• Forsiden
 • Følg meg
  • Follow on Bloglovin
 • Siste Innlegg
 • FLY ALENE I USA

  FØRST OG FREMST MÅ JEG BARE SI AT I DAG VAR TIDENES HARDESTE TRENING!!! VI HADDE HILLSIDE INTERVALLER I OVER 1 TIME OG DET VAR GRUUUSOMT! LANG BRATT BAKKE SOM VI MÅTTE SPURTE OPP OG JOGGE NED FIRE GANGER, SÅ PAUSE I 2 MIN OG SÅ STARTET VI IGJEN. HERLIGHET, ER HELT FERDIG JEG.

  Over til det jeg skulle skrive om. Fikk denne kommentaren:

  Hei! Jeg skal være utvekslingsstudent. Kan du være så snill og skrive litt om flyturene, fra Norge til New York og fra NY til stedet du bor nå? Dro du alene på flyturene? Får du noe hjelp om hvilket fly du skal på?

  Så gøy at du skal være utvekslingsstudent! Lykke til med forberedelsene, og ønsker deg et supert år når tiden kommer :-)

  På Gardemoen i Norge møtte en fra Explorius oss, og samlet alle studentene med familie som var møtt opp. Vi fikk den informasjonen vi trengte, og jeg fikk hjelp av pappa til å sjekke inn bagasje og alt det der. Etter å ha gått gjennom sikkerhetskontrollen var det bare oss studenter (ca 30) igjen, Explorius-mannen og familiene kommer ikke gjennom der. Det gikk veldig fint å være alene, gikk i små grupper med noen andre studenter og det var lett å finne frem til gaten og komme seg på flyet.

  Når vi ankom USA måtte vi først gjennom en pass og visa-kontroll hvor vi ble møtt av en fra Explorius. Fant bagasjen selv, og tok flyplass-toget med noen andre studenter til utgangen der vi ble møtt av flere Explorius-folk. Vi var sammen med dem under det meste av oppholdet i NY, bortsett fra noen shoppingtimer hver dag.

  På avreisedagen ble vi delt opp i puljer alt ettersom når flyet vårt gikk. Jeg og de andre i min pulje møtte opp i lobbyen på hotellet klokken 3 på natta, der ei dame fra Explorius samlet oss og vi kom oss på bussen til flyplassen. For å være ærlig husker jeg ikke så mye fra denne dagen, bare stykker av det som skjedde. Var utrolig trøtt og nervøs siden jeg skulle møte vertsfamilien for første gang, og følelsene mine var et eneste stort kaos! Uansett, Explorius-dama ble med oss til flyplassen og forklarte oss hvordan vi sjekket inn bagasje, og så måtte vi gjøre det selv. Deretter ble vi delt opp i enda mindre grupper, jeg var med fire andre som skulle mellomlande i Pennsylvania. Her ble vi forlatt til oss selv, og sammen med de andre kom jeg meg gjennom sikkerhetskontrollen og alt det der, og tok fly med dem. Etter Pennsylvania tok tre av dem noen andre fly videre, mens jeg og ei jente som også skulle til Minnesota, tok fly sammen til Minneapolis - vår endelige destinasjon. Syns det var veldig greit å ha noen å reise med hele tiden, spesielt på denne siste flyturen da vi begge var veldig nervøse og fikk roet hverandre ned litt :-) På flyplassen ble vi begge møtt av hver vår vertsfamilie, og det var det.

  Syns ikke det var noe skummelt å reise alene, det var helt ærlig en av mine mindre bekymringer! Så dere fremtidige utvekslingsstudenter får nok ikke noen problemer med det, selv om noen av dere kanskje må fly helt alene. Det går nok bra!

  Reiste sammen med Caroline helt til høyre (hun var med til Mpls), og Janita med mørkest hår :-)

  Kaia var også med + ei jente til fra Danmark.


  Én kommentar

  09.12.2011 kl.18:24

  Tusen takk for svar! kos deg videre i USA :)

  Skriv en ny kommentar

  Mari

  Hei! Jeg heter Mari og er 19 år. Bodde i Minnesota, USA skoleåret 2011/2012 som utvekslingsstudent gjennom Explorius (ASSE). Gikk også medier og kommunikasjon med påbygg på vgs. Har sluttet å blogge, men lar den stå så for eksempel nye utvekslingsstudenter kan lese litt om min tid i USA. Kontakt: marisvestad@live.no

  bloglovin Instagram

  Kategori

  hits