heymary -
PAPER BIRD

I dag var jeg ute og tok bilder i 2-3 timer til fotoprosjektet som skal leveres i morgen. Mangler fremdeles ett bilde, eeeee. Får prøve å ta det i lunsjen i morgen!


GRAPHIC DESIGN

De siste ukene har vi jobbet en del med å forbedre photoshop-kunnskapene våre i grafisk design-klassen. Veldig gøy, lærer mye! Har jobbet mye med texture og text effect, her kan dere se litt av det:

SUNSET

Var utrolig fin solnedgang her om dagen. Er faktisk veldig fin natur her, liker å ta sykkel-eller joggeturer i solnedgangen for det er så fint lys!

I dag skal jeg jobbe med foto-oppgaven som skal leveres på fredag. Temaet mitt er Human Nature, og må levere 5 bilder som passer i denne kategorien. Har bare ett (postet det på bloggen for noen dager siden) og begynner å bli litt stresset! Har noen idéer, så dere får bare vente og se! SPENNNNNNENDE, eller hva? wohoooo

Fikk utsettelse på english essay som skulle vært ferdig i morgen. Engelsklæreren min er sykt hyggelig, har skikkelig forståelse for at jeg er utvekslingsstudent og ikke alltid får gjort alt i tide. US History prøven gikk forresten bra tror jeg. Multiple choice <3<3 Var et par spørsmål jeg var usikker på, så tippet bare. 60 til sammen, så tror ikke de få som muligens er feil kan ha så mye å si. Håper det iallefall, vil beholde A'en min!

PS! 26 grader her i dag, perfekt vær. Ikke for varmt, ikke for kjølig. Mmmmmm liker det!

HJEMLENGSEL

Er det et spørsmål jeg får ofte fra både de hjemme og her, så er det om jeg har hjemlengsel. Til nå har jeg bare svart nei, men det er egentlig ikke sant.

Noen dager våkner jeg opp og lurer på hvordan jeg skal komme meg gjennom denne dagen. En slik dag hadde jeg i går. Var så utslitt at jeg lå i senga og drøyde det i en halvtime, og var nær ved å bare bli hjemme. En slik trøtthet er ganske ulikt fra hva jeg får hjemme i Norge. Jeg er mentalt utslitt, ikke bare fysisk utslitt. Det er sikkert vanskelig å sette seg inn i, men dere andre utvekslingsstudenter skjønner sikkert hva jeg mener. Det å snakke et annet språk enn ditt eget hele dagen, fokusere 100% i timene for å få med seg alt, og å ikke kunne legge seg tidlig fordi jeg har masse lekser, sliter på hjernen. I går satt jeg og øvde til en prøve, og i 8 tiden ble jeg stuptrøtt (blir forresten det hver dag). Orket ikke å øve mer, så bestemte meg for å bare legge meg, og heller stå opp tidlig i dag. Så har vært oppe siden klokken 5 og pugget, men hodet er allerede fullt av tanker om alle hjemme i Norge.

Det er når jeg er alene at disse tankene kommer. I dusjen, om jeg er alene hjemme, eller om kvelden før jeg sovner. Håper og tror at det bare er en del av begynnelsesstadiet. Har en anelse om at det først nå har gått opp for meg at jeg ikke skal hjem før om et år. Noen ganger er det en gøy tanke, noen ganger en trist tanke. Heldigvis får jeg hjernen over på noe annet når jeg gjør lekser og er opptatt, det er jo bra. Et godt tips til andre med hjemlengsel - ikke vær alene! Gjør noe sammen med vertsfamilien, gå ut med venner, få leksene gjort eller øv til prøver. Det hjelper :-)F

I dag fikk vi karakteren for første termin i engelsk, og jeg hadde F! Hva søren, jeg har fått A på alle prøver og lekser. Men så viste det seg at de hadde hatt en stor oppgave når jeg var syk og hjemme fra skolen, og dette visste jeg ikke om. Så læreren ga meg oppgaven, og sa jeg kunne gjøre den i løpet av noen dager. Ble helt stressa, for har så mye lekser denne uken at jeg ikke har tid til noe mer, men viste seg at det var easy peasy. Er ferdig med det allerede, bare noe grammatikk greier. Får sikkert A på den også, så har jeg A i engelsk hehe <3<3<3

Er forresten blant de beste i engelskklassen. Bra for meg, flaut for dem ......

Fikk også tilbake de to store media literacy prøvene mine i dag, og fikk A på begge! 100% riktig på den ene og 97% eller noe på den andre. Yey me! Hehe.

Nei nå har jeg en giga prøve i US History å øve til. Må bare gjøre det bra på den, så har jeg A i det faget også. Wey!

Gjorde lekser på Dunn Bros der Abby jobber i dag, drakk 2 smoothies og en kopp krem. Har ikke veid meg siden jeg kom (som forresten er 4 uker siden i dag!!!!!) ops. Var der i 4 timer, skylder på at jeg trengte energi :) :)HUMAN NATURE

MALL OF AMERICA

I går kveld dro jeg til Mall of America med Abby, Mindy og ei til. Dette kjøpesenteret er USA's største, og verdens nest største! GIGANTISK. Fikk bare vært i en liten del, og kun 3 butikker. Brukte 2 timer på Forever 21, HEHE. Prøvde sikkert over 20 plagg, men endte opp med 3 + tilbehørgreier. Du burde være stolt mamma!

Bor forresten bare 40 min unna, lovelove.

LAST FRIDAY NIGHT

Ah, det var gøy i går! Kampen var helt konge, vi vant og det var vilt mange folk! Etterpå var jeg med noen venner på sleepover. Fikk ikke sovet så mye i natt, er trøttttt. Ogogogog SKAL TIL MALL OF AMERICA I DAG YAY. Arh, gleder meg til Forever 21, de har så mye fiiint.
HOMECOMING: SPIRIT DAY

Fy søren, for en gøy skoledag!! Begynte med pepfest på morgenen. Det var helt konge! Freshmen (grå), sophomores (hvit), juniors (rød) og senior (svart) hadda alle kledd seg i sitt klassetrinns farge. Sto ved hver vår del av tribunen, og under hele arrangementet ropte vi til hverandre. Spesielt til sophomorene, fordi de tydeligvis hadde herpet bilene til noen av seniorene eller noe. Ikke vet jeg!

Pepfesten besto av dansing, fremføringer, lærerdans (HAHA), kåring av homecoming king & queen. Veldig gøy! Varte i ca 1 og en halv time, før vi gikk til timene våre. Var en veldig gøy stemning i alle klassene. I lunsjen var det en DJ som spilte musikk mens alle danset på gulvet. Fikk ikke spist noen ting men jaja, haha.

I kveld er det parade klokken 5, og så begynner fotballkampen (american football) klokken 7. Skal ta bilder til yearbook der :) Har aldri vært på en american footballgame før, så det blir nok gøy! Etter kampen er jeg invitert på et party så skal nok dit. Soooo, nå skal jeg sove litt. Er stuptrøtt! HeheHOMECOMING: CAMO/ORANGE DAY

Fy søren, dette må være tidenes verste tema! Så godt som alle på skolen hadde kledd seg i enten kamuflasje/jakttøy eller knæsj orange. Skikkelig jaktdistrikt dette her! Mange av lærerne hadde også slengt seg på. Følte jeg var i et jaktområde haha.

I morgen er selve homecomingen og jeg gleder meg veldig! I first hour er det pepfest, klokken 5 på ettermiddagen er det parade, og klokken 7 på kvelden begynner kampen. Jeg skal ta bilder til yearbook, får se hvordan det går haha.HOMECOMING: NEON DAY

I dag var det neon day på skolen, som betyr lots and lots of knæsje farger! Kledde meg ikke ut i dag heller, har jo ikke det helt fantastiske utvalget av tøy enda. Er vel heller ikke så glad i for mye knæsje farger, men det var gøy å se alle folkene som virkelig hadde jobbet med antrekket sitt!

I dag hadde jeg to prøver, begge gikk ganske bra tror jeg. Hadde også flere innleveringer, og fikk selvfølgelig mer lekser. Skal prøve å bli ferdig med alt tidlig så jeg kan få en god og lang natts søvn!

Rudy er som vanlig unormal :)


SENIOR SHIRT

Min senior shirt som jeg skal bruke på fredag. Er ikke ferdig enda men jaja.HOMECOMING: CELEBRITY DAY

Dag 2 i homecoming-uken var dress up like a celebrity. Jeg gadd ikke, har verken tøy til det eller var særlig i form. Men det var mange andre som gjorde det, og tok den langt! Veldig gøy å gå i hallwayen mellom timene og se på alle som tok det skikkelig seriøst. Spicegirls, Lady Gaga, Kesha, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Jennifer Lopez, idrettsstjerner for å nevne noen. Veeldig mange Keshaer! Haha.

Siden jeg var borte i går er det mye lekser å ta igjen i dag. Fikk heldigvis utsatt prøven min i media literacy til i morgen, men jeg har prøve i US History også da! For ikke å snakke om lekser, lekser og lekser. Får bare sette i gang!


HOMECOMING: GET UP AND GO

Denne uken er det homecoming! I filmenr virker det jo som om det bare er en fest hvor det kåres Homecoming dronning og konge, men slik er det altså ikke. Egentlig dreier det seg bare om en fotballkamp på fredagen, men det skjer mye gøy hele uken! Hver dag er det dress-ups temadager.

Mandag: Get Up And Go
Pyjamas/morgenkåpe/daffeklær 

Tirsdag: Celebrity Day
Kle deg ut som en kjendis. Denne dagen blir beste kostyme premiert.

Onsdag: Neon Day
Lyse/knæsje farger

Torsdag: Camo/Blaze Orange Day
Kamuflasjetøy (lol) eller orange. Denne dagen blir beste kostyme premiert.

Fredag: Spirit Day
Mange har laget egne T-skjorter til denne dagen. Man kler seg i en farge avhengig av hvilket trinn man er i. Jeg er senior, så har svart T-skjorte. Begynte på den i helgen, kan sikkert vise dere snart :)

På fredagen er selve homecoming, så denne dagen skjer det en del. 7:45 AM er det pepfest. Har ikke helt skjønt hva det er enda, haha. Sikkert noe cheer-opplegg i forbindelse med kampen senere på dagen. 5 PM er det en parade, og 7 PM begynner fotballkampen (american football) som er mot Monticello.

OG NÅ TIL DEN FANTASTISKE NYHETEN: JEG ER FREMDELES SYK <3<3<3 Virkelig utrolig dårlig timing akkurat denne uken. Var på skolen tidlig i dag for å hente noen skolebøker jeg kan jobbe med, og dro hjem igjen. Har min egen get up and go day da, bare at jeg ikke er oppe enda ... haha.

Tommel ned.SYK

Å være syk i USA er ikkje braaa. Da blir det lite å gjøre og mye tanker til de hjemme. Har kraftig forkjølelse og er helt utslått. Har prøve i Media Literacy i morgen også, så er nødt til å øve til den. Men med denne hodepinen blir det nok ikke helt lett. Sover veldig mye for tiden også, heller ikke bra. Har funnet ut at jeg sovner veldig lett hvor som helst, haha. For eksempel på gulvet.

Her har Abby snikfotografertNå skal jeg koke pasta!FAGENE MINE PÅ SKOLEN


Nå har jeg gått på skole i nesten 2 uker, så har fått et godt innblikk i hva vi skal gjøre i de forskjellige klassene. Jeg har 6 fag, hvert fag er 55 min hver dag. 4 av disse er mediefag, altså har jeg 20 medietimer i uka og et totalt timeantall på 30 timer i uka.

1. Media Literacy
Dette faget er nesten som medieteori. Vi lærer om kommunikasjon og kommunikasjonsmodellen, mediehistorie, journalistikk osv. I denne klassen er det mye jobb, innleveringer og prøver, og hver fredag må vi presentere en analyse av en current event fra nyhetene. Lærer masse i denne klassen som jeg får bruk for i de andre mediefagene mine!

2. Yearbook
Yearbook-klassen er også mye arbeid, og jeg har sammen med to andre fått ansvaret for å dekke alle organisasjonene og klubbene på skolen. Det er ganske mange, så vi har hendene fulle hele året. I denne klassen tar vi også en del bilder av sportsarrangementer og kamper, som er flere ganger i uken. Vi bruker for det meste Photoshop og InDesign i denne klassen. I alle mediefagene får vi bruke splitter nye mac'er!


3. Graphic Design/Graphic Communications
Dette er omtrent det samme som grafisk hjemme i Norge. Vi får en oppgave, og skal levere den innen deadline. En liten forskjell er at vi mange ganger vil få bestemme oppgave selv. Vårt nåværende prosjekt går ut på å finne en business i byen jeg bor i, og redesigne logoen og businesskortet deres. Ikke så veldig stor oppgave, men det er vårt første prosjekt. I denne klassen bruker vi både Illustrator og Photoshop, noe som er veldig gøy siden vi ikke fikk opplæring i det hele tatt i Illustrator i fjor.

4. Photography II
Denne klassen er på middels nivå, tar det vanskeligste nivået neste semester. I denne klassen skal vi lage en portfolio i løpet av året. Vi velger et hovedtema, og så 5 undertemaer. Hvert av disse undertemaene skal ha 5 bilder. Vi får velge hovedtema, undertema og hva vi vil fotografere selv. Læreren gir oss karakterer etter innlevering av hvert undertema, og så en samlet karakter på slutten av hvert semester.

5. US. History
Dette faget tar jeg slik at jeg får være senior  og ha graduation. Det er veldig mange quizer og innleveringer i denne klassen, og læreren kan prate veldig mye til tider. Heldigvis er han veldig flink og forståelsesfull over at jeg ikke alltid henger helt med.


6. English/Speech
Dette er en engelskklasse med vekt på det å snakke. Dette faget passer veldig bra for meg som utvekslingsstudent, men jeg ligger jo bak de andre med tanke på at engelsk ikke er førstespråket mitt. I denne klassen er det også mye jobb, får lekser nesten hver dag. Læreren er veldig ung, og dette er hennes første år som lærer. Liker henne kjempegodt! Hun gifter seg forresten i dag :-) 


Har også satt opp timeplanen min for neste semester. Da ser den slik ut:
1. Government
2. Video Photography/Film Studies
3. Photography III
4. Graphic Design/Graphic Communications
5. Yearbook
6. US HistoryBåde Media Literacy og Video Photography var bare et semester, så valgte å ha dem et semester hver. Video Photography er omtrent likt som hjemme i Norge, men vi får også ansvar for skolens video announcements. Høres veldig gøy ut!


Siden jeg ikke får jobbet noe særlig med lyd i år, sitter jeg av og til og redigerer litt i Soundbooth slik at jeg ikke mister det jeg har lært.


SKOLEBØKENE ER FORRESTEN _SYKT_ TYKKE, CA 1000 (!!!!!) SIDER I HVER.


FØRERKORT HERE I COME

Meldt meg på førerskole, knallbillig! Må først ha 30 teoritimer (arhhhhh), så får jeg Drivers Ed. Etter at jeg har hatt Drivers Ed i 6 måneder må jeg ta 6 kjøretimer, og så kan jeg kjøre opp. I løpet av de 6 månedene er det meningen at man skal øvelseskjøre med foreldre, men siden forsikringen min ikke dekker håndtering av noe som helst motorisert kjøretøy, kan jeg ikke øvelseskjøre. Har kun tillatelse til å kjøre med en autorisert kjørelærer. Kan hende jeg må ha flere timer da, men har jo kjørt i 1 år hjemme så det skal nok gå bra. Disse 30 teoritimene + 6 kjøretimer koster 339 dollar, ca 1850 norske kroner! Det eneste jeg trenger å gjøre når jeg kommer hjem til Norge er å ta glattkjøring og de kursene der, og så oppkjøring. Ingen kjøretimer eller teoriprøve!!!

WEEEYEVENTS

Tar bilder av en del ting vi gjør her som jeg aldri får lagt ut, så her kommer et lite samleinnlegg med bilder :-)

Piknik/båttur med vertsfamilien og familien på farssiden. Kjørte tube etter den ene båten vår, knallgøy! Her er vertskusine Ruby midt i et fall haha.Vertskusine Nadia og jeg. Nadia er adoptert fra Nigeria og kom til USA for bare noen måneder siden. Hun begynte på skolen samme dag som meg, og vi har veldig mye til felles. Herlig jente!


Choccccolate


Vertssøster Abby og meg. Vi er normale ....


Fredag forrige uke hadde Abby bursdag, og vi planla en liten overraskelsesfest for henne. Jeg, Abby, vertsbror Zac, vertssøster Mindy og kjæresten hennes gikk ned for å se Despicable Me (GENIAL FILM!!!! Pappa den må du se, du kommer til å elske den!) mens vertsmor Shari og vertsfar Cabot stelte stand oppe. Noen av vennene hennes var invitert, og gjemte seg mens lyset var slukket. Abby ante ingenting, og da vi slo på lyset hoppet alle frem.


Det er jo vaaarmt her, så vi badet i bassenget vårt.
Nydelige jente!


Lørdag denne helgen var jeg på student orientation meeting med ca halvparten av ASSE's stuenter i Minnesota. Vi var litt over 30, som betyr at ASSE har 60 utvekslingselever i denne staten i år. Det var en del informasjon, fikk pizza og kaker, smakte rootbeer, og bowlet. Jeg tapte selvfølgelig, suger jo i bowling.

AB fra Russland!


The Vikings! Kenneth og Simon fra Danmark + en random


Apple picking på søndag som jeg tror jeg har skrevet om tidligere. Det var faktisk gøy!

TIRED

Våknet nettopp av et mareritt. Klokken er 5.30 am og jeg må komme meg opp for å bli ferdig til skolen. Sverger til kaffe <3<3

I dag skal jeg ta bilde til ID-kortet mitt på skolen. Har også 2 mindre prøver, 3 skisser som skal leveres inn i grafisk og en innlevering i engelsk. Når jeg kommer hjem fra skolen i dag må jeg øve til prøve i Media Literacy, og skrive ferdig en Current Event innlevering i samme fag. Om jeg har tid til overs er det bare å sette i gang med de to innleveringene i US History som skal være ferdig om litt over ei uke. OH HAPPY DAY
NO SCHOOL

I dag hadde vi fri fra skolen fordi lærerne skulle på et møte hele dagen. Deilig! Fikk sovet lenge, og følte meg helt uthvilt når jeg våknet. Herlig følelse. Abby og jeg har egentlig bare gått rundt i pyjamas og genser og daffet. Jeg lagde vafler til frokost, brukte den norske vaffeloppskriften som var i kokeboka med norsk mat jeg ga dem.Senere i dag kjørte vi til downtown Elk River og jeg fant en butikk jeg kan redesigne logo og businesscard til i grafisk design-klassen min. Skal ha ferdig 3 forskjellige skisser til i morgen, så får vel bare sette i gang. Må også øve til en liten prøve i media literacy og US History, og har innlevering i engelsk. ahhhh

Deres spesialitet, Lady Fingers! Fikk med en gratis som smaksprøve, de var sykt hyggelige!

Trøtte folk.

Fikk en finfin reklame i posten.

FORSKJELLENE MELLOM NORSKE OG AMERIKANSKE SKOLER

Nå har jeg gått på amerikansk high school i 6 dager, og merker en stor forskjell fra skolen i Norge.

- Det er bare 1 etasje, men bygningen er laaaaang. Det vil si tusenvis av prikklike hallwayer = jeg går meg vill hele tiden. Skolen min i Norge er 6 etasjer og på et mindre areal, så det er mye lettere å finne frem.

- Vi har skoleskap akkurat som i de amerikanske filmene. På skolen i Norge er det bare et lite skap med plass til 5-6 bøker, men her kan du henge jakken, bytte sko, oppbevare skolesekk/veske, skolesaker og bøker. Mye bedre plass med andre ord! De fleste pynter også skapet sitt inni med bilder, en del har speil og sånt. Har ikke kommet så langt enda, sliter fremdeles med å finne det haha.

- Det er omtrent dobbelt så mange elever på denne skolen i forhold til den jeg går på i Norge, altså 2000 elever! Utrolig mange folk i gangene mellom timeskifte. Man blir nødt til å gå på høyre side i hallwayen, hvis ikke kommer man ikke noen vei.

- Vi har 6 forskjellige fag, en time med hvert fag hver dag. Altså er det samme timeplan hver dag, og forskjellige elever i hver klasse. Ikke en klasse hele tiden, skifter for hver time.

- Hver lærer har sitt eget klasserom, som betyr at det er elevene som må komme seg rundt til de forskjellige timene, ikke lærerne.

- Det er 7 min mellom hver time, noe som gir meg akkurat nok tid til å finne skapet mitt, hente det jeg trenger og skynde meg til neste time.

- Hvis vi må forlate timen for å gå på do eller noe sånt så må vi få hallpass av læreren. Hvis du blir tatt utenfor klasserommet uten hallpass kan du få anmerkning eller hva det nå er.

- Vi har ringeklokke som signaliserer timestart og timeslutt. Vi får ikke forlate klasserommet før klokka har ringt.

- Vi får mye lekser. Ting vi ikke blir ferdige med i timene må vi gjøre ferdig til neste dag, og av og til sier lærerne bare at vi må skrive en artikkel eller historie som skal leveres i morgen. Hvis du ikke leverer innen fristen har du lov til å gjøre det til neste dag, men da får du bare 75% av karakteren du ville fått om du leverte på tiden.

- Prøvene her er relativt lettere enn prøvene i Norge. Det er to typer prøver, quiz og test. Quiz er lette prøver om ting vi har gått gjennom i timene, og disse får vi vanligvis 1 eller 2 ganger i uken i hvert fag. Quizene påvirker den endelige karakteren din, tror den utgjør 20 eller 25%. Testene er vanskelige, men fremdeles lettere enn i Norge. Du kan få spørsmål hvor du skal svare kort, multiple choice (velg a, b eller c som riktig svar) eller matching (trekk strek mellom f.eks. et ord og forklaring til ordet).

- Du blir behandlet som et barn, men det forventes at du skal oppføre deg som en voksen. Gir ikke mening ... Vant til å bli behandlet som voksen og oppføre meg som en voksen. Her er det som å begynne i 9. klasse igjen.

- Pultene er akkurat som på film. Enmanns-stol og bord festet sammen, i rader bak hverandre.

- Det er 4 forskjellige lunsjer, jeg har lunsj nummer 3 som er fra 11.15 til 11.45. Lunsjen er midt i 4. time, så får litt pause fra engelsken haha. Skolen har kantine med billig, men heller ikke spesielt sunn mat. Har kjøpt et par ganger, men vanligvis lager jeg og Abby sandwich med salat, tomat, skinke, ost og majones på <3<3<3 Det er gooooodt.

- Alle lærerne mener at deres fag er det viktigste, men sånn er det jo forsåvidt i Norge også .. haha. Jeg liker de fleste lærerne mine veldig godt, de er kjempehyggelige og sier alltid "good morning Mary" eller "good afternoon Mary" når jeg kommer til klassen, haha. De fleste av dem tar også hensyn til at jeg er utvekslingsstudent, spesielt US. History læreren min er helt konge! Føler media literacy læreren min bare rusher gjennom tonnevis av notater, men tror ikke jeg er den eneste i klassen som føler det sånn. Jeg har samme lærer i 3 fag; yearbook, graphic communications og photography II. Han er helt rå!! Sporer av minst 10 ganger i løpet av hver time og begynner å fortelle en eller annen historie. Når han er ferdig blir han helt sånn "hvordan kom jeg egentlig inn på dette?", det er kjempevittig. Han syns også det er veldig gøy at jeg går på Media & Kommunikasjon i Norge og spør stadig om vi har lært dette og dette og hvilke prosjekter vi har.

- De har veldig mange forskjellige skoleklubber og sportslag som møtes i og utenfor skoletiden. Eks. German Club, Spanish Club, Equestrian Club, Writers Club, Dance Team, American Footballteam, Soccer team, Nordic Ski, Volleyball, Multiculture club, Swin Team og masse andre greier.

- School spiriten er på topp her. Folk går med skolegensere, eller tskjorter for laget deres (svømming, tennis, fotball osv). Det henges opp plakater i gangene når skolekampene nærmer seg (som er ganske ofte), har dressups på kampdager og masse sånt. GO ELKS! De selger skolegenserne i en egen skolebutikk for sånn 20 dollar kanskje. Knallbillig, får vel kjøpe en for å vise litt ekte high school spirit.9/11 IN AMERICA

I går var en veldig spesiell minnemarkering for USA. Det var 10 år siden terroraksjonen ved World Trade Center i New York, hvor over 3000 uskyldige mennesker ble drept. På New York turen for nesten 2 uker siden (!!!! føles ikke så lenge siden) var vi faktisk ved World Trade Center og så hvor the Twin Towers hadde stått. Det var bare en utrolig rar opplevelse ...

Inngangen ved World Trade Center

Dette byggeområdet er hvor Twin Towers sto. Området var stengt i minst 2 år, oppryddingen var veldig krevende. Den lille parken i midten er en ny minnepark som åpnet i går, altså på 10-års markeringen av 9/11. I parken står navnene på alle som ble drept.

En liten minnefontene inne ved World Trade Center. 9 av dem som jobbet der ble drept 9/11, så de lagde denne fontenen med en 9-kantet diamantlignende sten som markerer en tåre.


På fredag ble det annonsert over høytalerne på skolen at det var minnemarkering i sentrum klokken 12 på søndag. Det var også 1 minutts stillhet, og man kunne ikke høre en eneste lyd over hele skolen. Utrolig sterkt.

Søndag, altså 11. september gjorde vi ikke noe spesielt som var relatert til minnemarkeringen. Dro på apple picking, spiste is og slappet av. Det var en vaarm dag, 32 grader eller noe. Var fint å gjøre noe i hyggelig istedenfor å gå rundt og være trist hele dagen.

JA jeg vet jeg er bleik haha. Jobbet inne i hele sommerrrr. Blir ikke akkurat fort brun heller.

Lacrosse med apple pickerne, haha. Failet vi? Ja.HUSET MITT I USA, UTENFRA

Her er litt bilder av huset mitt utenfra og hagen, som er stooor. + bassenget da hihi <3<3<3

Ser kanskje litt lite ut, men det er sånn at du går inn i 2. etg og ned i 1. etg om dere skjønner. Pleier å stå minst 5 biler i innkjørselen, for alle har hver sin bil.

Garasjen, som er stoor.

Hundegården, der Rudy bor. Verdens vittigste hund!

Gale ting.

Litt av hagen.

En liten veranda.

Basseng.

En del av husets bakside, hjørnet i 1. etg er rommet mitt :)


Innkjørselen

Rudy liker å løpe rundt i enga og få masse dotter på seg
FORSKJELLENE MELLOM AMERIKANSKE OG NORSKE JENTER

Amerikanske jenter ......

- SNAKKER _BARE_ GOSSIP OM ANDRE PÅ SKOLEN!

- Har lettere for å havne i bitchfight, sikkert på grunn av alle ryktene. Ei jente som sitter bak meg i fotoklassen sloss med ei jente allerede første skoledag, og ble utvist fra skolen torsdag og fredag. Hun måtte sy tre sting over øyet, fordi jenta hadde slått henne, og truffet pannen med en svær ring!

- Kler seg i veldig mye knæsje farger.

- Slengbukse er fremdeles moderne her ... :s

- Styler håret veldig mye; krøller det, setter det opp, farger det osv.

- Sminker øynene veldig mye; maaaaasse mascara, eyeliner og øyenskygge, for ikke å glemme et 100% dekkende lag av foundation i ansiktet.

- Går ofte i høye hæler, og da mener jeg ordentlige - sånn man bruker på fest eller for å pynte seg til et eller annet.

- Bruker mye bling blingggg, noe som er litt annoying. Vesker, øredobber, bak på bukselommene, smykker, ringer ... you name it. Alt skal liksom se dyrest mulig til, selv om alt er fake.

- Er litt dumme. Enten det, eller så bare later de som. God knows why, hvis det er tilfelle. Ei jente i medielitteratur-timen min mente at den absolutt viktigste hendelsen i mediehistorien er når USA fikk the "Bill of Rights" som er noe med parlamentet og styringen av landet. Døde innvendig akkurat da.

- Snakker _VELDIG_ plagsomt til tider. Spesielt når de er midt i sitt ess: gossip-talkingen! "I was like, and he was like, um like I dont know, and then she just like, and I like just like you know like i dont know like he totally just like ohhhhh did you see the way she just looked at me??? She's such a bitch." Sitter bare og later som om jeg følger med, men har jo ikke peiling på alle navnene de prater om haha :p Ikke alle er sånn da, men en stor del av dem!

Konklusjon
Veldig dollete, enkelte kan til tider være veldig dumme, 7-8 år tilbake i klesstil, snakker mye gossip. Men de jeg har møtt har vært veldig hyggelige mot meg, så de er sikkert veldig åpne til nye ting :) HUSET MITT I USA, INNVENDIG

Huset jeg bor i er stort, men de har gjort det veldig hjemmekoselig. Liker det! Her er noen av fellesarealene:

TV- stue

Kjøkken

Spisebord

Sommerstue

Stue

Stue/kjøkken

Rommet mitt <3<3Med Walk In Closet <3<3<3<3FORSKJELLENE MELLOM NORSKE OG AMERIKANSKE GUTTER

I løpet av de 3 dagene jeg har gått på amerikansk high school har jeg allerede lagt merke til at guttene her er ganske annerledes enn guttene i Norge.

Amerikanske gutter .....

- Ser generelt mye yngre ut, og kan være mye barnsligere enn norske gutter.

- Nesten alle har Justin Bieber sveisen, ouchhhhh. Not good!!! En del har også samme hår som de derre Oliver og Jackson i Hannah Montana, enda værre! Dessuten er det veldig få som bruker voks eller noe som helst sånne greier. Bare se på dette her .. not cool man:-  Kler seg som de er mye yngre. De som er like gamle som meg kler seg som 10. klassinger ...

-  De er skikkelig gentlemen i forhold til norske gutter, noe som er kjempepositivt! Dere har sikkert sett typiske amerikanske high school filmer hvor ei jente mister bøker på gulvet og en gutt ved siden av plukker dem opp. Det er faktisk akkurat sånn her. Har så mye papirer og bøker, så ting faller på gulvet av og til, og da er det straks en eller annen gutt som plukker dem opp før jeg rekker å merke at jeg har mistet noe, haha. De er også flinke til å holde dører, og hvis noen skumper borti meg er de helt sånn "ohhh im so sorry, are you okay?". Haha :p

- De er generelt mindre kjekke enn norske gutter.

Konklusjon:
Amerikanske gutter er høflige, hjelpsomme, veldig vennlige og ærlige, men er ikke så kjekke. Har faktisk ikke sett en eneste gutt på skolen som jeg syns var spesielt kjekk, og det er over 2000 elever! Men men, smak og behag ... haha.2 FØRSTE DAGER PÅ AMERIKANSK HIGH SCHOOL + AMERIKANSK MOBIL ENDELIG!

Ferdig med de 2 første dagene på skolen i USA, og begynner sakte men sikkert å komme inn i systemet. Timeplanen min ser slik ut:

1. Media Literacy
2. US. History
3. Yearbook
4. English/Speech
5. Graphic Communications
6. Photography II

Midt i 4. time har jeg lunsj. På skolen er det fire forskjellige lunsjer, og jeg har nummer 3. Kan fortelle litt om de forskjellige klassene og hva vi gjør i dem i et senere innlegg.

Når jeg kom til skolen på tirsdag, registrerte jeg meg på skolen og satte opp en timeplan med de fagene jeg ville ha sammen med rådgiveren. US. History og English/Speech var required fra skolen slik at jeg kan være senior og graduate, mens de 4 andre mediefagene var krav fra skolen i Norge slik at jeg får skoleåret mitt godkjent. Det tok en stund å registrere meg, så kom inn midt i US History klassen. Tar  faget med sophomors, og english tar jeg med juniors fordi de andre seniorene allerede har hatt disse fagene.

Folk her er generelt veldig hjelpsomme og interessert når de hører du er ny og ikke minst utvekslingsstudent fra Norge. Har kommet ut av tellinga på hvor mange ganger folk har spurt om vi spiser lutefisk i Norge. Svarer at jeg ikke liker lutefisk hver gang, og de blir ganske sjokkert over hvordan en vaskeekte nordmann ikke kan like noe så norsk som lutefisk!

Selv om man er utvekslingsstudent, kan man ikke forvente at alle kommer bort og prøver å bli venn med deg. Noen er slik, men det er lettere å bare introdusere seg for noen du syns virker greie. De skjønner at du er ny, og syns det er veldig gøy å høre om Norge! Folk er spesielt interessert i hva som er forskjellene mellom skolen i Norge og USA, hva skalgs mat vi spiser og sånt.

I dag var det mye lettere å gå på skolen enn i går, for da var jeg utrolig nervøs. Nå visste jeg litt mer hva jeg kom til, og hadde allerede noen jeg visste jeg kunne prate med i de forskjellige timene. Har helt ulike klasser i alle 6 timene, ingen av dem har 2 av de samme klassene som meg. Etter skolen i dag dro jeg downtown med ei fra engelskklassen min og ei fra fotoklassen min. Vi var også hjemom hos hun fra fotoklassen, og jeg snakket en del med moren hennes som var fra Polen. Hyggelig!

Vi dro til Walmart og jeg fikk ENDELIG kjøpt en svært etterlengtet amerikansk mobil! Har ikke kunnet bruke min norske mobil her fordi det er svindyrt å både ringe og sende melding til både norske og amerikanske mobilnummere. Mobilen min er en Motorola (sånn som ser ut som blackberry), og kostet $80. Ikke mye i det hele tatt, og den var uten abonnement! Fyller på $50 hver måned, så får jeg ubegrenset bruk av ringing, melding, MMS, internett, ringing til amerikansk versjon av 1881, IM, mail og alt det der. Kjempegod deal syns jeg! Så hvis noen venner vil ha mitt amerikanske mobilnummer så si ifra :)

De eneste leksene jeg har fått så langt er et par papirer i de ulike klassene som skal singneres, pluss et arbeidshefte på ca 5 sider i US History med veldig greie spørsmål. Bare søker på google eller spør vertsfamilien om jeg ikke vet svaret på typiske spørsmål som "hvem er guvernør i Minnesota" eller "skriv de 8 forrige presidentene i USA og hvilke av dem som fremdeles lever". Mediaklassene mine er for det meste bare deadlines som vi jobber med på skolen og hjemme, ikke typisk vanlig lekser.

Nå er klokken 0.40 så burde vel komme meg i seng. Har hatt som mål hver kveld å legge meg klokken 9 ..... not happening. Vel vel, får prøve igjen i morra!COMING UP: FØRSTE SKOLEDAG

I dag er det første skoledag på amerikansk skole. Både gleder og gruer meg, er skikkeligs spent og nerver på høyt nivå! Amerikansk skole er veldig anerledes fra norsk skole, så tar nok tid å venne seg til.

Skolen heter Elk River High School, og har ca 2000 elever. Jeg skal være senior, altså gå det siste året med de andre eldste elevene. På high school er det sånn at lærerne har faste klasserom, ikke elevene. Så vi må gå dit læreren er, og dermed skifter vi klasserom hele tiden. Håper jeg ikke går meg vill, er korte pauser mellom timene!!


ROMMET MITT

I dag dro jeg til Target sammen med vertsmor Shari. Target er kind of et supermarked med alt du trenger i. Fikk kjøpt diverse toalettartikler som shampoo, såpe, sokker og sånt stuff. Kjøpte også morgenkåpe, slippers, sports-BH og treningstopp, paraply ++ Shari kjøpte også et helfigurspeil til meg som jeg kan ha på rommet. Alt er så viiilt billig her! Speilet kostet 30 kr, shampoo 10 kr, barberingsskum til leggene 10 kr, morgenkåpe 40 kr, sports-BH 70 kr osv. me gusta

Rommet mitt sånn btw.


En liten pult og en kommonde som jeg ikke bruker til klær fordi ........


JEG HAR WALK IN CLOSET <3<3<3


De to vinduene har utsikt til baksiden av hagen, som forresten er veldig stor!


FREMME HOS VERTSFAMILIEN!

I går omtrent 1.10 PM landet flyet mitt i Minneapolis. Der ventet vertsmor, vertssøster, vertsbror og vertsfar på meg. De hadde med blomster, så søte! Vi dro ut og spiste, og servitøren syns det var veldig gøy at jeg var norsk. Han kunne "velkommen" på norsk og "tack så mycket" på svensk! Etter å ha spist kjørte vi hjem til Elk River som vanligvis tar ca 30-40 min. Men siden det er langhelg på grunn av Labour Day på mandag var det utrolig mye kø, så tok kanskje 2 timer! Når vi kom til huset (som forresten er sykt fint!) var jeg veldig sliten, så vertsmor Shari sa jeg bare kunne gå ned på rommet og slappe av litt. Jeg ble vist raskt rundt i huset før jeg gikk ned på rommet mitt og begynte å pakke ut. Jeg var helt utslitt, hadde jo bare sovet 3 timer og ikke akkurat så veldig lenge de dagene vi var i New York. Så når jeg skulle pakke ut og tenkte på at jeg ikke skulle reise hjem før om et år var jeg nesten helt på gråten. Det kom litt som et sjokk på meg, for jeg hadde virkelig ikke trodd jeg skulle få hjemlengsel i det hele tatt i løpet av året. Kanskje litt rundt juletider, men ellers har jeg gledet meg så mye til dette at jeg ikke har tenkt på mulighetene for hjemlengsel i det hele tatt. Jeg pakket ut alle sakene mine, og gikk litt på dataen for å snakke med folk og fortelle at jeg var kommet vel frem. Da snakket jeg med ei venninne som er på utveksling til Tennessee, og hun kom med råd og støtte som hjalp veldig. Fikk hvilt meg også som hjalp litt.

Vertsfamilien lagde lasagne til middag, de hadde spurt mamma tidligere om hvilken mat jeg likte og hun hadde tydeligvis sagt lasagne som jeg liker kjempegodt :) Jeg var fremdeles trøtt og litt kvalm så appetitten var dessverre ikke helt på topp. Etter middag gikk jeg og la meg, ca 9 PM. Fikk sovet ordentlig ut, våknet 10 AM neste dag! I dag har jeg vært på shopping med vertsmor og vertssøster i Maple Grove som er ca 15 min unna. De har kjøpesentere her også, men tydeligvis er det bedre i Maple Grove :) De hadde 2 second hand stores som hadde utrolig mye fint! På den ene tok jeg med sånn 15 plagg i prøverommet!! Måtte virkelig fokusere på at jeg skal få dette med hjem igjen om et år, så jeg ikke kjøpte alt sammen. HEHE. Slapp av mamma og pappa, jeg har selvkontroll! Har funnet ut at jeg har litt av et klesproblem i og med at jeg hadde med mest høst/vinterklær, og det fremdeles er 25-30 grader her. Etter dette dro vi videre til kind of en handlegate med klesbutikker, akkurat som Markens i Kristiansand bare mindre. Mye fint og BILLIG tøy her!!

Etter dette måtte vi dra hjem, for middagen var klar. Vertsfar og vertsbror hade laget middag, og tydeligvis er vertsbror veldig god til å lage mat for vertssøster kaller han my personal chef hele tiden, haha! Så langt er jeg enig iallefall :)

I kveld har vi spilt en runde med Sequence, som er et veldig gøy brettspill. Vi har det i Norge også, har spilt det en gang før :) Vant ikke da, jaja. Next time! Vertsmor snakket i telefonen litt mens vi spilte, og da sa hun at hun var "playing a game with my daughters" altså vertssøster og meg. Det var søtt sagt, og jeg ble veldig glad! Føler meg veldig velkommen her! :) En av vertssøstrene mine har en kjæreste som har vært i Norge. Han var her i dag og fortalte litt fra hvordan han syns det var der (han var forresten i Lillehammer og Oslo) og han er veldig hyggelig. I bilen på vei til Maple Grove snakket vertssøster Abby i telefonen (det er hun som er like gammel som meg) og venninnen hun snakket med ville snakke med meg også. Hun var kjempekoselig, vi møtes sikkert i løpet av de neste dagene for hun går på samme skole som meg.

Akkurat nå sitter Abby og jeg oppe i stua og slapper av med hver vår laptop. Vi var i parken i Otsego og tok noen bilder, så hun holder på med å redigere et par av dem nå. Går vel og legger meg snart, klokka er nesten 00.30 AM og vi skal i kirken i morgen. Ser frem til det, er en stor del av den amerikanske kulturen og en møteplass for mange folk. Får sikkert møtt noen nye folk der :)


My beautiful sister!


 NYC SHOPPING & SIGHTSEEING

ARHHHH, hadde skrevet et SYKT langt innlegg også ble alt slettet.

Har ikke kommet inn på bloggen i det hele tatt de siste dagene, så her kommer en liten oppdatering!

De 2 siste dagene har vi vært i New York City. For det meste på Manhattan, men var også innom Brooklyn og Staten Island. Sto opp 6 AM hver morgen, frokost 7 AM og bussen gikk 7.45 AM. Tok ca en time å komme inn og ut av New York, VILT! Enda vi bare bodde rett på andre siden av elva. Vanvittig mye kø og trafikk, kunne aldri øvelseskjørt der haha.

Onsdag
Guided tour fra ca 9 AM til 1 PM. Fikk opplevd bla Central Park, Upper West side (John Lennon, Ashton Kutcher og mange andre kjendiser bor/har bodd der) og Upper East side (Gossip Girls <3<3<3), Rockefeller Center (var på toppen av Top of the Rock), Times Square, St. Patricks Cathedral og mye mer. Etter 1 PM fikk vi gå rundt som vi ville, så jeg og noen andre jenter dro på shopping på Times Square. Forever 21, American Eagle og Hollister er mine nye favorittbutikker!! Syns synd på dere i Norge som ikke har disse! Fikk også møtt onkelen min som bor i NYC, veldig koselig!

Torsdag
Touren gikk til World Trade Center, Frihetsgudinnen, en kjapp svipptur innom Staten Island og Brooklyn, Chinatown, Little Italy ++ Etter touren var vi på shopping. Spiste middag senere på en restaurant i Little Italy, og fyi, her er det skikkelig unormalt å ikke gi tips! Servitørene lever på tipsen de får, ikke timelønnen (som er ca $3-4). Vet ikke hvor mye det er vanlig å gi, vi ga ca $15 til sammen (ca 80 kr). Kanskje litt mye menmen, de var veldig hyggelige! Rakk bare å gå innom Macy's, Forever 21 og Hollister (butikkene er så gigantiske at det kan ta flere timer bare på en butikk!). HVIS DERE NOEN GANG DRAR TIL NYC SÅ DRA PÅ HOLLISTER. Har aldri i hele mitt liv vært på en råere butikk. Vinduene var erstattet med skjermer så det så ut som hav utenfor, og hele greia minnet litt om et spøkelseshus. Trange ganger og greier. Og sykt mye fint tøy!!! Sto også gutter med steike fin overkropp rundtforbi, sykt random. Helt ok med en sånn jobb da, få betalt for å ha fin kropp.

På kvelden var det informasjonsmøte med alle utvekslingsstudentene i denne reisegruppen (ca 50). Måtte også pakke, for vi skulle møte i lobbyen 4.15 i dag som betyr at vi sto opp 3 AM!!! Forferdelig ...

Nå sitter jeg sammen med ei venninne på Philadelphia Airport i Pennsylvania. Hun skal også til Minneapolis, så vi flyr sammen. Flyet mitt går 11.15 AM New York tidssone, og er fremme 1.02 PM Minnesota tidssone. Er en time som skiller her tror jeg.


Top of the Rock! Empire State building i bakgrunnen.

Top of the Rock er forøvrig hvor dette bildet ble tatt, og er en av de høyeste bygningene i New York:

Lunch Atop a Skyscraper by Ebbets


Times Square <3<3<3


Pose for Hollister! (aner ikke hva de hadde på nesene)


På hotellrommet

World Trade Center


Wall Street


Wall Street. AMERICA <3


Lol på vindusvaskeren på den ene bygningen der. Grei utsikt da


Option 1: Stairs. Option 2: Escalator. For en amerikaner er det et obvious choice, rulletrappen selvfølgelig!


På ferjen forbi Frihetsgudinnen med Janita, Anna og Caroline :)
Little Italy


Brooklyn Bridge, Hanna og meg :)


Marianne fra skolen min i Norge, sykt random å komme på samme camp!


The gang


Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits