heymary -
NÅR MAN GÅR RETT INN I EN SAUEFLOKK
EQUUS CABALLUS
MINNESOTA - ELK RIVER

 Tenkte jeg skulle skrive et innlegg med litt bilder og informasjon om Minnesota i USA, hvor jeg skal bo neste år.

- Minnesota ligger i midtvesten, og grenser mot Canada i nord.
- Det er omtrent like sesoger som i Norge (sommer, høst, vinter, vår). Staten har et innlandsklima med varme sommere og kalde vintere med lite nedbør.
- Mall of America ligger i Bloomington i Minnesota. Det er USA's største kjøpesenter og verdens nest største.
- Det er en av USA's stater med sunnest befolkning og best lese-og skriveferdigheter.
- Det er den staten med flest norsk-amerikanere.
- Den største byen er Minneapolis. Byen jeg skal bo i ligger bare en halvtime unna.
- Minneapolis og St. Paul er to helt like store byer som ofte blir kalt for Twin Towns. De ligger rett ved siden av hverandre.
- Kjente personer fra Minnesota er bla. Bob Dylan og Prince.
- Den øvre delen av den kjente elven Mississippi ligger i staten.
- Noen av Minnesotas sportsteam er Minnesota Gophers (amerikansk fotball), Minnesota Timberwolwes (basketball), Minnesota Vikings (amerikansk fotball), Minnesota Twins (baseball).

Minneapolis MinnesotaMinneapolis

Elk River er byen jeg skal bo i.
- Det er omtrent 25.000 innbyggere
- Det er mye trafikk i byen, spesielt i helgene og om sommeren fordi mange har hytte i staten.
- Det er 3 high schools, 2 middle schools og 4 elementary schools. I tillegg er det en privatskole i byen (jeg skal gå på den største high schoolen med ca. 2000 elever).
- Mississipi River renner sør i byen.
- Hockey og baseball er store sporter i byen.

Natur i Minnesota. Ikke så veldig ulikt Norge egentlig.SKYPE MED VERTSFAMILIEN

I går skypet jeg med vertsfamilien min for første gang. Jeg var så nervøs, men gledet meg samtidig veldig mye. Det var bare vertssøster og vertsmor som var hjemme, vertsfar kom hjem mot slutten av samtalen. I begynnelsen sa de at de syns jeg snakket britisk, haha! De er så skjønne. Men uansett, vi snakket litt om hva vi hadde gjort i dag, og de syns det er så spennende at jeg er på ferie hos noen familievenner på en gård med lam. Abby (vertssøster) har sagt jeg må ta masse bilder av lammene og sende, haha.

Vi snakket også om typiske norske ting, skolen i Norge og likheter og ulikheter mellom USA og Norge. Det virket som om de ble litt overrasket over at vi ikke hørte så mye på norsk musikk, og visste hvem Katy Perry, Lady GaGa og alle de der var. Vet ikke om jeg har nevnt det før, men Sondre Lerche er veldig populær i USA, og to av vertssøstrene mine skal snart på konsert med han. De vet faktisk hvem Alexander Rybak er også, haha!

Vi snakket også en stund om hvilke fag jeg har tenkt å ta i USA. Siden jeg går på media må jeg ha omtrent 20 timer mediefag i uka, og heldigvis er det et stort medietilbud på skolen så jeg tror det går bra. Jeg har fått en liste over ulike classes i USA av rådgiveren på skolen i USA, og en beskrivelse av alle fagene. De har kjempemange vittige fag som Know Your Car (hvor de lærer å mekke på bilen) og sånn Family class (hvor de lærer om familielivet og hvordan man skal passe barn). Innimellom kom det ulike medlemmer av familien min opp og ville hilse på, blant annet stesøstra mi, pappa og søstrene mine. De syns det er kjempegøy at jeg har fått familie, og vil hele tiden lese nye mailer og se nye bilder jeg får tilsendt.

Hmm, husker ikke alt vi snakket om egentlig. Det var liksom alt og ingenting. Syns det var kjempegøy iallefall, og vi avtalte å gjøre det igjen snart. De har spring break fra torsdag neste uke og begynner på skolen igjen torsdag en uke etter, så kanskje det blir litt skyping da. Er litt vanskelig med tidsforskjellene og å ha tid samtidig, så får håpe det blir snart iallefall.BILDER AV VERTSFAMILIEN, SKOLEN OG HUSET

Okei, nå har mange spurt om jeg kan legge ut litt bilder fra der jeg skal bo i USA, skolen jeg skal gå på og familien jeg skal bo hos. Abby har sendt meg masse bilder, så her kommer de :)


Her er et bilde av hele familien tatt når Mindy hadde graduation. Fra venstre Zachary (23), Mindy (21), Cabot (50), Tracy (19), Sharon (48) og Abby (16).Her er fremsiden av huset til vertsfamilien min. Syns det er kjempefint, og veldig typisk Amerikansk! Bak huset har de basseng og hage, og i sommerhalvåret pleier de å invitere masse folk og ha pool-part! Høres kjempegøy ut :) Bildet ble tatt for noen dager siden, så gresset har ikke blitt helt grønt enda.Kjøkkenet. Har flere bilder av ulike rom i huset, men har ikke tenkt å dokumentere hele huset for dere akkurat haha.De har allerede klart et rom til meg, sykt skjønne! De planlegger å male rommet i den fargen jeg vil ha når jeg kommer, og dekorere og ommøblere det.Elk River High School!! Yeah. Dette blir min skole neste år. Liker den allerede, de har skikkelig school-spirit med maaange sporter og skole-heiasang og masse sånn. Skolen er ganske stor med 2000 elever.Hallway inn til the art room.Kantina hvor de spiser lunsj.Hallway. Typisk med grafitti og sånt på veggene.Hallwaaaay.

 Hallway. Ups, street photography. Håper det ikke gjør noe.Klasserom.Overfylt klasserom! Geography class.LITT OM VERTSFAMILIEN MIN

Okei, nå har det gått litt tid siden jeg fikk mail fra Explorius om at jeg hadde fått vertsfamilie. I mailen lå det et vedlegg med litt informasjon om familien + mailadresse. Etter et par timer hadde jeg roet meg nok ned til å skrive mail til dem, og jeg lover dere, var superexcited når jeg trykket på "send"! I dag våknet jeg og sjekket om jeg hadde fått svar, og der lå det 3 mailer fra familien Wormwood i innboksen min! Som jeg lovte, skal jeg skrive litt om dem her:

Vertsfar heter Cabot og vertsmor Sharon. De har 4 barn, Zachary (23), Mindy (21), Tracy (19) og Abigail (16). Mindy og Abigail (Abby) bor hjemme, mens de to andre har flyttet ut. De har en hund som heter Rudy og er av rasen Australien Shepherd. Ifølge Abby er den litt gammel og glemmer fort ting, så den gjør mye rart haha.

Familien Wormwood bor i Elk River, Minnesota. Byen er en liten by med omtrent 25.000 innbyggere, og ligger ikke langt unna de to prikklike storbyene Minneapolis og St. Paul. Jeg skal gå på Elk River High School, en ganske stor skole med omtrent 2.000 elever. Abby og jeg blir begge seniorer, og skal graduate! Det blir kjempegøy, hun sier at seniorene har et veldig gøy år på skolen med masse arrangementer og diverse ting som skjer.

Skolen:Familien liker å reise, og Abby sier jeg kommer "on a good year". De har en tradisjon i familien om at de reiser når en av barna graduater, og siden hun er senior når jeg kommer, skal de reise og hun tror jeg skal være med :-D Hun har tenkt litt på Iceland og Dominican Republic, men hun er åpen for alle forslag :)

Åh, hele familien er så søt! De har sendt meg bilder av alle sammen, de er skikkelig "typisk amerikanske" haha.

Det er så utrolig å ha fått vertsfamilie, hele neste år er blitt så mye mer virkelig på en måte. Gleder megggg!!!!JEG HAR FÅTT VERTSFAMILIE I USA!!!

Fikk mail fra Explorius for omtrent en time siden om at jeg hadde fått vertsfamilie i USA. Jeg ble så glad, ropte på alle i familien, og når de kom satt jeg der forran dataen og hulket, så overveldet var jeg. Lol. Det var en sykt rar grining haha. Men anyways, familien bor i Minnesota i en liten by som heter Elk River. Den ligger ikke langt unna Minneapolis og St. Paul, som er veldig like storbyer.

Har roet meg litt ned, tatt en del telefoner til venner og familie og snakket med folk på facebook haha. Litt skjelven enda, men jaja. Skal skrive et innlegg om familien snart!

Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits