heymary -
ISOLERT

Minnesota-vær altså! De siste dagene har vi hatt så mange stormer at vi har bare holdt oss i hus hele tiden. Det gikk greit helt til internettet sluttet å virke på grunn av været. Vi følte oss helt isolert...haha. I tillegg er det langhelg, fire dager fri fra skolen. Perfekt timing altså... Fredagen var jeg iallefall veldig produktiv, skrev hele min constructive speech og rebuttal til debatten min i engelsk på torsdag neste uke. Emnet er om engelsk burde gjøres til USA's offisielle språk. Fikk også intervjuet vertskusinen min som er adoptert fra Nigeria, lager en dokumentar om henne som final project i videoklassen. Nå sitter jeg på Dunn Bros og bruker deres internett hihi. Det er ca 35 grader, noe som er veldig rart fordi de siste dagene har vi bare hatt rundt 17 grader og skal bli like kaldt de neste dagene. Makes no sense!

I går hadde Lilia bacholerette-partyet hennes. Abby var host, så vi hadde det i huset vårt. Brukte det meste av dagen til å lage mat, gjøre rent og klargjøre alt. Kvelden var utrolig gøy, har ikke ledd så mye på lenge haha! Helt vilt! What happens in Vegas stays in Vegas. Hehe.

Nå er det bare ei uke, eller rettere sagt 4 skoledager igjen til sommerferie. Gleder meg helt vilt! Er så lei av å gjøre det samme på skolen hver dag, og spesielt at alle lærerne sparer de største prosjektene til slutt! På 4 dager må jeg gå til et local meeting i government, lage en webside i grafisk, redigere dokumentaren i video, redigere bildene til den siste innleveringen i foto, og øve til debatten i engelsk. Jaja, lista over gjøremål minskes sakte men sikkert!

Forresten, fikk 45 av 50 poeng på den siste prøven i government som var om the judicial branch. SERIØST dere aner ikke hvor saiko vanskelige de prøvene er!!! OG JEG FIKK 90%!! Er sykt stolt av meg selv! Hehe, er det noe jeg har lært i USA så er det at det er greit å skryte av seg selv. Janteloven eksisterer ikke her borte i det hele tatt, og det er egentlig ganske bra syns jeg. Vi nordmenn vet ikke å sette pris på vår egen innsats og talenter. Men uansett, har faktisk 96% i det faget, altså A, mens minst halve klassen står i fare for å faile. Go foreigners! Kunne nesten blitt USA's president altså! Neida, for å bli president i dette landet må man faktisk være født i USA, være over 35 år og ha bodd i landet de siste 14 årene. MEN jeg kan faktisk bli en Supreme Court associate/chief justice for de har ingen krav for å bli nominert! Så lærte dere noe nytt i dag :)

Det var alt, takk for meg.

PS vet ikke helt hva jeg skal gjøre uten denne galningen.

SOM ET BARN

I dag bestilte jeg endelig det jeg har ventet på i hele år. To nye objektiv til kameraet mitt er i dette øyeblikk på vei til meg. Gleder meg som et lite barn! Svei litt i lommeboka, men jeg hadde planlagt å kjøpe dem her før jeg dro hjem siden det er så mye billigere. Spørs om ikke jeg må selge kameraveska jeg har nå og investere i en ny, slik at jeg får plass til alt!

Bestillingen ble gjort på Amazon, noe som er ekstra billig og greit når det er innenfor USA! Koster ingenting å shippe, og sparte masse ved å kjøpe derfra fremfor f.eks. i en butikk! Kan virkelig anbefales til fotoentusiastiske utvekslingsstudenter!

Canon EF-S 55-250mm er nok den jeg har siklet på lengst. I og med at jeg er glad i å fotografere dyr er en telephoto lens egentlig et must for meg. Denne kostet meg snaue $200 dollar, altså 1200 NOK. Sparte hele 40%, for den koster opprinnelig over $300 i butikk! Wihu!

Canon EF 50mm bestemte jeg meg ikke for å kjøpe før nylig. Den tar såå fine macro og portrettbilder, og slipper inn mye lys! Prisen var $115, men originalprisen var $200!

Å som jeg gleder meg! Klør i fingrene etter å få kommet meg ut å prøve dem så fort det kommer! Skal være her tidligst 30. mai, men ikke senere enn 5. juni så er litt igjen å vente.

Nå er vi midt i den nest siste uka på skolen. Deilig at vi seniors slutter ei uke før alle andre, men det betyr også at vi har mindre tid til å få alt skolearbeidet inn før siste frist. For tiden er jeg rimelig stresset; en webside og tre graduation invite proofs i grafisk, en 5-minutters dokumentar som final project i video, en fotoserie på syv bilder i foto, i government en prøve, local meeting og final exam (trenger ikke ta examen hvis jeg har A, og ligger på det nå yay!), og til slutt en svær debatt i engelsk! Og alt må være gjort på under to uker... Vi har nemlig bare korte uker nå, med fri på fredag og mandag. Skal bli deilig med langhelg, men blir nok ikke noen leksefrie dager for å si det sånn. Spesielt den debatten i engelsken stresser jeg mye med. Emnet mitt er om engelsk burde være USA's offisielle språk, og vi trenger 50 note cards, works cited og hele pakka. Årh. Jaja, jeg gleder meg egentlig til selve debatten for jeg liker å holde speeches og diskutere, men er bare så mye arbeid i forkant. Siste innspurt, det skal nok gå bra. "Start strong, finish strong" som government-læreren min alltid sier!17. MAI USA EDITION

I dag har det vært en ganske spesiell dag. Våknet opp og hadde helt glemt at det var 17. mai egentlig... Men så husket jeg på det, og da gikk jeg på diverse nettaviser for å se noen koselige bildeserier før jeg sto opp. Skulle egentlig se litt av sendingen fra NRK, men hadde glemt at det ikke virker i utlandet.

Anyways, skole var det jo. Ikke helt vanlig da, for i dag var også dagen da yearbooken kom ut! Alle yearbook staff members slapp å gå til klassene hele dagen, slik at vi kunne gjøre dem klar til å selges. I de fire lunsjene var det helt fullt av folk som skulle kjøpe! Vi bestilte pizza og brus, og det var egentlig veldig greit at vi gjorde dette denne dagen, slik at jeg skapp vanlig skole på Norges nasjonaldag! Var også gøy å se boka i bokformat. Har jo sett de fleste sidene fra dataen, men det er noe helt annet å holde det ferdige produktet i hendene. Vi har jo jobbet med den i hele år!

Vi måtte ha på yearbook t-skjorta vår, så fikk ikke pyntet meg ekstra :(

Etter skolen hadde jeg invitert Camilla bort for å grille og feire litt. Det var veldig koselig! Lagde salat og grillet pølser, spiste chips og koste oss i det fine været. Skulle ønske jeg kunne sendt litt av godværet vårt til dere der hjemme, vi har mellom 25 og 30 grader hver eneste dag nå!

Jeg printet ut det norske flagget på skolen og teipet dem til to grener hihi!

Camilla og jeg fikk med Mindy og Tracy på potetløp rundt bassenget. Dessverre vant vi ikke da, huff huff. Sorry Norge!


Håper alle har hatt en strålende dag og fått feiret med familie og gode venner. Må si jeg ble litt misunnelig da jeg satt og så på TV2's sending (som faktisk virker her borte!!), og så alle i bunad, syngende med flagg i hånden. Tror jul og 17. mai er de dagene jeg helst ville vært hjemme på! Jaja, neste år er jeg jo russ!!

I dag er det også akkurat en måned til jeg lander i Norge. Helt utrolig rart å tenke på, tror ikke dere kan forestille dere det. Nå er det bare skoleslutt jeg teller ned til, og det er kun 9 skoledager igjen! Gleder meg til å bli ferdig med alt som heter innleveringer og prøver, og bare nyte det å være her uten å måtte gå på skolen.

Gratulerer med dagen, kjære nordmenn!ONCE UPON A PROM

Når man ser amerikanske filmer er det ofte at ting er litt overdrevet. Mye som stemmer, men sannheten er litt pyntet på. Vel, prom er heller undervurdert. Fyyyy søren så gøy det var! Akkurat som på film, bare enda bedre!

Rundt 3 dro vi til skolen for å møte resten av gjengen der. Grand March begynte klokken 4, som er sånn greie man går foran publikum med daten sin. Siden jeg sa fra meg min (hehe) så ble jeg heller sittende å se på sammen med noen andre. Helt greit, for køen til å gå var 1 time lang! Etter en stund var det tid for å dra til festlokalet, og jeg var på en partybuss med rundt 40 andre. Veldig gøy! Da vi ankom Minneapolis der selve prom var, fant vi noen bord og spiste middag. Litt sånn koldtbord med kylling og stek og sånn. Lokalet var utrooolig fint, åpent sånn at man så ned på dansegulvet og på alle de andre etasjene. Etter dette begynte dansingen og varte i mange mange timer. Helt gåen i beina. Hadde trodd det skulle være stress å danse med den lange kjolen min, men det gikk helt greit.

Rundt midnatt var det slutt (typisk for skolearrangementer haha) og vi dro hjem i partybussen. Ikke like mye liv der sammenlignet med veien bort, haha.. Var såå trøtt. Skulle egentlig ut og spise og på et afterparty etter det, men orket ikke hehe. Var utrolig deilig å legge seg for å sove!

Tok jo selvfølgelig bilder, så tenkte dere kunne få se noen. Prom er egentlig en eneste stor bildedag. Tok bilder i hagen før vi dro, bilder før Grand March, bilder etter Grand March, bilder på partybussen, bilder under middagen, bilder mens vi danset, bilder med venner som kommer bort jevnt og trutt og er helt "mariiiiii i need a picture with you!!!". Jaja, bilder er gode minner!

Hadde ikke med meg kameraet, så alle utenom de tre første er stjelt fra facebook hehe. Kan sikkert legge ut flere bilder etterhvert som de kommer på facebook!

Definitivt en av de beste opplevelsene i hele år!

Abby og meg :)
Abby, Brianna og meg på skolen


Noen av folkene på partybussen


Her går parene Grand March

Pa-pa-partybuss
 


På festen :)
Svette! Godt eksempel på amerikansk clubdancing i øvre høyre hjørne derPROM

Nå er jeg superexcited for prom altså! Venter bare på at vi skal dra nå. Kommer til å bli en fantastisk kveld!


BEST OF: DUMME AMERIKANSKE SPØRSMÅL

Jaja, det er jo ikke akkurat hemmelig at amerikanere sånn generelt sett har litt mindre kunnskap om verden enn det de fleste andre nasjoner har. Hehe. Har samlet mine favorittspørsmål som andre norske utvekslingsstudenter har blitt stilt i løpet av året. Haha, sitter her og ler for meg selv.

- Are the wedding dresses green over there?

- In which state is Norway?

- Are there black people in Norway?

- How can you write Norwegian words on your computer?

- Do you get your period over there?

- When you write an English essay, do you type it all in Norwegian and translate it to English after?

- Do you have shoes in Norway?

- Do you have electricity in Norway, like lights and stuff?

- Do you have summer in Norway?

- Do you speak Norwish?

- Do you guys drive on the left or the right side on the road? Or do you just drive straight down the middle? Wait...do you even have cars over there?

- Was it easy for you to learn Norwegian growing up?

- Are the songs we listen to here translated to Norwegian?

- "Do you have AT&T in Norway?" "Ehh, no." "Whaaat? So is it fun and exciting for you to text here? I mean, since you've never done it before."

- "Do you have birds in Norway?" "Nope, it's too cold for birds to fly..." "Wow seriously! So when you came here, was it weird for you to see flying animals? Like, were you like "wow, what is that?!?"

- Do you have internet? Like, can you go on American sites like facebook and youtube and stuff?

- When you watch movies in Norway, do you have the same actors? Or do you have someone else? Like in Twilight, is it still Robert Pattinson as Edward?

- Do you have money or do you pay with rocks?

- Do people shave in Norway?

- So when Justin Bieber goes to Norway in May, does he have to learn Norwegia or does he have a translator to translate all his songs?

- Do you have the sun?

- What do y'all speak in Norwegia? Is it like English with a twist?

- Ahh Norway. That's up there by the North Pole, right? Right next to New Zealand?

 

Hvis jeg noen gang føler meg dum så har jeg bare noe av dette i bakhodet. Får meg alltid til å føle meg bedre :) :) :) Nå er vel disse hovedsaklig fra de sørligere statene, her i Minnesota og mange andre nordlige stater er det ikke sååå ille. Har jo fått noen litt korttenkte spørsmål, men ikke så gale som disse haha.

Hvilke syns dere var de vittigste?

PS! Har prom på lørdag, gleder meg!!! Sa til prom daten min at jeg bare ville gå med venner isteden for det ble bare altfor kleint, så nå er jeg young and wild and free hehe xD xD xD <3 <3 <3 Neida...men mer awkward situasjon skal man lete lenge etter, glad jeg kom meg ut av det.


SPRING

FILM FRA ÅRET I USA + UPDATES

Forrige uke satte jeg sammen en film med videoer fra utvekslingsåret mitt i USA. Den består i hovedsak av klipp fra iPoden (ikke så god kvalitet) men inneholder også et par fra kameraet mitt (litt bedre). For dere som har meg som venn på facebook, eller har noen felles venner med meg, kan den sees her: http://www.facebook.com/photo.php?v=3675266395974. Vet ikke om jeg skal gidde å laste den opp her også, tok mange timer bare å få den opp på facebook... Kvaliteten er helt herpa også. Jaja. Life goes on!

Ellers har jeg litt nytt å meddele til alle mine kjære lesere.

- Forrige torsdag var det Evening of the Arts på skolen min. Skrev litt om det tidligere, men kan jo friske litt opp. Det er et arrangement der elever på skolen min kan stille ut kunst, enten tegninger, malerier, skulpturer, foto etc. Jeg stilte ut to svære 24*36 og to portfolier. Det var veldig mye imponerende kunst å se på! Aner ikke hvor mange som kom, men det pleier å være rundt 2000 som tar turen innom.

- På tirsdag skulle (trege meg, er bare ei uke igjen) bestille prom-kjole fra Macy's nettside. Det gikk ikke å bestille den jeg ville ha, så jeg ringte dem og de sa de kunne ta bestillingen over telefon. Jeg ga dem all informasjonen de trengte, men så ble kortet avvist. Vet jo at jeg har mer enn nok på det, så aner ikke hvorfor det ikke gikk. Jeg bestemte meg for å bare droppe det og finne en kjole senere isteden, men først sjekket jeg tilfeldigvis nettbanken min. Der sto det at Macy's hadde trukket beløpet 3 ganger, altså omtrent 3000 kroner!! Jeg ble skikkelig pissed, og ringte kundeservice. De var selfølgelig stengt, for det var etter 9 på kvelden. Dermed måtte jeg vente til neste dag. Damen jeg snakket med på onsdag sa at det hadde skjedd en feil og at jeg ville få beløpet tilbake på kortet innen 72 timer. Skal aldri bestille fra nettsiden deres igjen, var helt nervevrak helt til dagen etter da jeg fikk ringt og ordnet opp. 3000 er jo ikke akkurat småpenger...

Apropo prom. I går ble jeg spurt av en om jeg ville være hans date til prom. Snill som jeg er så sa jeg ja, selv om jeg egentlig er på en prom party bus med en masse venner, og ikke kjenner han så godt. Jaja...kleint.

- I det siste har det vært massevis av tornado warnings! En storm nesten hver dag. På tirsdag var det veldig ille på kvelden, og da jeg snakket i telefonen kunne jeg ikke høre hva han i andre enden sa for det var så høy lyd fra regnet og vinden og haglet og jeg vet ikke hva. I går natt våknet jeg i 3-tiden av at det lynte og tordnet noe forferdelig ute. Her snakker jeg hvert 2. sekund altså!! Var akkurat som om noen hadde satt en av de diskokulene på rommet mitt! Når det er tornado warning/watch kommer det sånne høye sirener fra byen som man hører kjempegodt helt ut hit, og alle er egentlig nødt til å være i kjelleren. Jeg har jo rom nede så flaks for meg hehe. Neida. Er litt lei av alle stormene nå, men det som er greit er at etter hver storm så kan man se at det er grønnere ute! Haha! Det skjedde i mars også, det var en tordenstorm også dagen etter var gresset grønt! Og i april var det en storm også plutselig begynte trærne å sprette! Ganske spesielt, kan ikke huske at det er sånn det foregår i Norge?

- I helgen skjer det litt av hvert. På lørdagen er det både Mindy's (vertssøster) graduation fra college og Cinco de Mayo. Tror forresten ikke jeg har fortalt at hun forlovet seg for to uker siden!! Har veldig lyst til å komme hit i bryllupet i september, men det er så dyrt så det blir nok ikke noe av... :( Jaja, uansett. Cinco de Mayo skal feires med masse venner. Vet ikke helt hvor vi skal, men det blir nok gøy uansett!

Nå har jeg vært her i litt over 8 måneder og det nærmer seg slutten av oppholdet. Det er bare fire uker igjen til siste skoledag, og det merkes på mengden med skolearbeid! Alle de største prosjektene spares liksom til slutt... Jaja. Nå teller jeg ned dager til 1. juni, er så lei av alt som heter skole nå. Gleder meg sånn til å nyte en to uker lang sommerferie her før jeg returnerer til Norge. Er forresten litt updates angående det også. Jeg har jo visst i hele år at hjemreisedatoen min er 16. juni, men for noen uker siden (eller en måned?) fikk jeg innenriksbillettene og alt det greiene! Husker ikke helt alle klokkeslettene, men her er altså ruten min:

Drar fra Minneapolis før 7 en gang på morgenen og mellomlander i Pennsylvania ca. halv 10. Der må jeg vente i rundt 3 timer før jeg flyr til Newark i New York og lander rundt 2 tror jeg. Så er det enda mer venting, for flyet mitt til Oslo går ikke før i 7-tiden på kvelden. Håper jeg treffer noen andre utvekslingsstudenter der, så jeg slipper å kjede livet av meg. Flyet til Norge tar 7-8 timer, og med tidsforskjellen lander jeg 8.20 på Gardemoen den 17. juni lokal tid. Der blir jeg hentet av pappa (<3<3<3) som kjører meg til Skien der han og hans familie bor. Så skal jeg sove der til neste dag, så jeg er altså ikke helt hjemme i Kristiansand før 18. juni. Det blir en lang reise!

Her er noen bilder fra Hot Chelle Rae konserten Abby og jeg var på forrige uke. Det var helt konge, gøygøy!

Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits