heymary -
ENDELIG FERDIG MED ALT SOM HETER VISUM

Natt til tirsdag klokken 01.00 tok Oline og jeg buss til Oslo for visum-intervju på den amerikanske ambassaden. Vi kom tidlig og var først i køen utenfor, så slapp å vente lenge på å komme inn til sikkerhetssjekken. Det er utrolig nøye sikkerhetskrav, høye gjerder rundt hele bygningen og sånn sikkerhetssjekk som de har på flyplassen. Fikk kun ta med de papirene jeg trengte, resten måtte jeg legge i en oppbevaringsboks. Til sammen tok det vel en halvtime fra vi stilte oss i kø utenfor ambassaden til vi var gjennom sikkerhetskontrollen.

Vel inne på ambassaden gikk vi etter tur til en skranke hvor vi leverte inn passet, DS-2019, SEVIS-kvitteringen, Confirmation ID-arket, konvolutten som de sender passet i retur i og 140 dollar som er visumavgiften. Deretter fikk vi en kølapp, Oline hadde nummer 1 og jeg nummer 2 - altså var vi helt først som betyr utrolig mye mindre ventetid! Det lønner seg altså å komme tidlig til ambassaden, vi var der ca kvart på 8. Selv om det sto at vi hadde fått time 09.15 når vi bestilte avtalen, kan man altså slippe inn før dette tidspunktet.

Etter dette ventet jeg ca 10 minutter før jeg ble kalt inn til intervju. Dette foregikk gjennom en skranke, altså ikke i et eget rom slik jeg først trodde. Her tok jeg fingeravtrykk og ble stilt et par spørsmål, ikke skummelt i det hele tatt! Ble blant annet spurt om jeg skulle på utveksling, om jeg hadde fått plassering, hvor mange barn vertsfamilien min har, om jeg hadde søkt stipend og hva jeg hadde tenkt å gjøre når jeg var ferdig med videregående. Ble også spurt om jeg hadde vært innblandet i noe kriminelt. Ikke noe å grue seg til i det hele tatt! Om man ikke har fått plassering eller søkt stipend enda er det bare å svare nei, ikke noe å stresse for. Fingeravtrykkene og spørsmålene tok til sammen 4-5 minutter, og så sa den hyggelige damen at jeg hadde fått godkjent visum, ga meg en kvittering og så var jeg ferdig!

Etter dette dro meg og Oline til Tusenfryd hvor vi har gratis inngang siden vi jobber i Dyreparken. Etter 3-4 timer i parken var vi så trøtte og slitne at vi bestemte oss for å ta en tidligere buss hjem, klokka 15 istedenfor klokka 17. Var hjemme klokka 21, og la meg rett etter å ha spist goooood mat, noe annet enn brødskiver og Burger King! Det var utrolig deilig å kunne legge seg i sin egen seng, sovna med en gang og våknet ikke før 12 timer senere. Nå skal jeg nyte en fridag før jeg jobber nesten hver dag frem til august!I WHIP MY HAIR BACK AND FORTH
Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits