heymary -
ROADTRIP FRA MINNESOTA TIL CALIFORNIA

På fredag forrige uke dro jeg på roadtrip sammen med vertsforeldrene mine, vertssøster og vertsbestefar. Vi reiste i en stor bobil, og det tok 3 og en halv dag før vi var fremme i Palm Desert, California der vertsbestefar bor.

Statene vi kjørte gjennom var Iowa, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico og Arizona, og jeg fikk se store byer som Kansas City, Albuquerque og Phoenix.

Iowa og Missouri var to ganske like og kjedelige stater. Ikke noe spesielt landskap. Kansas og Oklahoma var også veldig likt, kjempemye vind og øde. Det var faktisk så mye vind at vi i Oklahoma kjørte inn i noe langs veien og det ene hjulet eksploderte. Dette forsinket oss en del, kanskje 3-4 timer. På grunn av dette fikk vi ikke tid til å kjøre en omvei på ca 4 timer i Arizona for å se Grand Canyon. Vel vel, kanskje sjansen kommer igjen senere i livet.

Texas, New Mexico og Arizona var veldig likt også. Tørt, øde, varmt, ØRKEN. Fjell dekket med sand. Det som er kjedelig med å kjøre i USA er at alle veiene går rett frem. Nesten aldri noen svinger, og de få gangene du ser en er det en veldig slakk sving. Savner faktisk de norske veiene!

Vi kom endelig frem til Palm Desert i California ca 1 på ettermiddagen på mandag. Det er utrolig fint her, palmer og grønt, for ikke å snakke om varmt. Kommer til å bli vanskelig å venne seg til det kalde været i Minnesota igjen.

Har ikke gjort så mye de to siste dagene. Vært litt rundtforbi i byen, shoppet og litt sånn. Huset vi bor i er et innesperret abolag, noe som er veldig vanlig u USA. Gjerde rundt, og du må gjennom en port med sikkerhetsvakter for å komme inn og ut (ikke at de er så veeldig strenge da). Vi bor på, ja PÅ, en golfbane. Altså kan du gå rett ut døra og spille golf. Rått!

I dag skal vi til San Diego som ligger på kysten, ca 2 timer å kjøre herfra. Vi får sett alle de nydelige strendene, og skal til Seaworld. Det skal bli gøy!

I morgen og fredag skal vi være i Los Angeles (wiiii). Det blir nok høydepunktet med turen! På lørdag reiser vi hjem igjen på kvelden, og så er det tilbake til hverdagen på mandag, ughhh. Har en stor fremføring som jeg ikke har begynt på enda, huff. Får bare sette meg ned og lage den så fort jeg har tid, så jeg kan øve i bilen og på flyet.

Iowa

Gigapopcorn fra Costco


Man blir rastløs av å bo i en bobil


Et bilde sier mer enn tusen ord


Min fine T-skjorte som jeg fikk av Lisa da hun kom på besøk


Kansas


Front-parten av bobilen


Ops. Hjulet vårt


Hehe


Blåste mye i denne byen, som forøvrig het Hooker haha


Hehe


Hooker, trist by


Haha


Masse sånne busker som blåste rundt


BEATLES <3 Bildet var i 3D men kan ikke sees her


Drøyt


Albuquerque, New Mexico


Continental Divine eller noe sånt


Roas 66!


Arizona


Arizona


Arizona. Litt lei? Ja


Endelig fremme i Palm Desert, California!


Bobilen


Me gusta


Vi bor på en golfbane


Fint sted


Og varmt!


Abby er unormal som alltid

CALIFORNIA

Da reiser jeg til California!!! Ååå som jeg gleder meg. Vi kjører ned og tar fly hjem igjen om en uke, så får sett mye av USA når vi kjører gjennom statene. WIIIIIHAPPY THANKSGIVING!

I dag er det Thanksgiving Day her i USA, som betyr masse god mat og familietid! Vi skal lage noen matretter og ta med til vertsfars side av familien i tre-tiden. Blir en koselig dag :-)

I går var jeg på julehandel og fikk kjøpt gaver til familie og venner i Norge. Pakkene går i posten i morgen, må bare få pakket dem inn og skrive ferdig alle julebrevene først! Elsker å gi julegaver, synd jeg ikke får vært der på julaften når de pakker dem opp.

Abby og meg på midnattspremieren til den nye Twilight filmen, Breaking Dawn. Flere som har sett den? Hva syns dere?


EN MANDAG I NOVEMBER

First of all: Leser dere alt dette fortjener dere skryt altså! Hehe

I dag var det en rimelig vanlig dag på skolen. Vi har bare skole mandag og tirsdag denne uka, på grunn av Thanksgiving break. Herlig!

Kan beskrive en vanlig dag på amerikansk skole for dere:

Står opp 6am, dusjer, kler meg, spiser. Pleier å sitte litt på dataen om morgenen fordi da er mange norske venner pålogget. Klokken 7.10 kjører Abby og jeg til skolen.

Skolen starter 7.30, og vi rekker det som regel akkurat fordi vi er så treige haha. Første time er media literacy som er ganske lett, men dødsenskjedelig. Har holdt på med reklame i sikkert en måned nå, rimelig lei av å analysere ulike overtalelsesmetoder! Første time varer til 8.26.

Neste time er U.S. History. I denne klassen har vi som regel alltid noe å gjøre, og det er sjeldent tid til å snakke med noen. Vi ser enten film, går over lærerens notater på overhead, fyller ut reading guide mens vi leser i historieboka, finner definisjonen på ulike terms etc. Kan bli litt kjedelig og ensformig av og til fordi læreren prater og prater og prater, men heldigvis syns jeg historie er ganske spennende. Har klassen sammen med sophomores, altså 10. klassinger. Denne timen varer fra 8.33 til 9.29.

Tredje time er Yearbok, som er chilllll. Jeg er i organizations-gruppen med to andre, og vi har ansvar for å dekke alle organisasjonene og klubbene på skolen (ca. 30 tror jeg). Enkelt og greit, mye av det samme om igjen. Gruppebilde, skrive 4-5 linjer om hva de gjør i organisasjonen, ta individuals av medlemmene i aksjon, bilde av presidenten og visepresidenten + liste over navn på medlemmene. Når jeg først har de bildene jeg trenger til siden, blir jeg ferdig på et par dager. Altså er det ikek så mye å gjøre mesteparten av tiden. Det som tar tid er å få lærerne som er ansvarlig for hver organisasjon til å svare på emailene og når de møtes!
Ellers har jeg en veldig kul lærer i denne klassen, han er veldig vittig selv om jeg ikke vet om han er seriøs eller ikke. 3-4 ganger i uka forteller han oss historier fra livet sitt med en eller annen form for moral som skal lære oss noe. Han inkluderer ofte kona eller de to barna, som feks sønnen på 3 og et halvt som gjør fra seg i bleia om natten (husker ikke moralen i denne historien ...). Denne timen varer fra 9.36 til 10.32.

Fjerde time er English/Speech. Denne klassen er med juniors, altså 11. klassinger. Læreren vår er veldig hyggelig og grei. Hun er bare 22 år, giftet seg på begynnelsen av skoleåret og dette er hennes første år som lærer. I denne klassen er det som regel en del å gjøre. Presentasjoner, stiler, oppgaveark etc. Midt i denne timen har vi lunsj. Altså klasse fra 10.39 til 11.15, så lunsj frem til 11.45 og klasse frem til 12.04.

Femte time er grasisk design, har samme lærer som Yearbook. Til nå har vi designet businesskort, laget plakat om de 7 prinsippene i design, og laget restaurantmeny. Nettopp begynt på ny oppgave, designe en T-skjorte. Har det alltid gøy i denne klassen, og er alltid ferdig med produktene mine før andre så får tid til å gjøre andre ting også. Har i tillegg mye mer erfaring i dette faget enn de fleste andre i klassen, etter første året på media. Denne klassen varer fra 12.11 til 1.06.

Sjette og siste time er Photography II, det middelse nivået i foto på skolen. Tar Photography III neste semester, som er det vanskeligste nivået. Foto 2 klassen kan generelt mye mindre enn meg. Har jo sllerede gått 1 år på media og lært om foto, i tillegg til at jeg har 7 års erfaring. Derfor setter læreren min høyere krav til meg, og det er vanskeligere for meg å få gode karakterer enn det er for de andre. Likevel har jeg aldri fått mindre enn 94% på en innlevering, så er fornøyd med at læreren gjør det sånn. Samme lærer her som i grafisk og yearbook forresten. I løpet av semesteret må vi levere inn 5 subthemes med ca 3 ukers mellomrom. Et subtheme er bilder som kan plasseres i samme kategori. I tillegg må vi levere inn alternatives, som er Depth of Field, Portrait of a Child, Cry Picture og Double Latent. Har levert inn alt utenom Subtheme 5 og Double Latent som må leveres i morgen. Mitt bilde er det nederste her, av Abby. Denne timen varer fra 1.13 til 2.10 og så er skoledagen slutt!

Rett etter skolen har jeg ski-trening med Nordic Ski laget. Dette er fra 2.30 til 5.15, men noen ganger slutter vi før. Spesielt nå som vi ikke har begynt med ski enda, fordi det ikke er nok snø. I dag kunne jeg ikke dra på trening, fordi jeg var nødt til å ta dette bildet til foto mens det fremdeles var dagslys. Kjipt, liker treningene godt!

Nå som det ikke er noe særlig snø, bruker vi treningene på å løpe, og gå med skistaver, noen ganger spille fotball ol. Tirsdag og torsdag er de hardeste dagene, da vi trener styrke (det er helt forferdelig, lover dere! er dau på slutten), løper opp og ned bakker etc. Styrke med beina er overkommelig, da klarer jeg i det minste øvelsene. Styrke med armene er derimot verre, jeg er så svak at jeg ikke klarer alt. Blir nok bedre etterhvert ... håper jeg!

Etter trening blir jeg hentet av noen i vertsfamilien, og drar hjem for å dusje og spise middag. Klokken nærmer seg 7 og jeg må starte med lekser. Får vanligvis tid til litt facebook før klokken 9, som er da jeg vanligvis legger meg. Elsker å sove, og er så utslitt på dette tidspunktet at det er utrolig deilig å krype i seng og få 9 timers søvn. Er egentlig nødt til å ha så mye (helst mer) for å fungere dagen etter. Å leve på engelsk er tungt for hjernen, selv om jeg ikke merker det før på slutten av dagen. Om jeg ikek får nok søvn blir det vanskelig å følge med i timene og jeg har lett for å koble ut litt. Engelsken min blir også verre, så prøver å legge meg 9 hver dag. Nå er den 9.13, så får komme meg i seng.

På onsdag skal jeg på julehandel og kjøpe julegaver til mine kjære i Norge. Pakken sendes på fredag, så da kommer den forhåpentligvis frem til jul!

Hunden vår Rudy elsker snøen, og er nesten enda mer hyper enn vanlig for tiden!


Mitt Double Latent picture av Abby. Har det gøy med klone-verktøyet i Photoshop! Minner meg om et CD-cover, haha.DET SNØR!!!SKADE

Har merket mer og mer til en gammel skade i hælen denne uka. Måtte til traineren i dag for å få sjekket den, og endte opp med støttebandasje. Får vondt i hælen av å løpe, og noen ganger bare av å gå, så håper denne bandasjen får støttet opp litt. Heldigvis merker jeg ikke noe til det når jeg går på ski! Får bare håpe det kommer litt snø snart så vi kan gjøre noe gøyere enn å trene styrke, løpe og stå på rulleski!AUTUMN

MIN NYE HVERDAG

Første ski-trening overstått, og jeg lover dere - kommer til å være supermann når jeg kommer hjem til Norge! I dag var bare en "lett" trening; Løp i 30 min, gjorde masse øvelser for å styrke musklene vi bruker på ski, spillt fotball med 10 baller og 35 personer på hvert lag, løping igjen. Høres kanske ikke tungt ut, men å gjøre dette med en forslått og blå tånegl er ikke bare bare. Er veldig redd for at den teite tåa skal ødelegge for resten av ski-sesongen, så må prøve å ordne noe som hjelper. Blir sikkert bedre når vi begynner å stå på ski, er verst når jeg løper.

Så, dette er min nye timeplan:

6.00am - Stå opp

7.10am - Kjøre til skolen

7.30am - 2.10pm - Skole

2.30pm - 5.15pm - Ski-trening

5.45pm - Hjemme

Dusje - spise middag - lekser - sove. Yep, that's pretty much it.

Når man driver med trening som dette må man visst sove sånn 10 timer hver natt, aaldri om jeg rekker det hallo!

HADEBRA MITT SOSIALE LIV!PAKKE TIL NORGE!

Holder på med julepakke til Norge nå - en eske med gaver og brev i. Har bestilt en eske som har plass til 20 pounds, ca 10 kilo. Planen er å få sendt den til Norge før Thanksgiving, som er 24. november, for det er da det begynner å bli mye å gjøre i postfirmaene. Sender pakken med USPS, koster ikke mer enn $50 - mindre enn jeg trodde!

Har også gått gjennom alle bildene mine på dataen og plukket ut en del jeg vil fremkalle og henge på veggen :-)

Btw, hvilket bilde liker dere best av de to under?
EN SØT LITEN HISTORIE

I dag da jeg kom hjem fra skolen lå det noe til meg på stuebordet. EN PAKKE! Den var pakket inn veldig godt ........


 

Inni pakken lå det litt av hvert. Brev fra mine kjære Annie og Ingvild, sjokolader, lovehearts og bilde!

Jeg spiste bare 3 lovehearts fordi jeg har selvkontroll og sparer godteriet


mmmmmmmmmmmm eg likar


Ble helt blank i øynene når jeg leste brevene hehe. Sto mye morsomt og fint i dem!

Dekorerte dette bildet med photoshop-skillsene mine ;) ;)Lovehearts <3<3<3Kikket på lovehearts-innpakningen og der sto det NY STØRRE RULL og jeg bare WHOAAAAHJeg har verdens beste venner!
NORDIC SKI

Ja, da skal jeg bli med på Nordisk Ski-laget på skolen. HAHA! Jeg som suger på ski, og ikke syns det er den gøyeste sporten heller! Men så har jeg lyst til å drive med en sport, og blant alle de flere ti-talls sportene high schoolen min tilbyr, valgte jeg ski. Har blitt dratt ut på tur av foreldrene mine helt siden jeg var liten (begynte i pulk da seff), og har siden gått (frivillig eller ufrivillig) på skiturer heime i Noreg.

Ski-teamet her er veldig delt nivåmessig, tror jeg. Har noen som er veldig gode, mens andre er der bare for gøy og er like flinke som jeg var i 10-års alderen. Jeg kommer altså ikke til å se ut som den mest komplette idioten på teamet! Woho. Gleder meg faktisk, trening starter på mandag og vi trener HVER dag rett etter skolen fra 2.30 til 5.15. Blir ikke mye tid til overs da nei. Må være flinkere til å være effektiv med alt skolearbeidet. Som regel er det lett, tar bare tid.

Norske utvekslingsstudent Camilla som jeg har vært med et par ganger siden jeg kom hit, er også på teamet. Zimmerman, Rogers (skolen hun går på) og Elk River High School er slått sammen til et team, så det skal nok bli gøy!

Hvilken sport ville dere gått på om dere hadde gått på amerikansk high school?SENIOR PICTURE

I USA er senior picture en veldig stor greie. Hvis du er senior på skolen kan du erstatte skolebildet med et senior picture, altså et bilde tatt privat. Mange går til profesjonelle fotografer og får dette gjort, mens andre bruker venner som er flinke til å ta bilder. Jeg hadde glemt deadlinen helt vekk, så tok "i siste liten" bilder to dager før det måtte leveres inn.

I dag skal jeg på hockeykamp med norske Camilla i Minneapolis, gleder meg! Hockey er faktisk gøy :-D

Her er mitt senior picture:


ANGRY BIRD

Denne fuglen fløy inn i vinduet vårt. Ikke rart den så litt angry ut, fikk nok et hakk i stoltheten der ja.


HELG MED LISA

På fredag fikk jeg meg litt av et sjokk! Satt og ryddet rommet da Lisa fra klassen min i Norge plutselig kommer inn. Hun er utvekslingselev i Ohio i år, og spontanbestilte billetter 5-6 dager før. Hadde det så gøy mens hun var her, det var godt å se henne igjen!

Samme kveld som hun kom hadde jeg bursdagsbonfire med venner, koselig! Dagen etter dro vi til Duluth sammen med vertsforeldrene mine for å se på hockeygame med Bulldogs som er et collegelag som er veldig flinke! Var litt rundtforbi i byen, på stranden, i en park, spiste og litt sånn. Hockeykampen var veldig gøy egentlig, mye mer action enn på eks. amerikansk footballgame der det er vanskelig å følge med fordi reglene er kompliserte. Arenaen er jo mye mindre i hockey, så var mer oversikt også. Det er ganske voldelig, akkurat som i am. football. Spillerne knuffer hverandre inn i veggen, og det er ganske underholdende haha. Også var det jo collegespilelre da, må innrømme det var en del smeksi på laget.

På søndag dro vi på Mall of America i en drøy time før vi måtte kjøre Lisa til flyplassen. Var ofc på Forever 21 hele tiden, liiiker det <3<3


Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits