• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • AMERIKANERE OM 22. JULI

  Det er alltid noe å diskutere eller snakke om i utvekslingsgruppene på facebook, og i dag var et av emnene hvordan amerikanerne ser på terrorangrepene i Norge den 22. juli. Selv har jeg ikke hørt så mye om det her jeg bor, og det er få som vet om det i det hele tatt. Et par har spurt meg om det på skolen, og er forståelsesfulle når jeg forklarer hva som skjedde. Det er derimot ikke slik i hele USA. Dette innlegget gjelder for det meste amerikansk ungdom, og jeg mener på ingen måte at alle i USA er på denne måten! Men ja, det er ikke tull at dette folkeslaget er litt over gjennomsnittet selvsentrerte.

  Ei jente på utveksling forteller om hvordan hun og noen i timen tullet med at hun ikke hadde noen venner. Så sier han ene "You're like that guy who killed all those teens in Norway; friendless!". Hun klikket helt og skrek til han. Finnes grenser for hva som er greit å kødde med! Skjønner ikke hvordan det er mulig å være så tette oppi hodet!

  Andre utvekslingsstudenter forteller om hvordan medelevene deres legger ut teorier om hvordan de definitivt hadde overlevd om de var en av ungdommene, og kritiserer norske foreldre som sender barna sine på en øy som tydeligvis ikke hadde godt nok sikkerhetsopplegg osv.

  En student forteller om hvordan vertsfaren snakket om at folk i Norge burde ha våpen, for hvis alle hadde hatt våpen på Utøya hadde han dødd fortere, og at politiet burde skutt han med en gang de så han. Amerikanere er helt ville på dette med våpen!! Er ikke vanskelig i det hele tatt å få tak i noe her. Ikke rart så mange amerikanere blir drept av privateide våpen hvert år!

  Ei jente snakket med noen venner i lunsjen om massedrapene på Utøya, og da hun sa at antallet døde var 69 begynte de andre å LE fordi de er så sinnsykt dirty minded! Blir så utrolig provosert over hvor respektløse, umodne og upassende de kan være.  Vet ikke hva jeg skal si om det engang, det gjør meg bare kjempesint!!!

  Heldigvis har jeg ikke opplevd noe lignende. De jeg har snakket med om det, syns også han er helt sick og twisted i hodet, og forstår at det ikke er noe å tulle med.

  Nå har dere fått et lite innblikk i hvor ufattelig selvsentrerte enkelte amerikanere kan være. Skjønner virkelig ikke hvordan det er mulig å være så isolert, de er bare en liten del av verden!

  Til slutt vil jeg bare legge til at amerikanere har den laveste IQen blant verdens utviklede land. Dette er ikke bare en påstand, det er forsket på og bevist.


  3 kommentarer

  Karoline i Maryland, USA

  15.12.2011 kl.22:35

  Kunne ikke ha sakt det bedre selv!

  Lina

  18.12.2011 kl.16:23

  oj, kjenner litt av det samme i England også, bare på en annen måte. Det var i media at det ble vist en video om noe liknende som skjedde i Norge, og læreren begynte å fortelle om at Breivik var i rettsak osv. Det som var, var at de engelske studentene begynte å fortelle "hva som virkelig skjedde". Jeg har virkelig ikke vært så provosert i en klasse før. De satt der og påsto hva som skjedde, og hva som var riktig og galt. Hadde litt lyst til å kjefte på noen en liten stund.

  Mari

  19.12.2011 kl.01:44

  Lina: Herlighet, de aner ikke hva de snakker om!

  Skriv en ny kommentar

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits