heymary -
JEG ER I GANG!

Jess, jeg har kommet i gang med ASSE Application!

Dette må gjøres innen to uker:

Personlig brev
Jeg skal skrive et brev til den kommende vertsfamilien min på 2 A4 sider på engelsk, der jeg forteller om meg om min familie. Dette brevet kommer til å ha stor betydning for familiene når de skal velge sin student, så tror jeg kommer til å bruke en del tid på det.

Familiealbum
Jeg skal på 2 A4 sider beskrive meg og min familie gjennom bilder. Det skal ha ca. 4 - 6 bilder på hver side.

Legeundersøkelse
Jeg har bestilt time hos legen og skal ta med "Certificate of health" som jeg har fått av Explorius. Det er en 4 A4 sider lang legeundersøkelse som legen min skal fylle ut.

Vaksine
I morgen tar jeg første dose av vaksinen Hepatitt B. Siden jeg ikke er redd for sprøyter, skal det nok ikke bli noe problem. Denne vaksinen skal etterfylles to ganger, og det tar et halvt år å ta alle tre dosene.

Skolekarakterer
I et skjema kalt "Transcript of Grades" skal jeg fylle ut karakterene mine fra de 3 siste årene (9. klasse, 10. klasse, 1. vgs). Jeg må oversette alle karakterene fra den norske karakterskalaen til den amerikanske. I tillegg må jeg fylle inn HPW (hours per week).

Passfoto/skolebilder
Explorius trenger 4 stk passfoto med navnet mitt på baksiden, men siden jeg ikke har noen blir jeg nødt til å ta på nytt. Hadde vært utrolig greit å bare ta i fotostudioet på skolen, så tenkte jeg skulle spørre Explorius om det.

ASSE High School Exchange Student Application
Her fyller jeg ut personalia, informasjon om foreldre, søsken, nærmeste familievenn/slekting som de kan ringe om de ikke får tak i noen av de andre osv. Den inneholder også bla. religion, språkkunnskaper, mine interesser, jobber jeg har hatt, hvorfor jeg vil være utvekslingsstudent, plikter hjemme, klubber jeg er medlem av, sykdommer jeg har hatt og et kart over Europa der jeg skal sette et kryss over der jeg bor.

Jeg ligger ganske greit an tror jeg. Ble nettopp ferdig med ASSE High School Exchange Student Application, og skal sette i gang med karakterene nå. Første dose av vaksinen tas jo i morra, og legetime er bestilt. Da gjenstår bare passfoto, personlig brev og fotoalbum.
Tidligere i dag var jeg ganske stressa med tanke på alt jeg måtte gjøre, men nå føler jeg at jeg har det meste under kontroll. Jeg vil ha det ferdig innen to uker, sånn at jeg kan sende det inn før vinterferien. Om det skulle være noe jeg må rette på, vil jeg ha tid til det i ferien (søknaden skal være komplett innen siste dag av vinterferien, den 6. mars).

JEG HAR FÅTT ORGANISASJON I USA!

Endelig fikk jeg mail fra Explorius om organisasjon i USA og søknadspapirer. Jeg har fått organisasjonen ASSE, noen flere som reiser med dem?

Jeg fikk også den ULTRALANGE søknaden som jeg må fylle ut innen 30 dager. Har begynt å printe den ut, men printeren vår er ... syk. Søknaden skal blant annet inneholde et personlig brev til vertsfamilien, et familiealbum der jeg på noen sider klipper inn bilder av meg selv, familie og venner, legeundersøkelse, skolekarakterer og passfoto/skolebilder. For å være ærlig, gleder jeg meg litt til å komme i gang. Er kjemperedd for å ikke bli ferdig i tide, da kan jeg miste plassen min i programmet!SVARKORT SENDT!

I går kveld sendte jeg inn svarkortet til Explorius og takket ja til plassen. Jeg valgte den dyreste forsikringen fordi det er så usikkert om jeg får mediefagene jeg trenger, og da vil jeg jo gjerne ha tilbake pengene.

For å være ærlig, gleder jeg meg til å få den lange søknaden på 40 sider. Høres kanskje ut som mye arbeid, men jeg vil så gjerne komme i gang med forberedelsene. Tida kan ikke gå fort nok! Jeg har allerede mange planer for hva jeg skal gjøre før jeg drar. Har tenkt å lage en scrapbook til vertsfamilien, med bilder av familie, venner, der jeg bor osv. Dessuten har jeg en del ting jeg vil lage til familien min som de kan ha når jeg drar.

Jeg tar samfunnsfag som privatist sammen med ei i klassen som også skal til USA. Grunnen til dette er at vi skal ha samfunn 2. året i Norge, og jeg får jo ikke tatt det i USA. Skal også ta engelsk som privatist, men det tar jeg jo selvfølgelig når jeg kommer hjem.

Les mer i arkivet » Oktober 2012 » September 2012 » August 2012

MARI, 17:


FOTO & UTVEKSLINGSBLOGG: Hei! Jeg heter Mari og er 17 år. Går tredje året på Media & Kommunikasjon, påbygg. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (AFFS). Kontakt: marisvestad@live.no

KATEGORIER:

ARKIV:


bloglovin
hits