• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • SVAR PÅ SPØRSMÅL #5

  Her kommer endelig de siste svarene i spørsmålsrunden!

  Hva er det gøyeste du har opplevd i USA?
  Det gøyeste må nok være New York og Los Angeles. For noen fantastiske byer, har så lyst til å dra tilbake til begge to! I tillegg kommer TP'ing ganske høyt på lista, hehe. Gøy gøy gøy!

  Hva savner du mest i Norge og hva er den største forskjellen?
  Det jeg savner mest med Norge er jo selvfølgelig familie og venner, men jeg savner også veldig friheten jeg hadde. Det å kunne sette seg på en buss når som helst og dra hvor som helst uten at noen måtte kjøre meg. Savner også litt skolelivet, selv om det er mye lettere her. Her er det bare så mye fokus på skole, mens i Norge så henger man med samme klassen og har det egentlig ganske koselig. I tillegg savner jeg litt tryggheten, det at jeg kjente personene rundt meg ut og inn. Har jo blitt veldig nær vertsfamilien, spesielt Abby, og noen av vennene mine her, men det er ikke helt det samme. Jeg tror den største forskjellen er dette med frihet. Savner det såååå.

  Hvor lang tid tok det før du ble vandt til den amerikanske hverdagen?
  Det tok ikke så veldig lang tid. Kanskje et par uker før alt var helt på plass med rutiner og skole.

  Hvordan er skolesystemet?
  Skolesystemet er veeldig annerledes! For det første er det mye lettere enn i Norge. Kommer selvfølgelig litt an på hvilke fag du tar og hvor skoleflink du er, men jeg har A i alle mine fag og har ikke problemer med skolearbeidet i det hele tatt.

  Man har veldig lite frihet på skolen her. Litt sånn at lærerne forventer at du skal oppføre deg som en voksen, men så behandler de deg som et barn. Skjønner ikke heeelt tankegangen deres noen ganger. Ellers må vi ha Hall Pass for å gå ut av klasserommet når det er time. Hvis du blir tatt i gangene uten pass så får du trøbbel. Er også sånn at ingen får gå ut av klasserommet før skoleklokka ringer. Kjempeirriterende! Man har heller ikke lov til å forlate skolens område i skoletiden, ikke engang når vi har lunsj!

  Karaktersystemet er også annerledes. Her får du prosent på alt du gjør, og du kan få fra F til A. F er under 64%, D er under 70%, C er 70% - 79%, B er 80% - 89% og A er 90% - 100%. Er jo sånn - og pluss karakterer, men husker ikke hvor grensa går på alle. Vet at A- er mellom 90 og 93%. Du må altså ha 94% eller over for å få en ren A. Er også sånn at du får karakter på ALT du gjør! Lekser, klassearbeid og bare det å være tilstede i timen er noe du får karakter på og som påvirker den endelige karakteren din. Er selvfølgelig prøver som har mest innflytelse på karakteren, vanligvis rundt 60%, men lekser og andre oppgaver er ofte 20 - 30 % av karakteren.

  Klassene er også annerledes. I Norge har vi jo vanligvis samme klasse hele dagen, og man blir veldig godt kjent med alle i klassen, men her skifter man klasse hver time. I Norge er det læreren som kommer til klassen, men her kommer klassen til læreren. Hvis du har engelsk i 2. time med Mrs. Sandusky så har du det sammen med de andre som valgte å ta det faget med den læreren i den timen. Derfor har jeg forskjellige folk i hver eneste klasse, bare et par stykker som jeg har to like timer med.

  Lunsj og friminutter er også annerledes. I Norge har vi vanligvis to korte friminutt og et langt som vi spiser lunsj i, og ellers ca 5 min mellom hver time så vi har tid til å forflytte oss om neste time er i et annet klasserom. Her har vi kun et friminutt, og det er lunsj. Mellom hver time har i 7 min så vi rekker å gå til neste klasse, men det er sjeldent nok tid. Rekker aldri å hente bøker i skapet og gå på do før nestet time, kan bare gjøre en av dem. Hvis du kommer for sent til en time får du tardy, og hvis du er mer enn 5 min for sen så får du fravær fra hele timen. Dette påvirker karakteren din, noe som er kjeedelig for man kan som regel ikke noe for at man er sen av og til. Noen lærere er veldig strenge på det, mens andre ikke tar det så seriøst. Media Literacy læreren min var veldig snill på det hele semesteret, for Abby og jeg har vært veldig sene om morgenen hele vinteren. Har bare fem tardies og to fravær i den timen selv om jeg vet at jeg skulle hatt maange flere!

  Kan du ha videoblogg?
  Haha. Ja det kan jeg sikkert!

  Alltid gøy å lese litt om forskjellene mellom amerikanere og  nordmenn! F.els guttene, haha.
  Jeg skrev et innlegg om forskjeller mellom amerikanske og norske gutter og jenter for et par måneder siden. Her kan du lese forskjellene mellom guttene, og her kan du lese forskjellene mellom jentene.  Var forresten skikkelig snøstorm i dag! Vi hadde fri fra skolen fordi siste dag av semesteret var i går, og det var egentlig like greit for det var skikkelig surt ute! I 1-tiden forsvant internettet så plutselig hadde ikke Abby og jeg noe liv lengre. Vi bestemte oss derfor for å kjøre til Dunbros og ta med dataene våre, hehe. Klokken er nå 4, og vi har ingen planer om å dra hjem med det første. Skal poste et par brev og ta en tur på Walmart for å kjøpe noen saker jeg trenger. Hadde egentlig planlagt å dra til Minneapolis med noen venner, men så var det så dårlig vær så det ble ikke noe av.

  Jaja, kos dere!


  4 kommentarer

  agnetefoto

  27.01.2012 kl.23:31

  Bra svart! Heldig som hadde fri fra skolen. ^^ Virker egentlig utrolig stress med 7 min mellom hver time, får jo ikke gjort noe! :-o

  Hanne

  27.01.2012 kl.23:49

  Det er utrolig kjekt å lese om hvordan du har det i USA! Jeg skal garantert følge med videre, du får ha en fin helg :-D

  Marte

  02.02.2012 kl.10:17

  Hei, jeg lurte på om du var litt redd for at skolen ikke kom til å tilby nok mediefag, for jeg er døds nervøs for det :/

  Mari

  02.02.2012 kl.21:56

  Marte: Var litt nervøs for det ja, så sendte bare email til skolen for å høre om de hadde mediefag :-)

  Skriv en ny kommentar

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits