• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • AMERIKANSK JUL

  24. desember våknet jeg rundt 9 på morgenen. Føltes ikke som julaften i det hele tatt, men sto opp for å se på Tre Nøtter til Askepott. Spiste melkesjokolade også, nammm! Etter det dro Abby og jeg for å handle julegaver. Ja, du leste rett - kjøpte julegaver på julaften! Første og siste gang jeg gjør det så sent! Da vi kom hjem igjen, skypet jeg med farmor, onkler og tante. Veldig koselig! Klokka 5 gikk vi på julegudstjeneste i kirka, og jeg fikk sannelig gjort litt rent også. På kvelden så vi Home Alone mens jeg pakket inn julegaver. En veldig annerledes og spesiell julaften, skal aldri mer ta norsk jul for gitt!

  1. juledag, eller Christmas Day som det heter her, ble jeg vekket en gang mellom 7 og halv 8 på morgenen. Var stuptrøtt, men så kom jeg på at det var jul og på tide å åpne pakker. Spiste kanelboller til frokost og godteri fra julesokken min, hehe. Å åpne gaver var koselig men rart fordi det ikke var sammen med familien min. Jeg elsker å gi gaver, og jeg hadde lyst til å se på når de åpnet gavene fra meg. Heldigvis fikk de filmet, så så det på film istedenfor :-) Fikk utrolig mye fint, både fra folk her og Norge. Tusen tusen takk!

  Klokken 10 var det tid for kirken igjen, og etter det fikk jeg skypet med pappa, de to søstrene mine og stefamilien min. Kjempekoselig! Rundt 4 skulle vi ha julemiddag med vertsmors side av familien. Ble veldig overrasket da ingen hadde pyntet seg i det hele tatt! Folk kom i fleecegenser og jeans, mens jeg hadde pyntet meg slik som vi vanligvis gjør i Norge. Amerikanere pynter seg aldri altså. Enten pynter de seg hele tiden eller så gjør de det aldri. Vi hadde kalkun og stuffing til julemiddag, godt! Ikke like bra som norsk mat da, men godt likevel.

  Senere på kvelden gikk Abby og jeg får å se Sherlock Holmes på kino (endelig!!!!!!). Åååh, den var så bra, kjempespennende! Og en film med Robert Downey Jr. OG Jude Law slår aldri feil.

  2. juledag var vi på julemiddag hos vertsfars side av familien. Koselig det og! På kvelden så jeg Taken med Abby, herlighet så spennende den var! Anbefales virkelig!

  Lagt ut cookies til nissen natt til første juledag. Obviously har han (eller vertsfar) vært her, for det var ikke mange igjen neste morgen!

  1. juledags morgen

  Det beste med amerikansk jul er at man kan plukke godteri fra juletreet


  Julesokk med snop


  Pakkeåpning


  Meg og min fine caps som jeg åpnet for andre gang, hehe


  Åpner en pakke fra pappa!


  Meg og rotet mitt ...


  Julegaver!


  Fikk så utrolig mye fint! Fra Norge ble det mye mat, men det var akkurat det jeg hadde lyst på så det er bra :-D Fikk bla. smash, stratos, melkesjokolade, smågodt, semulegryn, grøtris, juledrops, julemarsipan, brente mandler, selbuvotter, Pondus julehefte, jegergryte, sørlandschips, Odd Nordstoga CD "Bestevenn" (<3<3<3), ting fra Israel fra storesøster som var der i høst, skjerf, øredobber, smykker, genser, sokker, pakkebånd, toblerone, lotion, parfyme, julelys og tøfler. Min kule vertskusine ga meg en kalender for 2012 med menn i bar overkropp, haha! Hun er dritvittig, ga Abby en bok som kan spå bæsjen din eller noe sånt, hahaha! Fikk også masse penger fra familiemedlemmer, utrolig snille!

  Til vertsfaren min ga jeg en sesong med SNL fra 1979-1980. Tror han likte det, for da jeg våknet dagen etter satt han allerede og så på det på TVen! Vertsmor fikk lotion og mange fine sokker, haha! Skulle kjøpe Snømannen på engelsk til vertssøster Tracy, men så var den utsolgt! Må bestille den istedenfor. Vertssøster Mindy fikk lotion, en for relax/sleep og en for energy. Abby fikk The Official Illustrated Twilight guide fordi hun er/var helt obsessed med Twilight. Ga henne også et sett med lotion som var sånn Twilight/Woods lukt. Haha! Tok den litt ut kanskje, men har aldri møtt noen som har vært så opptatt av Twilight! Hun leste bøkene før den første filmen kom ut, så hun er en "true fan". Da filmen kom tok det helt av, men nå har det roet seg litt. Hun var heeelt vill da vi gikk på midnattspremieren til den siste filmen, men ikke like ille som mange av de andre i salen. Var liksom damer i 30-40 årene der. Mange også, sikkert halve salen! Hahaha, amerikanere ....

  Har hatt en kjempefin jul, selv om jeg gleder meg til ekte norsk jul neste år!


  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits