gammel skade i hælen denne uka. Måtte til traineren i dag for å få sjekket den, og endte opp med støttebandasje. Får vondt i hælen av å løpe, og noen ganger bare av å gå, så håper denne bandasjen får støttet opp litt. Heldigvis merker jeg ikke noe til det når jeg går på ski! Får bare håpe det kommer litt snø snart så vi kan gjøre noe gøyere enn å trene styrke, løpe og stå på rulleski!

  MIN NYE HVERDAG

  Første ski-trening overstått, og jeg lover dere - kommer til å være supermann når jeg kommer hjem til Norge! I dag var bare en "lett" trening; Løp i 30 min, gjorde masse øvelser for å styrke musklene vi bruker på ski, spillt fotball med 10 baller og 35 personer på hvert lag, løping igjen. Høres kanske ikke tungt ut, men å gjøre dette med en forslått og blå tånegl er ikke bare bare. Er veldig redd for at den teite tåa skal ødelegge for resten av ski-sesongen, så må prøve å ordne noe som hjelper. Blir sikkert bedre når vi begynner å stå på ski, er verst når jeg løper.

  Så, dette er min nye timeplan:

  6.00am - Stå opp

  7.10am - Kjøre til skolen

  7.30am - 2.10pm - Skole

  2.30pm - 5.15pm - Ski-trening

  5.45pm - Hjemme

  Dusje - spise middag - lekser - sove. Yep, that's pretty much it.

  Når man driver med trening som dette må man visst sove sånn 10 timer hver natt, aaldri om jeg rekker det hallo!

  HADEBRA MITT SOSIALE LIV!

  PAKKE TIL NORGE!

  Holder på med julepakke til Norge nå - en eske med gaver og brev i. Har bestilt en eske som har plass til 20 pounds, ca 10 kilo. Planen er å få sendt den til Norge før Thanksgiving, som er 24. november, for det er da det begynner å bli mye å gjøre i postfirmaene. Sender pakken med USPS, koster ikke mer enn $50 - mindre enn jeg trodde!

  Har også gått gjennom alle bildene mine på dataen og plukket ut en del jeg vil fremkalle og henge på veggen :-)

  Btw, hvilket bilde liker dere best av de to under?


  EN SØT LITEN HISTORIE

  I dag da jeg kom hjem fra skolen lå det noe til meg på stuebordet. EN PAKKE!   Den var pakket inn veldig godt ........


   

  Inni pakken lå det litt av hvert. Brev fra mine kjære Annie og Ingvild, sjokolader, lovehearts og bilde!

  Jeg spiste bare 3 lovehearts fordi jeg har selvkontroll og sparer godteriet


  mmmmmmmmmmmm eg likar


  Ble helt blank i øynene når jeg leste brevene hehe. Sto mye morsomt og fint i dem!

  Dekorerte dette bildet med photoshop-skillsene mine ;) ;)  Lovehearts <3<3<3  Kikket på lovehearts-innpakningen og der sto det NY STØRRE RULL og jeg bare WHOAAAAH  Jeg har verdens beste venner!


  NORDIC SKI

  Ja, da skal jeg bli med på Nordisk Ski-laget på skolen. HAHA! Jeg som suger på ski, og ikke syns det er den gøyeste sporten heller! Men så har jeg lyst til å drive med en sport, og blant alle de flere ti-talls sportene high schoolen min tilbyr, valgte jeg ski. Har blitt dratt ut på tur av foreldrene mine helt siden jeg var liten (begynte i pulk da seff), og har siden gått (frivillig eller ufrivillig) på skiturer heime i Noreg.

  Ski-teamet her er veldig delt nivåmessig, tror jeg. Har noen som er veldig gode, mens andre er der bare for gøy og er like flinke som jeg var i 10-års alderen. Jeg kommer altså ikke til å se ut som den mest komplette idioten på teamet! Woho. Gleder meg faktisk, trening starter på mandag og vi trener HVER dag rett etter skolen fra 2.30 til 5.15. Blir ikke mye tid til overs da nei. Må være flinkere til å være effektiv med alt skolearbeidet. Som regel er det lett, tar bare tid.

  Norske utvekslingsstudent Camilla som jeg har vært med et par ganger siden jeg kom hit, er også på teamet. Zimmerman, Rogers (skolen hun går på) og Elk River High School er slått sammen til et team, så det skal nok bli gøy!

  Hvilken sport ville dere gått på om dere hadde gått på amerikansk high school?

  SENIOR PICTURE

  I USA er senior picture en veldig stor greie. Hvis du er senior på skolen kan du erstatte skolebildet med et senior picture, altså et bilde tatt privat. Mange går til profesjonelle fotografer og får dette gjort, mens andre bruker venner som er flinke til å ta bilder. Jeg hadde glemt deadlinen helt vekk, så tok "i siste liten" bilder to dager før det måtte leveres inn.

  I dag skal jeg på hockeykamp med norske Camilla i Minneapolis, gleder meg! Hockey er faktisk gøy :-D

  Her er mitt senior picture:
  HELG MED LISA

  På fredag fikk jeg meg litt av et sjokk! Satt og ryddet rommet da Lisa fra klassen min i Norge plutselig kommer inn. Hun er utvekslingselev i Ohio i år, og spontanbestilte billetter 5-6 dager før. Hadde det så gøy mens hun var her, det var godt å se henne igjen!

  Samme kveld som hun kom hadde jeg bursdagsbonfire med venner, koselig! Dagen etter dro vi til Duluth sammen med vertsforeldrene mine for å se på hockeygame med Bulldogs som er et collegelag som er veldig flinke! Var litt rundtforbi i byen, på stranden, i en park, spiste og litt sånn. Hockeykampen var veldig gøy egentlig, mye mer action enn på eks. amerikansk footballgame der det er vanskelig å følge med fordi reglene er kompliserte. Arenaen er jo mye mindre i hockey, så var mer oversikt også. Det er ganske voldelig, akkurat som i am. football. Spillerne knuffer hverandre inn i veggen, og det er ganske underholdende haha. Også var det jo collegespilelre da, må innrømme det var en del smeksi på laget.

  På søndag dro vi på Mall of America i en drøy time før vi måtte kjøre Lisa til flyplassen. Var ofc på Forever 21 hele tiden, liiiker det <3<3


  BURSDAGSBARN

  I dag har vært en dag utenom det vanlige. Jeg har en 31 timer lang bursdag, og har hatt det topp helt fra jeg sto opp! Startet dagen med grøt som vertssøster laget til meg. På skolen fikk jeg mange hyggelige bursdagshilsener, og vi gjorde ingenting stress i timene heller. En veldig fin dag å ha bursdag på når jeg først har den på en skoledag. Skypet med mamma, pappa og venner etter skolen, kjempekoselig!

  I løpet av hele dagen har det tikket inn bursdagshilsener på facebook. Det er så koselig med så mange som ønsker meg en god bursdag! Har fått flere overraskelser i løpet av dagen - den første i graphics klassen min i dag da læreren min sitter på kontoret med døra åpen inn til klasserommet og plutselig brøler HAPPPPPPPPPPPPY BIRTHDAYYYYYYY MARYYYYYYY! Ikke vet jeg hvordan han visste det. Skvatt gjorde jeg også.

  Da jeg kom hjem lå det en overraskelse ved døra og ventet på meg.  Bursdagsgave fra mammas forlovede og hans fire barn! Gassballonger, blomster og en konfekteske. Skikkelig typisk amerikansk, haha!

  I kveld venter god middag (laks og poteter) og oreokake + film! På fredag har vsøster planlagt birthdayparty for meg, og invitert en masse folk jeg ikke kjenner! Haha :p Har verdens beste vertsfamilie!

  Har hatt en veldig bra bursdag, selv om det har vært annerledes enn hva jeg er vandt til! Tusen takk for alle gratulasjoner og overraskelser. Savner Norge og tenker på dere hver dag, vi sees om 7 og en halv måned!

  DAGEN FØR DAGEN

  Litt over en time til bursdagen min i Norge, litt over 8 timer til bursdagen min her i USA. Rart.
  ET LITE STYKKE NORGE I USA

  I dag ble jeg vekket av vertsmor klokken 10 for å dra til matbutikken. Jeg pleier å bli med noen ganger for å plukke ut noen ting, og i dag hadde jeg lyst på knekkebrød. Gjorde et skikkelig funn; fant Jarlsberg gulost, Gjeitost (brunost) og lefse! Ohhh happy day!

   

  Fant også denne artikkelen i et blad. Vittig! 
  PAKKE FRA NORGE

  I går da jeg kom hjem lå det en pakke og ventet på meg. Ble så glad at jeg begynte å grine, haha :p
  Åpnet den med en gang, og inni lå det to melkesjokolader og brev. Har bursdag om 5 dager, så det var en del av bursdagsgaven. Pakken var fra Pappa, mine to søstre, stemor og stesøstre. Huff, det høres ikke bra ut å si stemor eller stesøstre, minner meg bare om Askepott!
  Uansett, selv om jeg ble veldig veldig glad, fikk jeg også veldig hjemlengsel . Gikk ned på rommet og hørte på Odd Nordstoga som jeg alltid gjør når jeg savner Norge. Noen ganger er det ganske greit å bare være lei seg, og så bli ferdig med det om dere skjønner hva jeg mener. Bestemte meg for å spare sjokoladen. Skal spise en bit eller to på bursdagen min, også spare resten sånn at jeg kan ta en bit når jeg har hjemlengsel.

  Venter også pakke fra mamma, gleder meg! Det er så koselig å få ting fra Norge, spesielt norsk mat! I grafisk design har vi begynt på en ny oppgave, skal designe en brosjyre for en restaurant. Selvfølgelig ble det jo norsk restaurant på meg, med masse god norsk mat!

  HVIS NOEN VIL SENDE MEG KORT ELLER PAKKER I POSTEN SÅ SI IFRA! BLIR VELDIG GLAD FOR DET! Å SENDE ET KORT KOSTER BARE 14 KRONER, BILLIG BILLIG! SPØR MEG OM ADRESSEN! Hehe, hint hint :)
  IT'S GOOD TO BE AN ELK ...

  ... sier de på slutten av hvert announcement på skolen. Har fått kjøpt meg skolegenser også nå, blir helt revet med av school spiriten ooooh yes.
  TO DO LIST

  - Øve til Media Literacy prøve som er i morgen om etikk .........

  - Øve til US History prøve som er i morgen om Industrial Age & reforms. Heldigvis syns jeg historie er spennende, så dette er ikke så ille :)

  - Media Literacy essay om etiske og uetiske punkter ved The Truman Show. Fy søren jeg hater media literacy av og til.

  "The idea of creating a fake reality is ethical because The First Amendment includes the freedom of the press and the freedom of speech. We can compare this to the Time, Inc v. Hill case. A play is made based on the life of the Hill family, without their approval. The play, which was originally a novel, published false statements about the family. Press statements are protected under The First Amendment even if they are false or inaccurate. Another example is the Burstyn v. Wilson case. The court decision defined film as an artistic medium protected by the Constitutions guarantee of free speech. Even in seemingly extreme cases, democracy requires freedom of the press, and must be upheld."

  Later som om jeg skjønner hva jeg skriver om da lol.

  Etter skolen i dag kjøpte jeg godteri som energi-bombe til alle leksene. HEHE. Chips og sjokolade, skal sammenligne det  med norsk godteri og vise til dere! Ingenting slår norsk sjokolade!!! 
  NORSK

  I går gikk jeg på footballkamp med Camilla fra Norge! Hun bor 15 min unna meg, i Otsego, og går på rivalskolen vår Rogers High School som vi spilte mot. Det var kaaaaldt, sikkert bare 10 grader på kvelden. Været snudde brått på onsdag, fra 30 til 15 grader. Minnesota er jo kjent for det uforutsigbare været!

  Uansett, halvveis i kampen ledet Rogers 14-0, og etter at danseteamet var ferdige gikk vi til Applebees for å spise. Ingen av oss var særlig sultne, så vi bestemte oss for å bare bestille dessert. Vi valgte begge cookie med is og krem (mmm), og da vi bestilte en hver så servitøren rart på oss. Vi skjønte ingenting før vi fikk servert hver vår gigantiske dessert. I brosjyren sto det visst at den var beregnet for hele bordet, ooops. Klarte ikke å spise opp hele, og var rimelig kvalm etterpå!

  Når vi skulle gå møtte jeg noen venner fra skolen som kom rett fra kampen, og vi hadde vunnet! Med 5 sekunder igjen, fikk vi touchdown og vant! Wohoo, tror vi vant hele mesterskapet! 17-14!

  Det var utrolig koselig å være med en norsk igjen, dele tanker om det å være utvekslingsstudent, og bare det å snakke norsk. Må gjentas snart!

  Hadde ikke med kameraet, så her er et bilde fra homecoming-kampen for snart en måned siden.

  OPPTURER OG NEDTURER

  Hver eneste, eneste gang jeg snakker med noen hjemmefra, sier de hvor heldig jeg er. Får høre ofte at folk angrer på at de ikke dro på utveksling i år, og at det virker så gøy. Jeg har vel skrevet mest om alt det gøye og positive jeg opplever, ikke noe av det negative. Tenkte det kanskje var på tide, i og med at alle tydeligvis tror dette er en dans på roser.

  For det første; hjemlengsel. Det er noe man må være veldig forberedt på, for jeg tror så godt som alle utvekslingsstudenter opplever det. Noen mer enn andre.
  Når jeg kom til New York føltes alt som en ferie og jeg hadde det knallbra.
  Den første dagen hos vertsfamilien er ikke et spesielt godt minne, selv om alle var kjempehyggelige og greie. Jeg var kvalm, hadde ikke matlyst, var på gråten når jeg var alene, og spurte meg selv hva i alle dager det var jeg hadde begitt meg ut på. Da jeg la meg den kvelden, gruet jeg meg til å våkne opp, ville bare sove. Men neste dag var fin, og sakte men sikkert ble alt mye bedre. Gikk fremover for hver dag, og jeg hadde det veldig bra.

  Denne uken har vært den verste så langt. Helt siden mandag har jeg vært veldig nedfor, stille og ofte på gråten. På skolen er det som om jeg har et slør mellom meg og alle andre. Ser og hører hva som skjer, men får det ikke egentlig med meg. Det er vanskelig å få gjort noe som helst av skoleoppgaver fordi jeg føler meg så tom og sliten. Savner alt jeg hadde rundt meg i Norge. Familielivet, alle de gode vennene på skolen, alle de små detaljene som utgjorde den norske hverdagen. Savner sunn, norsk mat. Savner å høre det norske språket rundt meg hele tiden. Savner bussen. Savner å gå. Savner det norske skolesystemet. Savner det normale, stabile været. Det er så mye nytt her, selv om jeg ikke alltid tenker over det. Blir litt for mye av og til.

  Hvis man vil på utveksling, må man tenke på at man kommer til å være helt alene. Det er ingen rundt deg som du kjenner fra før av. Du må starte alt på nytt, samtidig som alt rundt deg er nytt. Det kan bli for mye av og til, spesielt den følelsen av å være alene. Jeg vet at jeg har vertsfamilien min, og jeg har venner på skolen. Men likevel, det er ikke lett. Bare jeg tenker på et minne fra Norge, kan jeg begynne å grine. For eksempel når jeg lager mat. For noen uker siden lagde jeg taco, og tenkte på alle lørdagskveldene hos pappa der vi spiste taco og så på Med Hjartet På Rette Staden. På tirsdag lagde jeg kjøttboller i brun saus og poteter, tenkte på mamma og alle de fantastisk gode middagene hennes. Begge gangene var jeg alene hjemme, og begge gangene grein jeg skikkelig. Det eneste som hjelper i sånne situasjoner er å sette på Odd Nordstoga og bare grine. Noen ganger er det bra å bare få det ut. Det er faktisk helt forferdelig noen ganger, denne ensomhetsfølelsen, men jeg vet at så lenge jeg er sammen med folk så går det bra.

  Noen ganger virker det uutholdelig å tenke på at jeg ikke skal hjem før juni. Det som hjelper for meg er å lese om den første tiden på blogger til tidligere utvekslingsstudenter. Så godt som alle sier at den verste tiden er før jul, etter da er alt så mye bedre! Og tiden går fort, har jo vært her i en og en halv måned allerede. Det er klart jeg nyter tiden, men utveksling har både oppturer og nedturer.

  ...
  BREAKFAST

  American style

  BUSINESSCARD

  Som jeg har fortalt tidligere, holder vi på å lage businesscards i grafiskklassen. Jeg lager for Don's Bakery, og det er seriously vanskelig å komme på idéer! Fant ut at de var kjent for noen kaker/boller som heter Lady Fingers, og det er de du kan se på bildet. Syns hele greia blir litt sukkersøtt, men jaja. Har tenkt på slagord også, "A piece of cake" hahahaha! Tror jeg må brainstorme litt mer der ja.

  Sååå, holder jeg på å designe logo også. Det går veldig dårlig for å si det sånn! Her har jeg prøvd å lage en sånn stempelgreie, men er bare ferdig med kanten. Vet ikke om det er riktig årstall engang, så får vel ringe dem og dobbeltsjekke!

  haha

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits