• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • THE END

  Sitter på hotellrommet nå, og klokken er snart midnatt. Om tre og en halv time skal jeg opp, slik at jeg har god tid før jeg drar til flyplassen klokken fem. Der venter innsjekking av bagasje før flyet mitt går kvart på syv. To og en halv time senere lander jeg i Philadelphia, PA, hvor jeg venter i omtrent tre timer før den en time lange ruten til Newark, NY. Der venter jeg i fem timer før jeg endelig setter meg på flyet til Oslo med avreise klokken 19. 7-8 timer senere (8.20 norsk tid søndag) lander jeg i Norge, hvor jeg blir plukket opp av Pappa. Så kjører vi hjem til han der stemora mi lager deilige kjøttkaker med poteter, gulrøtter og kålstuing + gelé til dessert. Mandag morgen kjører vi til Kristiansand og er helt hjemme, nesten tre dager etter at jeg forlot Elk River. Full timeplan sa du? Ja, litt.

  Å forlate mitt amerikanske hjem var veldig rart. I hele dag har jeg følt meg ganske tom, helt uten følelser. Er ikke trist eller glad eller noenting. Kanskje det er fordi jeg har vært så fokusert på å pakke alt ferdig. De siste nettene har jeg vært oppe sent for å vaske tøy, stryke det så det tar mindre plass og pakke det ned. Planen om å gjøre jetlagen litt mildere gikk ikke helt som den skulle. I går la jeg meg halv fire på morgenen, og sto opp syv timer senere. Jaja, det får vel gå. Hele uka har jeg sagt hade til folk jeg er glad i, og det er bare utrolig rart. Noen av dem ser jeg sikkert aldri igjen.

  Har ikke gått opp for meg i det hele tatt at utvekslingsåret mitt er over. Da jeg kom hit virket det som om det kom til å vare for alltid. Jeg husker dagen jeg kom til vertsfamilien og skulle pakke ut, og var så overveldet og trøtt at jeg begynte å grine da jeg tenkte på hvor lenge det var til jeg skulle pakke alt ned igjen. Nå vet jeg ikke helt om jeg reiser hjem eller forlater hjemmet mitt. Har fått så utrolig mye ut av dette året; en amerikansk familie og et amerikansk hjem som alltid er åpent, gode venner og et helt nytt nettverk, forståelse av en helt annen kultur, en som jeg føler meg som en del av, og lært et språk helt flytende. Jeg har lært meg å tilpasse meg til både mennesker rundt meg og andre systemer enn det jeg er vandt til (skolesystem hint hint), og levd et helt annet liv enn det jeg er vandt til hjemme.

  Jeg er så utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å gjøre noe som dette. Det er så mange å takke; Mamma og Pappa, de to søstrene mine, annen familie, gode venner både i Norge og USA, vertsfamilien min, områderepresentanten min, Explorius og ASSE, lærerne mine her i USA... Listen er så mye lengre. Vil også si at jeg setter veldig stor pris på støtten jeg har fått her på bloggen. Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive, og her har jeg muligheten til å få ut det jeg tenker på samtidig som dere kan lese om hvordan det er å leve et amerikansk liv. Har hatt en stor, jevn strøm med lesere gjennom hele året, og jeg setter pris på hver og en av dere :) Dere legger kanskje ikke igjen en kommentar så ofte, men det gjør ikke noe. Det som betyr noe for meg er at folk er interesserte og villige til å lese og følge med. Mange av dere har kommet med oppmuntrende kommentarer i litt tunge tider, og det har hjulpet mye! Setter også veldig pris på tilbakemeldinger på foto-delen av bloggen, det syns jeg er veldig gøy!

  Har egentlig ikke tenkt så mye på om jeg kommer til å fortsette å blogge etter at jeg kommer hjem. Regner med jeg kommer til å skrive om hvordan det er å være hjemme igjen, hva som er annerledes og slikt. Blir jo litt sånn revers-kultursjokk tenker jeg. Hvis jeg fortsetter blir det vel mest for fotoen sin skyld, siden jeg fortsetter på media til høsten.

  Da sier jeg for siste gang god morgen Norge og god natt USA. Og til mine amerikanske stalker-venner; It's not a goodbye, it's a see you later!

  PEACE OUT, AND GOD BLESS AMERICA!

  (Mission completed)
  5 kommentarer

  Hanne

  16.06.2012 kl.12:41

  Uff, blir nesten litt trist når jeg leser dette.. Virker ikke så kjekt for deg å måtte forlate USA nå. Selvfølgelig blir det jo sikkert koselig å komme tilbake til Norge igjen og familien, men jeg tror du alltid vil tenke tilbake på året i USA. Heldigvis har det jo vært et veldig bra år da, i følge de innleggene jeg har lest! Lykke til på den lange reisen hjem da :-)

  Tonje

  17.06.2012 kl.16:37

  kjente jeg ble skikkelig emosjonell når jeg leste dette! Vær stolt over deg selv er alt jeg har å si :)

  Vilde

  17.06.2012 kl.17:18

  Hei Mari!

  Har vært veldig gøy å lese bloggen din ett heilt år :) Æ syns du er veldig sterk fordi jeg tror ikkje jeg hadde klart å vært så lenge vekke ifra familien min! Men nå har du nok kjent på savnet og merket hvem dine virkelige venner er og hvor du hører hjemme! Håper du fortsetter å blogge, at du får en fin sommer hjemme i Norge og at du en gang (hvertfall) får møtt Abby igjen :)

  Kos deg masse!

  Sofie

  19.06.2012 kl.15:37

  Du må virkelig ikke slutte å blogge, men det er jo din mening hvis du vil slutte :-) <3

  Jeg elsker bloggen din og alle bildene du tar, og du skriver mye bedre enn de sfleste som er på topp listen!! <3 håper du fortsetter og jeg ønsker deg all lykke med livet ditt i Norge igjenn <3 :-P

  agnetefoto

  20.06.2012 kl.11:36

  Har følgt bloggen din gjennom hele året, og det har virket som en utrolig spennende, og ikke minst lærerik tid. Det kan umulig være gøy å dra fra sitt andre hjem, men kan tenke meg at det var utrolig godt å komme hjem og møte familie og venner i Norge igjen! Håper for all del at du fortsetter med bloggingen, har vært kjempegøy å følge deg - og vil gjerne følge deg videre. :)

  Skriv en ny kommentar

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits