heymary -
UTVEKSLINGSÅRET HAR BEGYNT

Klokken 19.10 norsk tid (1.10 PM lokal tid) i dag landet flyet på Newark Airport i New Jersey på grensen til New York. Var utrolig mye sikkerhetsopplegg, kontroller og sånt før vi kom ut av flyplassen. Vaaarmt var det også, og jeg hadde bukse og hettegenser på. Deilig på flyet, men ikke fult så komfortabelt ute! Det har vært mye venting og køer i dag. Vi spiste nettopp middag på hotellet og måtte vente på maten i 1 time!

Det er mellom 30 og 40 utvekslingsstudenter her, som er på Soft Landing Camp i New York. Her skal vi være i tre dager, før alle reiser til vertsfamiliene sine rundt omkring i landet. I morgen må vi opp 6.00 AM for å rekke frokost 7.00 AM. Deretter tar vi buss 7.45 AM til Manhattan hvor vi skal på tourbus og se på kjente steder! Det blir spennende :-D

Prøver å laste opp noen bilder her, men nettet på hotellet er litt ustabilt. Dere får heller se dem i løpet av noen dager eller når jeg kommer frem til vertsfamilien på fredag :-)SPENT!

Nå er jeg i Skien etter å ha sagt hade til mamma og lillesøster. Det var forferdelig trist! Alt er pakket og klart. Må stå opp klokka 4 i morgen tidlig, så blir ikke så mye søvn på meg. Dette er helt uvirkelig!!

Harry Potter humor <3<3

UTVEKSLING TIL USA 2011/2012

Utveksling til USA er noe jeg har hatt lyst til lenge. Det var vel omkring 8. klasse at jeg bestemte meg for det, og da mamma og jeg tok turen over i 9. klasse, ble jeg bare enda mer sikker på at dette var noe jeg ville.

Søknadsprosessen
Søknadsprosessen har vært ganske lang. Det begynte med at jeg sendte inn interesseskjema til organisasjonen Explorius, som er en ganske ny og skandinavisk organisasjon. Jeg ble innkalt til intervju, som foregikk over skype. Mamma var med på intervjuet, og det tok nærmere 1 time. Det var mye snakk om hvorfor jeg ville reise, hva jeg trodde jeg vill få ut av året og hvordan jeg ville taklet ulike situasjoner en utvekslingselev kan oppleve. Til slutt var det et lite intervju med meg på engelsk. Alt i alt gikk det veldig bra, og noen uker senere fikk jeg mail om at jeg var tatt opp i programmet. I og med at Explorius er en litt mindre organisasjon, har de samarbeidsorganisasjoner i USA. Studentene får ulike samarbeidsorganisasjoner, og jeg har fått ASSE. Etter at jeg ble tatt med i programmet og fikk ASSE som underorganisasjon, måtte jeg sende dem en ganske lang og detaljert utfylt søknad som bla. inneholdt 2 sider med bilder, et personlig brev, legesjekk og litt sånt. Denne søknaden fikk jeg 30 dager på å fylle ut, og så sendte jeg den inn. Bare 3 uker etter dette fikk jeg en gladnyhet fra Explorius. Jeg hadde fått vertsfamilie!

Vertsfamilien og byen jeg bor i
Beskjeden om at jeg hadde fått vertsfamilie kom mens jeg øvde til mattetentamen. Jeg kom helt i sjokk, satt bare og grein av glede. Det var en ubeskrivelig følelse! Vertsfamilien min bor i en by som heter Elk River i Minnesota. Der er det omkring 25.000 innbyggere. Elk River ligger bare en halvtime unna millionbyene Minneapolis og St. Paul, også kjent som "The Twin Cities". Mall of America, verdens nest største kjøpesenter ligger også bare en halvtimes kjøretur unna.

Vertsfamilien består av mor, far og 4 barn. To av dem, sønn på 23 og datter på 19 har flyttet ut. De to andre døtrene på 21 og 17 bor hjemme. De har også en hund, australian shepherd som heter Rudy eller Ruby (husker ikke helt haha). De bor i et fint, men koslig hus med svær velstelt hage og et giga svømmebasseng. Om sommeren pleier de å ha pool-parties! Weeey!

High School
Å gå på amerikansk high school er en stor del av det å være utvekslingsstudent. Skolen min heter Elk River Senior High School og består av omtrent 2000 (!) elever. I USA er det ikke så mange, men for oss er det jo det. School spiriten er mye større i USA enn i Norge. Elevene engasjerer seg mer i aktivitetene på skolen, og det er stort hver gang et av sportslagene på skolen skal spille en kamp. På min skole blir alle utvekslingsstudenter seniors, som betyr at vi er de eldste på skolen og får ha graduation. Det gleder jeg meg veldig til! Det å være senior er ekstra gøy, for det skjer mye i løpet av året som bare seniorene får være med på. Fagene jeg tar i USA er hovedsaklig mediefag, fordi jeg går media & kommunikasjonslinja i Norge. Da får jeg året godkjent, og slipper å gå om igjen i tillegg til at stipendet mitt ikke blir omgjort til lån. Det er veldig greit!

Avreisen er 30. august, og turen går først til New York på en Soft Landing Camp som varer i 3 dager. Vi skal på sightseeing og shopping, og det gleder jeg meg veldig til! 2. september tar jeg fly til Minneapolis hvor vertsfamilien min venter på meg. 6. september er første skoledag!HVA PAKKER MAN NÅR MAN SKAL VÆRE BORTE ET HELT ÅR?

Endelig har jeg fått skrevet ferdig en pakkeliste, etter litt hjelp fra andre utvekslingsstudenter som allerede har reist. Prøver å pakke så lite som mulig av tøy, ettersom det er knallbillig i USA. Dessuten skal jeg jo på sightseeing og shopping i New York i 3 dager først!

Pakker i en stor koffert + en mindre trillekoffert som skal være håndbagasje. Da får jeg plass til mer enn jeg ville gjort i ei veske :)

Klær

·         2 bukser

·         2 gensere

·         5 topper

·         1 shorts

·         Treningsbukse

·         En ukes undertøy (truse, sokker, BH)

·         1 Pyjamas

·         1 litt finere antrekk

·         2 par sko

·         Skjerf

Viktige papirer

·         Pass

·         Visum

·         DS 2019

·         Kopi og oversettelse av karakterene

·         ID-kortene fra ASSE

·         Legeattest og vaksinasjonskort (original)

·         Adressen til familien, hotellet i NY og skolen i USA

·         Telefonnummer til Explorius, ASSE, vertsfamilien og hotellet i NY

·         Billetter

·         Forsikring

·         Fødselsattest

·         Kopi av visum og pass om noe skulle skje

Elektoniske ting

·         Speilreflekskamera

·         Digitalkamera?

·         PC

·         Mobil

·         iPod + høretelefoner

·         Lader til PC, iPod, mobil, speilrefleks, evt digitalkamera

·         Adapter

·         Kodebrikke til nettbanken

Toalettveske

·         Sminke

·         Rettetang

·         Strikk

·         Lusespenner

·         Hårbørste

·         Tannbørste + tannkrem

·         Shampoo i liten flaske

·         Deodorant

·         Barberingssaker

·         PMS-saker

·         Kremer

·         Neglesaker (negleklipper, 1 neglelakk)

Other

·         Gave til familien

·         Ordbok?

·         Lommebok (bankkort, $200 kontant)

·         Veske?

·         Dagbok

·         Utvekslingsboka

 

Så ... da var det vel bare å begynne da. 

 

Skal først finne ut av hvilke klær jeg skal ha med meg ... Og da må det prøves! Dette kan ta tid (hehe)

FOR SALE

Da var annonsen på finn ute, og om bare ei uke er kaninungene klare til å komme til sine nye hjem. De har vokst så fort!


RABBITS

Nesten 5 uker gamle. Ah, de er så søte!
Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits