heymary -
THINK DIFFERENT

Subtheme i foto på skolen. Fikk ikke begynt på oppgaven før i dag, så var litt stresset på grunn av det. Hadde ikke noe tema heller, og dette er due i morgen. Var ute en times tid, og dette ble resultatet.BURSDAGSBARN

I dag har vært en dag utenom det vanlige. Jeg har en 31 timer lang bursdag, og har hatt det topp helt fra jeg sto opp! Startet dagen med grøt som vertssøster laget til meg. På skolen fikk jeg mange hyggelige bursdagshilsener, og vi gjorde ingenting stress i timene heller. En veldig fin dag å ha bursdag på når jeg først har den på en skoledag. Skypet med mamma, pappa og venner etter skolen, kjempekoselig!

I løpet av hele dagen har det tikket inn bursdagshilsener på facebook. Det er så koselig med så mange som ønsker meg en god bursdag! Har fått flere overraskelser i løpet av dagen - den første i graphics klassen min i dag da læreren min sitter på kontoret med døra åpen inn til klasserommet og plutselig brøler HAPPPPPPPPPPPPY BIRTHDAYYYYYYY MARYYYYYYY! Ikke vet jeg hvordan han visste det. Skvatt gjorde jeg også.

Da jeg kom hjem lå det en overraskelse ved døra og ventet på meg.Bursdagsgave fra mammas forlovede og hans fire barn! Gassballonger, blomster og en konfekteske. Skikkelig typisk amerikansk, haha!

I kveld venter god middag (laks og poteter) og oreokake + film! På fredag har vsøster planlagt birthdayparty for meg, og invitert en masse folk jeg ikke kjenner! Haha :p Har verdens beste vertsfamilie!

Har hatt en veldig bra bursdag, selv om det har vært annerledes enn hva jeg er vandt til! Tusen takk for alle gratulasjoner og overraskelser. Savner Norge og tenker på dere hver dag, vi sees om 7 og en halv måned!DAGEN FØR DAGEN

Litt over en time til bursdagen min i Norge, litt over 8 timer til bursdagen min her i USA. Rart.


ET LITE STYKKE NORGE I USA

I dag ble jeg vekket av vertsmor klokken 10 for å dra til matbutikken. Jeg pleier å bli med noen ganger for å plukke ut noen ting, og i dag hadde jeg lyst på knekkebrød. Gjorde et skikkelig funn; fant Jarlsberg gulost, Gjeitost (brunost) og lefse! Ohhh happy day!

 

Fant også denne artikkelen i et blad. Vittig! 


PAKKE FRA NORGE

I går da jeg kom hjem lå det en pakke og ventet på meg. Ble så glad at jeg begynte å grine, haha :p
Åpnet den med en gang, og inni lå det to melkesjokolader og brev. Har bursdag om 5 dager, så det var en del av bursdagsgaven. Pakken var fra Pappa, mine to søstre, stemor og stesøstre. Huff, det høres ikke bra ut å si stemor eller stesøstre, minner meg bare om Askepott!
Uansett, selv om jeg ble veldig veldig glad, fikk jeg også veldig hjemlengsel . Gikk ned på rommet og hørte på Odd Nordstoga som jeg alltid gjør når jeg savner Norge. Noen ganger er det ganske greit å bare være lei seg, og så bli ferdig med det om dere skjønner hva jeg mener. Bestemte meg for å spare sjokoladen. Skal spise en bit eller to på bursdagen min, også spare resten sånn at jeg kan ta en bit når jeg har hjemlengsel.

Venter også pakke fra mamma, gleder meg! Det er så koselig å få ting fra Norge, spesielt norsk mat! I grafisk design har vi begynt på en ny oppgave, skal designe en brosjyre for en restaurant. Selvfølgelig ble det jo norsk restaurant på meg, med masse god norsk mat!

HVIS NOEN VIL SENDE MEG KORT ELLER PAKKER I POSTEN SÅ SI IFRA! BLIR VELDIG GLAD FOR DET! Å SENDE ET KORT KOSTER BARE 14 KRONER, BILLIG BILLIG! SPØR MEG OM ADRESSEN! Hehe, hint hint :)


IT'S GOOD TO BE AN ELK ...

... sier de på slutten av hvert announcement på skolen. Har fått kjøpt meg skolegenser også nå, blir helt revet med av school spiriten ooooh yes.


TO DO LIST

- Øve til Media Literacy prøve som er i morgen om etikk .........

- Øve til US History prøve som er i morgen om Industrial Age & reforms. Heldigvis syns jeg historie er spennende, så dette er ikke så ille :)

- Media Literacy essay om etiske og uetiske punkter ved The Truman Show. Fy søren jeg hater media literacy av og til.

"The idea of creating a fake reality is ethical because The First Amendment includes the freedom of the press and the freedom of speech. We can compare this to the Time, Inc v. Hill case. A play is made based on the life of the Hill family, without their approval. The play, which was originally a novel, published false statements about the family. Press statements are protected under The First Amendment even if they are false or inaccurate. Another example is the Burstyn v. Wilson case. The court decision defined film as an artistic medium protected by the Constitutions guarantee of free speech. Even in seemingly extreme cases, democracy requires freedom of the press, and must be upheld."

Later som om jeg skjønner hva jeg skriver om da lol.

Etter skolen i dag kjøpte jeg godteri som energi-bombe til alle leksene. HEHE. Chips og sjokolade, skal sammenligne det  med norsk godteri og vise til dere! Ingenting slår norsk sjokolade!!! 


NORSK

I går gikk jeg på footballkamp med Camilla fra Norge! Hun bor 15 min unna meg, i Otsego, og går på rivalskolen vår Rogers High School som vi spilte mot. Det var kaaaaldt, sikkert bare 10 grader på kvelden. Været snudde brått på onsdag, fra 30 til 15 grader. Minnesota er jo kjent for det uforutsigbare været!

Uansett, halvveis i kampen ledet Rogers 14-0, og etter at danseteamet var ferdige gikk vi til Applebees for å spise. Ingen av oss var særlig sultne, så vi bestemte oss for å bare bestille dessert. Vi valgte begge cookie med is og krem (mmm), og da vi bestilte en hver så servitøren rart på oss. Vi skjønte ingenting før vi fikk servert hver vår gigantiske dessert. I brosjyren sto det visst at den var beregnet for hele bordet, ooops. Klarte ikke å spise opp hele, og var rimelig kvalm etterpå!

Når vi skulle gå møtte jeg noen venner fra skolen som kom rett fra kampen, og vi hadde vunnet! Med 5 sekunder igjen, fikk vi touchdown og vant! Wohoo, tror vi vant hele mesterskapet! 17-14!

Det var utrolig koselig å være med en norsk igjen, dele tanker om det å være utvekslingsstudent, og bare det å snakke norsk. Må gjentas snart!

Hadde ikke med kameraet, så her er et bilde fra homecoming-kampen for snart en måned siden.A BIRD

OPPTURER OG NEDTURER

Hver eneste, eneste gang jeg snakker med noen hjemmefra, sier de hvor heldig jeg er. Får høre ofte at folk angrer på at de ikke dro på utveksling i år, og at det virker så gøy. Jeg har vel skrevet mest om alt det gøye og positive jeg opplever, ikke noe av det negative. Tenkte det kanskje var på tide, i og med at alle tydeligvis tror dette er en dans på roser.

For det første; hjemlengsel. Det er noe man må være veldig forberedt på, for jeg tror så godt som alle utvekslingsstudenter opplever det. Noen mer enn andre.
Når jeg kom til New York føltes alt som en ferie og jeg hadde det knallbra.
Den første dagen hos vertsfamilien er ikke et spesielt godt minne, selv om alle var kjempehyggelige og greie. Jeg var kvalm, hadde ikke matlyst, var på gråten når jeg var alene, og spurte meg selv hva i alle dager det var jeg hadde begitt meg ut på. Da jeg la meg den kvelden, gruet jeg meg til å våkne opp, ville bare sove. Men neste dag var fin, og sakte men sikkert ble alt mye bedre. Gikk fremover for hver dag, og jeg hadde det veldig bra.

Denne uken har vært den verste så langt. Helt siden mandag har jeg vært veldig nedfor, stille og ofte på gråten. På skolen er det som om jeg har et slør mellom meg og alle andre. Ser og hører hva som skjer, men får det ikke egentlig med meg. Det er vanskelig å få gjort noe som helst av skoleoppgaver fordi jeg føler meg så tom og sliten. Savner alt jeg hadde rundt meg i Norge. Familielivet, alle de gode vennene på skolen, alle de små detaljene som utgjorde den norske hverdagen. Savner sunn, norsk mat. Savner å høre det norske språket rundt meg hele tiden. Savner bussen. Savner å gå. Savner det norske skolesystemet. Savner det normale, stabile været. Det er så mye nytt her, selv om jeg ikke alltid tenker over det. Blir litt for mye av og til.

Hvis man vil på utveksling, må man tenke på at man kommer til å være helt alene. Det er ingen rundt deg som du kjenner fra før av. Du må starte alt på nytt, samtidig som alt rundt deg er nytt. Det kan bli for mye av og til, spesielt den følelsen av å være alene. Jeg vet at jeg har vertsfamilien min, og jeg har venner på skolen. Men likevel, det er ikke lett. Bare jeg tenker på et minne fra Norge, kan jeg begynne å grine. For eksempel når jeg lager mat. For noen uker siden lagde jeg taco, og tenkte på alle lørdagskveldene hos pappa der vi spiste taco og så på Med Hjartet På Rette Staden. På tirsdag lagde jeg kjøttboller i brun saus og poteter, tenkte på mamma og alle de fantastisk gode middagene hennes. Begge gangene var jeg alene hjemme, og begge gangene grein jeg skikkelig. Det eneste som hjelper i sånne situasjoner er å sette på Odd Nordstoga og bare grine. Noen ganger er det bra å bare få det ut. Det er faktisk helt forferdelig noen ganger, denne ensomhetsfølelsen, men jeg vet at så lenge jeg er sammen med folk så går det bra.

Noen ganger virker det uutholdelig å tenke på at jeg ikke skal hjem før juni. Det som hjelper for meg er å lese om den første tiden på blogger til tidligere utvekslingsstudenter. Så godt som alle sier at den verste tiden er før jul, etter da er alt så mye bedre! Og tiden går fort, har jo vært her i en og en halv måned allerede. Det er klart jeg nyter tiden, men utveksling har både oppturer og nedturer....


BREAKFAST

American styleCATERPILLARBUSINESSCARD

Som jeg har fortalt tidligere, holder vi på å lage businesscards i grafiskklassen. Jeg lager for Don's Bakery, og det er seriously vanskelig å komme på idéer! Fant ut at de var kjent for noen kaker/boller som heter Lady Fingers, og det er de du kan se på bildet. Syns hele greia blir litt sukkersøtt, men jaja. Har tenkt på slagord også, "A piece of cake" hahahaha! Tror jeg må brainstorme litt mer der ja.

Sååå, holder jeg på å designe logo også. Det går veldig dårlig for å si det sånn! Her har jeg prøvd å lage en sånn stempelgreie, men er bare ferdig med kanten. Vet ikke om det er riktig årstall engang, så får vel ringe dem og dobbeltsjekke!

hahaHALLA

I DAG HAR JEG VÆRT HER I EN MÅNED!!!!!

Denne uken har gått så treigt. Mye innleveringer og prøver, men endelig er det helg! Må si jeg misunner dere hjemme litt, som har høstferie nå!

Fikk B+ på US History prøven forresten. Ville helst hatt A, men whatever. Er 5+ i norske karakterer, så er ikke akkurat misfornøyd! Hadde quiz i engelsk i dag og whattttttt skjønte ingenting av den. Måtte lese gjennom spørsmålene flere ganger for å skjønne hva de spurte etter, og satt mye lengre enn resten av klassen! Det var sånn fill inn Personification, Indirect/Direct Characterization, Metaphor eller Simile. Høres ikke så vanskelig ut, men læreren hadde plukket ut skikkelig vanskelige setninger med ord jeg ikke forsto! Dessuten er metaphor og simile lett å blande, så får se hvordan det går. Var noe extra credit på baksiden som jeg tror jeg fikk til, så drar det opp karakteren litt. I helgen har jeg ikke så mye lekser, bare skrive ferdig et 5 siders essay (har nesten 3 allerede), og ta et depth of field bilde som skal leveres på mandag.

Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits